Impresje z mojej dzisiejszej pracy Miskant w roli stylowych literek. Jak widać róże mają się doskonale
A po prawej - truskawkowa róża. Dodam, że pod tą kamienną stajnią, zadekowałam 140 tulipanów 'Angelique'
Miłorząb rośnie dziwnie, czasem się pokrzywi, widać że nie jest symetryczny ani zabudowany dobrze, ale sliczny jest . Może z nim zrób wyspę, wtedy uzupełnisz i kółko w trawniku będzie duże, więc gałęzie nie będą przeszkadzały.
Na solitera w trawniku ma za nisko osadzone dolne piętra gałęzi, będziesz kosiarką zawadzać. Moim zdaniem nie nadaje się na ten cel. choć ma urok Dałabym go w rabatę a pod niego te astry co je widać
Pewnie duży okaz Pinus mugo, czyli kosodrzewina.Jednak do rozpoznania sosny potrzebna jest informacja ile ma igieł w pęczku. Jeśli 2 to może być kosodrzewina.
Witaj Danusiu.
Szkoda. Dużo zależy od pogody. Mój miłorząb rok temu wolniej gubił liście i ładniej się wybarwił. W tym roku słabiej się wybarwił i już połowy liści nie ma. Niestety w porównaniu do innych drzew dość szybko te liście gubi.
Potwierdzam opinię Ewy, nie można zasłaniać okna, albo zamurować albo nie zasłaniać.
Na korę bym nie zamieniała, takie wydzielone rabatki dobrze wyglądają z kamykami.
Szukałam informacji o botanicznych, bo jeśli moje ubiegłoroczne nie wyjdą, zamierzam zainwestować w botaniczne. Podobno są niezawodne. Przy moich powierzchniach nie mam ochoty na jednorazowe tulipany.