Monia ja swojej silnej woli już nawet nie ćwiczę, najpierw trzeba ją w ogóle mieć ja na tulipki mam jeszcze chęci, ale u nas w B. już całkowite pustki same narcyzy i hiacynty pozostawały, mam nadzieję,że jeszcze dołożą już balet nie pamiętam jak w tamtym roku było. Zostawiam Ci widoczek, dzisiaj u nas sloneczko i trochę cieplej niż przez ostatnie dni.
Ja chyba znam odpowiedź i Ty pewnie też no pewnie,że się jeszcze na jakieś skusisz ja nie wykopuje same sadzenie mi wystarczy dzisiaj skusiłam się jeszcze na takie narcyzy, chciałabym wiosną nie tylko tulipany, ale i i inne kwitnące zobaczymy co z tego wyjdzie.
Oczy cieszą się na taki szpaler pinky winky I co za liliowce, nawet po przekwinięciu liście nieźle wyglądają. W tak mordercze upały i woda nie była dostateczną zachętą do bezproblemowego wzrostu. Widzę, że podniosłaś nieco rabatkę?
Ten kminolistny jednak mało atrakcyjny, dzika marchew bije go na głowę,a ten Wallicha - szperam, szperam w necie i u nas nie widzę. Chroń łup Ewo - jest świetny!
Te wakacje i dla mnie były odkrywcze - szałwia lepka Salvia glutinosa skradła moje serce i...powonienie w Beskidzie Sądeckim
Wooow jakie sadzony wielkie, moje gracki z dobrego sklepu internetowego zaczęły wkitnąc, może jednak to lato jest tak wyjątkowe, że zakwitły?
Zazdroszczę asortymentu w szkółce, ja też mam taka ale pod Wrockiem i jednak to już wyprawa (dojazd z pół godziny, więc nie ma krzywdy ale nigdy mi się nie chce, bo to nie po drodze).
Extra, że będą zmiany, czekamy na fotyyy
Sylwia,u Ciebie Dąbrówka rośnie gdzieś na słońcu?Nie wiesz czy dałaby radę,a raczej czy listki ładnie by wyglądały jak już nie kwitnie? Jak byś odpowiadała to możesz u mnie? Dzięki
Mam taką raczej w cieniu,a chciałabym też zadarnić nią rabatkę słoneczną
Teraz zakwitła znów,ale niezbyt ,chyba że jeszcze się wybarwi
Witam wszystkich. Mam nadzieje, ze jestescie. Troche mnie nie bylo, mielismy prawie 2-miesieczny wyjazd. Zasluzony. Od 3 lat pochlania nas budowa, Wiec postanowilismy sie w koncu (!!!) zrelaksowac. No, poniekad kosztem zaniechanych, rozpoczetych robot i w ogrodzie i w domu.
Miedzy innymi bylismy u mnie, na "na starych smieciach" i musze sie pochwalic plonami nawet na urlopie grzebiemy w ziemi
Tak, mam właśnie niechciany mur, bardziej chcę zasłonić ten beton jak odgradzać się wysokim murem od sąsiadów dlugość to 30m chciałam pokombinować aby nie było nudno: metalowy garaż za ogrodzeniem chciałam przysłonić sadząc 3-4 świerki serbskie bo szybko rosną i będą w rogu działki, póżniej byłyby powtarzalne 3 ścianki z cisów 2, 2 szerokie, dzielone tujami -po 4 szt. Wtedy podsadzę niższe piętraLubię taką geometrię i porządek z domieszką lekkości traw i piękna kwiatów...Dodałam fotkę muru i koncepcji tła