Bardzo cieszę się, że znajdujesz czas dla mojego ogrodu.... Nie lubię monotonii, dlaczego ogród mój jest trochę szalony. Dekoracje ogrodowe uwielbiam.... Cudownie jest mieć taką bratnią duszę jak Dorotka. Nakrecamy się bardzo...
Pozdrawiam gorąco.....
W ubiegłym roku kupiłam za późno i nie zdążyły zakwitnąć. Już kiedyś pisałam, że lilie potrzebują od 60-90 dni aby zdążyły zakwitnąć.
Wacławie aż się zarumieniłam, natura jest nie do podrobienia.
Aniu, uwielbiam kolorowe ogrody. Twój do takich należy. Emanuje z nich taka energia..... Kiedy jesienią zaczyna wszystko przekwitac, kolory wykorzystuję w dekoracjach.
Dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa.
Pozdrawiam gorąco
Iwonka efektownie dziergasz, kiedy skończysz, musisz nam zaprezentować tego ananasa
Śmieję się też, ale mam pojęcie jak to wciąga, relaksuje i wkręca...też trochę wyplatałam, teraz nie mam już dobrych oczu, szycie bardziej mnie wciągnęło, szyłam w latach technikum dla siebie po całych nocach na szablonach z Burdy
Ogród super rozświetlony...czyli stawiasz na zimozielone, winnik ma piękne niebieskie kuleczki jesienią
zdjęcie zrobiłam u Katki u niej rośnie szybko jak winobluszcz pięciolistkowy.
Altana dopieszczona, pamiętam jak zatrzymałyśmy się przy tych skrzynkach u Kapiasów, obraz na płótnie gigant, gdzie zdobyłaś takie cudo?
Tak wygląda rabata z bodziszkiem. Muszę zrobić znowu fryz wierzbie. Bodziszek od południowej strony mocno czerwienieje.
Sorki za chwasty. Teraz odchwaszczamy choiny.
Wielkie dzięki, właśnie coś takiego chciałabym osiągnąć, ale rabaty nie ma szans teraz poszerzyć. W założeniu jest duży trawnik z placem zabaw dla dzieci, może jak podrosną a teraz muszę się zmieścić na tych dwóch metrach. w centralnym miejscu chciałam coś posadzić na pniu - np. miłorząb bo wiele dobrego się o nim naczytałam tutaj .
W Twoim projekcie są 4 pietra roślin - u mnie 3 więc może się zmieści - przez dwa trzy lata może będzie ok, póki się nie rozrośnie wszystko - a później będą zmiany.
Belmonte, ktora ma Zagajanka (naprawde az rzucala sie w oczy wielkimi kwiatami
dla milosnikow dwukolorowych double deligt
ale totalnie zauroczyl mnie Thomas a Becket, oznaczony tabliczka Winchester Cathedral dopiero jak pogrzebalam przy lodydze znalazlam zawieszke z Thomasem
Generalnie dalej podobaja mi sie te same roze, co w lipcu, tzn wiekszosc, bo czesc w trakcie poprzedniej wizyty miala przerwe w kwinieniu
chandos beauty, tyle ze teraz byl ogromny, wiec sprawa do przemyslenia
zachwycila mnie Rachel, ale z tego co widzialam w googlach to wyjatkowe wybarwienie tej rozy, bo zazwyczaj jest ciemniejsza. Kwitla bukietami