Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

April 07:48, 18 wrz 2018

Faktycznie się narobiłaś nieźle. Ale jakie będą efekty Jestem pewna że warto.
Twoja rabatka ze świecznicami jest doskonała. Pamiętasz po jakim czasie od sadzenia świecznice zaczęły kwitnąć? Bo moje mają drugi rok i dalej nic
A jak będziesz przesadzała tą dużą paproć to zapisuję się na maleńką sadzoneczkę od niej. Lubię takie wielkoludy a pamiętam, że pisałaś że nie znasz jej imienia.
Anda 08:12, 18 wrz 2018

Śliczne fotki w światłocieniu. Trawki rzeczywiście „świecą” Mimo, że bywasz tam weekendowo, to wszystko wygląda, jakbyś tam mieszkała Wszystko bardzo zadbane.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
dominika_ 09:10, 18 wrz 2018

Pozdrawiam Anulka
eVka 10:51, 18 wrz 2018

Zana napisał(a)

Terapię to ja mam przede wszystkim mięśniową aktualnie Kochana. Wreszcie pogoda pozwala podgonić z pracami, to tyram.

Dla Ciebie na zielono hosta Striptease z hakone All Gold:

No widzisz terapia dwustronna, psycho-fizyczna
Hakone+hosta=LOVE
Kasia_CS 15:26, 18 wrz 2018

Zana napisał(a)

No piękne są, szkoda tylko, że tak późno kwitną.
Kasiu, trochę plany wyjazdowe, o których Ci na priv pisałam nam się z pewnych względów zmieniają i prawdopodobnie mogłabym Ci te montany w ten weekend ukopać jeśli nadal reflektujesz.

Reflektujesz
Poppy 16:46, 18 wrz 2018

Mialam wpasc, zadac pare pytan, ale z wrazenia zapomnialam! Na razie bede wchlaniac ten Twoj przecudny swiatlocien, ah! Przepiekne robisz foty, ale i ogrod sie pieknie prezentuje.
Jak patrze na to, ile pracy wykonalas, to zaczynam sie bac, ze nie dam rady u siebie Pocieszam sie tylko glupio, ze masz znacznie lzejsza ziemie, bo u mnie wydobycie szpadla ziemi czasami trwa i z pol godziny
Kokesz 21:13, 18 wrz 2018

Zana napisał(a)

I mała rabatka na wprost tarasu, te rośliny przez trzy tygodnie nie widziały kropli wody. W ogóle to miejsce, które najmniej wody dostaje, widać to szczególnie po hortensjach, strasznie marne. Reszta też kiepsko wygląda.

Bez kropli wody?
Mam podobną rabatę pod kasztanowcem.
Cień ale suchy, podlewam co drugi dzień ale i tak hortensje ogrodowe i hosty mi więdną
Jak pada to liście kasztanowca nie przepuszczają deszczu, są jak parasol.
To drzewo wyciąga chyba całą wilgoć z rabaty
Jak Twoje rośliny żyją bez podlewania w takie upały?
Mary 22:44, 18 wrz 2018

Zana napisał(a)
Dąb sypie w tym roku żołędziami w takich ilościach, że całą działkę mam zasypaną. Ciekawe ile dębów będę w przyszłym roku wyrywać. A jak patrzę ile na nim liści, to jak co roku słabo mi się robi.

Też tak mam. Normalnie ściółka z żołędzi. Staram się zebrać przynajmniej tyle, żeby przy sadzeniu nie zakopać tych żółędzi pod ziemią.
Toszka 22:55, 18 wrz 2018

Żołędzie do Zoo - za 10l jest wejściówka.
Liście na kompost i na rabaty. W doły też można.
Dębowe liscie sa idealne jako kołderka dla roslin na zimę. Nie namakają tak szybko i pod większą warstwą świetnie rosliny zimują.
Malgo 07:53, 19 wrz 2018

Niestety akcja żołędziowa w zoo już zakończona nawet nie przyjęli nam żołędzi bez wejściówek