Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 19:03, 18 wrz 2018

Do góry
takich domkow pewnie wiecej jest fajnie bylo sobie po nim polazic ale wcale nie latwo, bo podlogi troche krzywe mial i moj blednik lekko wariowal

a dzis winobranie u mnie

juz czesc przetworzona, jutro dalszy ciag. Zastanawiam sie nad zrobieniem sokow do sloikow, bo galertki chyba nam bedzie za duzo
Przedziwny Ogród 19:00, 18 wrz 2018

Do góry
Rumianka napisał(a)
Po Twoim raju można spacerować bez końca, często tu zaglądam, ciągle odkrywa się coraz ciekawsze zakątki, te wszystkie detale są u Ciebie dopracowane do perfekcji...cudnie... Z Dorotą dopełniacie się wspaniale, tylko pozazdrościć...

Bardzo cieszę się, że znajdujesz czas dla mojego ogrodu.... Nie lubię monotonii, dlaczego ogród mój jest trochę szalony. Dekoracje ogrodowe uwielbiam.... Cudownie jest mieć taką bratnią duszę jak Dorotka. Nakrecamy się bardzo...
Pozdrawiam gorąco.....

Ogród od 8 lat... 18:55, 18 wrz 2018

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:43, 18 wrz 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

Tak późno lilii nigdy nie kupowałem bo myślałem, że nie zakwitną. Czas zacząć kupować
Uroda Twoich dekoracji prześciga naturę
W ubiegłym roku kupiłam za późno i nie zdążyły zakwitnąć. Już kiedyś pisałam, że lilie potrzebują od 60-90 dni aby zdążyły zakwitnąć.
Wacławie aż się zarumieniłam, natura jest nie do podrobienia.

Przedziwny Ogród 18:40, 18 wrz 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Dzięki za życzenia
Kępy ostróżek będą, stanę na głowie, żeby tak było.
U mnie ziemia nie jest zła, nie piasek nie glina, kamienista, ale to naturalny drenaż. Trochę mało była nawożona, tylko punktowo pod rośliny, ale na wiosnę się poprawię.
A na Twoje rośliny patrzę, patrzę patrzę itd

Bardzo cieszę się, że mnie odwiedzasz.,.
Ostróżka będą rosły Ci jak na drożdżach, zresztą jak wszystko inne....
Pozdrawiam....

Przedziwny Ogród 18:35, 18 wrz 2018

Do góry
GorAna napisał(a)
Agatko, ależ Ty masz kolorowo!!...i jaki cudny wianek)
Czuję się zmobilizowana, czas się do pracy twórczej
Pozdrawiam

Aniu, uwielbiam kolorowe ogrody. Twój do takich należy. Emanuje z nich taka energia..... Kiedy jesienią zaczyna wszystko przekwitac, kolory wykorzystuję w dekoracjach.
Dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa.
Pozdrawiam gorąco

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:25, 18 wrz 2018

Do góry
Rumianka napisał(a)
Doris, patrząc na Twoje dekoracje, chce się aż krzyczeć z zachwytu, co jedna to piękniejsza...jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich zdolności...
Bardzo się cieszę, że Ci się podoba to co robię. Właśnie zrobiłam coś takiego na poczekaniu. Może być?

Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 18:14, 18 wrz 2018

Do góry
Dla Ewy/Andy Santolinowe obwodki z ogrodow przy London Museum.
i kolezanka santoliny

Doświadczalnia bylinowo-różana 18:06, 18 wrz 2018

Do góry
Anda napisał(a)

Swietne zdjecie
Co to za roza?

Doczytalam, ze to chyba Princess Alexandra.
Harlow Carr kwitl w Parku, pierwszy raz widzialam go na zywo, i jest taki subtelny.

A wiesz, ze Munsted Wood nie maja? To jakby w ogole malo popularna roza tutaj,a tak bardzo chcialam zobaczyc na zywo.
Wzgórze chaosu 18:05, 18 wrz 2018

Do góry
Iwonka napisał(a)
Chwilowa przerwa od netu i ogrodowe zmęczenie zaowocowało powrotem do ... robienia na drutach Chłopcy w domu śmieją się ze mnie, ale ci co nigdy tego nie robili nawet nie mają pojęcia, jaki niesamowity relaks daje przekładanie kolejnych oczek i skupienie na robótce. Dziergam teraz jak szalona w każdej wolnej chwili Biały fragment na zdjęciu jest już fantastycznym sweterkiem o nazwie ananas

Iwonka efektownie dziergasz, kiedy skończysz, musisz nam zaprezentować tego ananasa

Śmieję się też, ale mam pojęcie jak to wciąga, relaksuje i wkręca...też trochę wyplatałam, teraz nie mam już dobrych oczu, szycie bardziej mnie wciągnęło, szyłam w latach technikum dla siebie po całych nocach na szablonach z Burdy
Iwonka napisał(a)
Myślę o hortensji pnącej albo bluszczu. Zobaczymy... Na razie jest tak

Ogród super rozświetlony...czyli stawiasz na zimozielone, winnik ma piękne niebieskie kuleczki jesienią

zdjęcie zrobiłam u Katki u niej rośnie szybko jak winobluszcz pięciolistkowy.

Altana dopieszczona, pamiętam jak zatrzymałyśmy się przy tych skrzynkach u Kapiasów, obraz na płótnie gigant, gdzie zdobyłaś takie cudo?
Ogród w dolinie 17:34, 18 wrz 2018

Do góry
Sonka napisał(a)

Dzisiaj wpadłam na Twój wątek.
Jak ten bodziszek się zachował od strony południowej i przy tak ostrym słońcu tego lata?

Tak wygląda rabata z bodziszkiem. Muszę zrobić znowu fryz wierzbie. Bodziszek od południowej strony mocno czerwienieje.

Sorki za chwasty. Teraz odchwaszczamy choiny.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:58, 18 wrz 2018

Do góry
pawel2806 napisał(a)
czyli dość wąsko, u mnie tuje mają 125cm+ hortensje z cisowym żywopłocikiem 200cm
A możesz poszerzyć tą rabatę? Jeśli tak taka mała propozycja

Wielkie dzięki, właśnie coś takiego chciałabym osiągnąć, ale rabaty nie ma szans teraz poszerzyć. W założeniu jest duży trawnik z placem zabaw dla dzieci, może jak podrosną a teraz muszę się zmieścić na tych dwóch metrach. w centralnym miejscu chciałam coś posadzić na pniu - np. miłorząb bo wiele dobrego się o nim naczytałam tutaj .

W Twoim projekcie są 4 pietra roślin - u mnie 3 więc może się zmieści - przez dwa trzy lata może będzie ok, póki się nie rozrośnie wszystko - a później będą zmiany.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:30, 18 wrz 2018

Do góry
Kto lubi patisony? urosły olbrzymki

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:13, 18 wrz 2018

Do góry
czyli dość wąsko, u mnie tuje mają 125cm+ hortensje z cisowym żywopłocikiem 200cm
A możesz poszerzyć tą rabatę? Jeśli tak taka mała propozycja
Pamiętajcie o ogrodach 15:57, 18 wrz 2018

Do góry
Wczoraj przejeżdżałem przez jedną wioskę za Oleśnicą a tam był wysyp dyń

i jeszcze parę traw

Pamiętajcie o ogrodach 15:55, 18 wrz 2018

Do góry
I jeszcze trochę traw, mam nadzieję że w przyszłym roku się rozrosnął

Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 15:52, 18 wrz 2018

Do góry
Belmonte, ktora ma Zagajanka (naprawde az rzucala sie w oczy wielkimi kwiatami

dla milosnikow dwukolorowych double deligt

ale totalnie zauroczyl mnie Thomas a Becket, oznaczony tabliczka Winchester Cathedral dopiero jak pogrzebalam przy lodydze znalazlam zawieszke z Thomasem

Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 15:42, 18 wrz 2018

Do góry
Zmienna kolorystycznie, ale b wysoka Lucky

Singin' in the rain

shampane moment

Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 15:33, 18 wrz 2018

Do góry
creme caramel

just joey

Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 15:28, 18 wrz 2018

Do góry
Generalnie dalej podobaja mi sie te same roze, co w lipcu, tzn wiekszosc, bo czesc w trakcie poprzedniej wizyty miala przerwe w kwinieniu
chandos beauty, tyle ze teraz byl ogromny, wiec sprawa do przemyslenia

zachwycila mnie Rachel, ale z tego co widzialam w googlach to wyjatkowe wybarwienie tej rozy, bo zazwyczaj jest ciemniejsza. Kwitla bukietami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies