Sebek szablon z kartonu do tej pory robiłam do mniejszych...ale ten potwór w donicy przerósł moje możliwości. Szybciej i łatwiej samymi nozycamk, jedno jest pewne że w miarę równo go przycięłam. Chyba gdy wrócę do domu, wkopię go do ogrodu
Rozumiem, źe kupiłaś w doniczkach? Więc mozesz je spokojnie przyciąć, najlepiej teraz gdy jest pochmurno ale w bezdeszczowy dzien. Ja mojego wielkiego kulasa teraz przycięłam, jak widzisz rosnie w donicy i za kilka dni wkopię do ziemi.
Robazcku żurawek nie wywalę, bo dodają inna fakturę ogrodowi. Nie mogę dopuścić do zdominowania ogrodu przez róźe, bo to teź mi się nie podoba. Musi być równowahpga z rózami, trawami, bukszpanmi, zurawkami. Ale rośliny co pewien czas wypadają, wymarzają, chorują więc bedę sie pojawiać kolejne róże
Budleje znikną z mojego ogrodu jesienią lub wiosna bo ta rabata ma być zodminowana przez wąskie szpalery z 8 purpurowych buków, ktore będa strzyżone na płasko. Jesli sie pojawią ponownie budleje to miniarurowe. W tym miejscu mam już 3 obeliski z rózami i powojnikami.,powojniki chorują więc być może będą same roże.
Piekna kolejna róża
Magnolio... a jakie trawy polecasz do jeżówek. Mam w kilku miejscach kępy i nie wiem co dobrać... chcę im zasłonić nóżki, bo dolne liście przysychają i żeby wraz z kwiatostanem jeżówek kołysały się kłosy trawek... Czy nie wymagam za dużo