Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Anda 08:53, 18 wrz 2018

Margerytka40 napisał(a)

Pole będzie z 5×większe ,to próbka na skrawku bo musiałam sobie to trochę zwizualizować . Chyba będzie ok,oczywiście wiosną łany cebulowych kiedyś

To będzie szał rozchodników

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 08:57, 18 wrz 2018

Anda napisał(a)

To będzie szał rozchodników

Właśnie walczę z szałem sadźcca purpurowego .....przy pomocy siekiery ,jakaś masakra.
Monia81 09:29, 18 wrz 2018

Oooo te poletko rozchodnikowe już cudnej urody a jak jeszcze będzie większe to będzie bomba, ja rozchodniki coraz bardziej lubię, bo jakoś nie mam z nimi żadnych problemów... ja w tym roku kupiłam parę paczek tulipanów botanicznych na kwaśną i tyle z moich zakupów, ale w przyszłym roku właśnie chcę te zwykłe narcyze, jakoś lepiej je lubię jak tulipki... no ale to czas pokaże.... buziaki
eVka 09:54, 18 wrz 2018

Połączenie rozchodników i rozplenic to klasyk, zawsze wychodzi, pięknie wygląda, a juz wielkie pole będzie wyglądać zjawiskowo. Chcesz dać jedna odmianę rozchodnika?
eVka 09:55, 18 wrz 2018

Margerytka40 napisał(a)

Właśnie walczę z szałem sadźcca purpurowego .....przy pomocy siekiery ,jakaś masakra.

Pokażesz foty z tej masakry? Mam chętkę na sadziec, on taki wielgachny rośnie, taka fajna dominanta na rabacie.
Anda 09:57, 18 wrz 2018

No wlasnie, pokaz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 10:31, 18 wrz 2018

effka napisał(a)
Połączenie rozchodników i rozplenic to klasyk, zawsze wychodzi, pięknie wygląda, a juz wielkie pole będzie wyglądać zjawiskowo. Chcesz dać jedna odmianę rozchodnika?

Chcę trzy odmiany tak żeby przenikały się fajnie
Margerytka40 10:41, 18 wrz 2018

Dziewczyny mam fotki sadźcca z ubiegłego sezonu ,w tym jakoś się nie załapał

Tam były wsadzone dwie sadzoneczki
Sadziec to kolos i nie odmładzany tworzy prawie krzaki,z tym że wiosną długo nic nie ma bo późno startuje. Z czasem tworzy bryłę korzenioową niczym miskanty. Nie moźna wbić szpadla. Na szczęście korzeni się dość płytko. Moim zdaniem to roślina na mokre gleby inaczej będą potrzebne hektolitry wody . Na brak tejże natychmiast reaguje zwisem
Ja dziś ścięłam górę a karpę korzeniową tnę siekierä na kwadraty i dopiero wykopuję

eVka 10:44, 18 wrz 2018

Margerytka40 napisał(a)
Dziewczyny mam fotki sadźcca z ubiegłego sezonu ,w tym jakoś się nie załapał

Tam były wsadzone dwie sadzoneczki
Sadziec to kolos i nie odmładzany tworzy prawie krzaki,z tym że wiosną długo nic nie ma bo późno startuje. Z czasem tworzy bryłę korzenioową niczym miskanty. Nie moźna wbić szpadla. Na szczęście korzeni się dość płytko. Moim zdaniem to roślina na mokre gleby inaczej będą potrzebne hektolitry wody . Na brak tejże natychmiast reaguje zwisem
Ja dziś ścięłam górę a karpę korzeniową tnę siekierä na kwadraty i dopiero wykopuję

Oki, podziękuję, postoję Dobrze, że mnie uświadomiłaś
Margerytka40 10:48, 18 wrz 2018

effka napisał(a)

Oki, podziękuję, postoję Dobrze, że mnie uświadomiłaś

Proszę bardzo