Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:06, 20 cze 2014

Do góry
Uśmiałam się.

Magda- myslisz sie !
ja nie wybieram naasion zdałam się w tym na fachowców z trawy.com.
Facet jest fantykiem sam dobiera wg ph i innych pierdół. Mam go z polecenia gorącego od mireli z naszego forum :walczę z ogrodem, jest tez aktywny i polecany bardzo na forum muratora.

Dziękuję Wam za dyskusję co trawniku z rolki i sianym.
U nas jednak będzie z siewu. A czy będę walczyła z chwastami i jak długo to czas pokażę.
Wiadomo że jak nei wiesz o co chodzi to chodzi o pieniądze.

Szkoda mi kasy 25/m2 teraz ma za 7/m2.

Jestem dobrej myśli jednak.

Fotorelację obiecuję z ręku na piersi . Będzie.

Z nowości to zamieszkało u mnie nowe drzewko. Cóż począć?!
Miłośc od pierwszego wejrzenia.
Sumak Tiger eyes. Zgodą mojej kochanejk projektantki zamieszkała na rabacie.
Sadzony wczoraj więc jeszcze nie dam fotek bo jest przywiędnięty.

Nota bene to bardzo sympatyczny prezent od naszej forumowej koleżanki Anity z https://www.ogrodowisko.pl/watek/2045-zielono-mi-czyli-zielone-pluca-czarnego-slaska

Anitko bardzo Ci dziękuję za ten podarunek.
I za dodatkowe roślinki również, też już wsadzone.
Pozostaje nam trzymać kciuki.
I dziękuję w imieniu męża za smaczne ciasto. Czekam na przepis.

Pszczółko- slicznie to ujęlaś: Wysoka literatura zagościła. Dziękuję za info o jarzmiankach, jak nie mam gotowego kompostu to mogę obornikiem sypnąć w p[obliżu?

Gusiarz
i co decyzja zatem podjęta? Moje trzcinniki to trzcinnik karl foerster
Będą karle foresterki?
Odnośnie beatlesów to mi się wydaje że u mnie wiatr tak wieje że się akurat tak układają w jedną stronę bo mam parę pod ścianą bardziej i mają rówomiernie rozłożone czupryny. Byłam i ciebie i widziałam te co wstawiałaś i wydaje mi się że masz te same. Sprawdź najlepjej fotki jak kwitły .

Magda29
- buszkpany różnie tu i tam. Jak ci zależy mogę pogrzebać w notatkach i poszukać dokładnie. Daj znać.

Sebek- tyle pięknych ogrodów na forum ze mniemam iż musimy sobie wszyscy implanty powstawiać

Małgosiu z pętliczka jesteś?- będą fotki, hihihihi.

Jagódko
wieczorem wyśle namiary a jak zapomnę to krzycz!

Tosiu
-dziekuje za pomiary.
Rozumiem ze masz globmastery?

Magnolio- dzięki za rady. Musze w pierwszej kolejności te choiny przesadzić. Wstyd się przynać ale jeszcze nie zrobiłam.

Bukszpan (Buxus) - uprawa 15:52, 20 cze 2014

Do góry
Anita - możesz go przesadzić i od razu przyciąć, ale okrywałbym go przez kilka dni, żeby słońce nie wypaliło liści

Aga-bleebla - wg mnie to normalne zjawisko - do tamtych liści może nie docierać światło i po prostu żółkną. Te na zewnątrz wyglądają na super zdrowe, więc się na martw Aha - jeśli donica jest ocieplana, ale z "dnem" to bukszpany na 99% nie przezimują - chyba, że chcesz je mieć tylko na tegoroczną dekorację

Donic - bukszpanów jeszcze nie przekarmiłem, ale taka roślina stopniowo żółknie - jeśli przenawoziłaś bukszpan to wykopałbym go, otrzepał z ziemi i przepłukał duuuużą ilością wody korzenie.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 15:10, 20 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Biało-kremowa jest - o taka

Sebku - ale piękna!!!!
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 14:24, 20 cze 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

Och Sebku, to cudnie, bo ja właśnie marzę o jakimś pięknym obelisku…
A jaki ona ma kolor?
Ja takie blado różowe planuję głównie.

Biało-kremowa jest - o taka
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:09, 20 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Myślałem, że cięcie od kartonu wygląda całkiem inaczej... Ale to chyba wyższa matematyka jest, bo nic z tego nie wiem A żywopłocik bukszpanowy przed hortensjami masz po prostu idealny!!!

Sebek szablon z kartonu do tej pory robiłam do mniejszych...ale ten potwór w donicy przerósł moje możliwości. Szybciej i łatwiej samymi nozycamk, jedno jest pewne że w miarę równo go przycięłam. Chyba gdy wrócę do domu, wkopię go do ogrodu
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:43, 20 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Z róż Austina do Twojego ogrodu mogę polecić odmianę Glamis Castle - mam ją już chyba 3 lata i ma około metra wysokości (ma mieć docelowo 1,25m), powtarza kwitnienie, rzadko choruje i jest po prostu śliczna Ma jeden minus - jest wiotka i potrzebuje małego obelisku

Och Sebku, to cudnie, bo ja właśnie marzę o jakimś pięknym obelisku…
A jaki ona ma kolor?
Ja takie blado różowe planuję głównie.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:02, 20 cze 2014

Do góry
Z róż Austina do Twojego ogrodu mogę polecić odmianę Glamis Castle - mam ją już chyba 3 lata i ma około metra wysokości (ma mieć docelowo 1,25m), powtarza kwitnienie, rzadko choruje i jest po prostu śliczna Ma jeden minus - jest wiotka i potrzebuje małego obelisku
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:54, 20 cze 2014

Do góry
Myślałem, że cięcie od kartonu wygląda całkiem inaczej... Ale to chyba wyższa matematyka jest, bo nic z tego nie wiem A żywopłocik bukszpanowy przed hortensjami masz po prostu idealny!!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:46, 20 cze 2014

Do góry
Aniu - życzę wam wspaniałego spotkania - o towarzystwo się nie martwię i o ogród też, bo wiadomo, że pewnie harowałaś jak wół i chwasta nie ma ani jednego Więc życzę wam wspaniałej pogody
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:41, 20 cze 2014

Do góry
Przedpłocie wygląda genialnie! Już się nie mogę doczekać efektu w przyszłym roku jak to wszystko buchnie
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:37, 20 cze 2014

Do góry
Aniu - masz przepięknie Pospacerowałem po Twoim ogrodzie i poczułem się jak w tych angielskich - cudnie to wszystko skomponowałaś
Ogród prawie romantyczny 09:02, 20 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Róża pnąca mnie powaliła Ja mam jedną, ale już chyba 4 rok udaje miniaturową I co rok ma kilka kwiatków

Sebku, róża nienazwana muszę ją w przyszłym roku trochę ograniczyć, bo zrobiła się za gęsta i za silnie rośnie, a ja tam nie mam aż tylemiejsca. Chyba że pokombinuję i zmienię nasadzenia. Pomyślę jeszcze Miło, że mnie odwiedziłeś
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 05:57, 20 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Ehh ten czas - i nigdzie go nie można kupić!!!

Towar deficytowy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:17, 20 cze 2014

Do góry
Sebek, jeszcze mój i Tosi na pewno.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:15, 20 cze 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Danusiu, ja do ciebie mam 300 km, ale jak będziesz adoptować, daj znać. Choć nie wiem, czy za stara nie jestem. Ale i tak twój ogród bym chętnie obejrzała na żywo. Może kiedyś będzie mi to dane.
Danusiu mam pytanie, czy są na ogrodowisku twoje realizacje? Do tej pory obejrzałam Ogród Any wg twojego projektu i ogród z lustrem. Gdzie jeszcze mogę się pouczyć?

Danusia nam już tyle kilka takich seriali "wyemitowała"
https://www.ogrodowisko.pl/watek/39-ogrod-z-wodospadem
https://www.ogrodowisko.pl/watek/267-ogrod-babci-jasi
https://www.ogrodowisko.pl/watek/504-ogrod-minimalistyczny
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1669-ogrod-na-piaskach https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu

Mój mały raj na ziemi :) 00:13, 20 cze 2014

Do góry
Sebek, no obłędne są !

Ana
, nie wiem.... na szybko ustawiłąm k/podjazdu - tu będzie je fajnie widać, odgrodzą i będa mieć dobre światło. Ale jutro pomyślę, bo stip nie planowałam Madzia dałą, choć pojechałam po werbenę tylko ! a przywiozłam masę roślin !!!
Mój mały raj na ziemi :) 00:10, 20 cze 2014

Do góry
Aaaale stipy - cudeńka!!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:06, 20 cze 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

jak dobrze znaleźć gdzieś podpowiedź (czytak: odpowiedź) dla swoich dylematów

macham Sebku i cały czas podglądam
nie zawsze piszę, bo czasu brak

Ehh ten czas - i nigdzie go nie można kupić!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:06, 20 cze 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jak człowiek ma na głowie 1000 spraw, to i tak wynajduje 1001, aby tych pierwszych nie robić. Dlatego ja nie chcąc myśleć o papierkach z pracy, zaczęłam czytać od początku twój wątek. Tylko gdzie jest pierwszych 1000 stron?

Na pierwszej stronie jest link zaznaczony w pierwszej linijce
Ale jest o wiele ciekawszych wątków do czytania - na pewno przeczytaj od deski do deski Danusi W moim jest głównie paplanina, a u Danusi mnóstwo przydatnych informacji i fotorelacji
Po prostu ogród... 22:51, 19 cze 2014

Do góry
Dziękuję Sebek za życzenia i powodzenia na egzaminach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies