Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Słoneczny Ogród 22:11, 14 lip 2018

Do góry

Dalie

Słoneczny Ogród 22:09, 14 lip 2018

Do góry
Wiola dzięki.
Cos zostało, bo było z czego odjąć

Dalie też zaczynają.

Wśród brzóz i dębów 22:09, 14 lip 2018

Do góry
Grażynko, nasionkami chętnie się podzielę. U mnie każda nasturcja łapie mszyce, niestety, ta też. Ale można sobie z nimi poradzić.

Asiu, ta hortensja to jakaś ogrodówka, niestety nie wiem jaka to odmiana, dostałam ją od znajomej, która też nie zna nazwy. Może doświadczeni hodowcy na Ogrodowisku podpowiedzą.

Kalinkę obsypało owocami.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 22:09, 14 lip 2018

Do góry
Basiu fotki sa dzis kilka, jutro wstawie wiecej, dzis juz padam na pyszczek

Basiu wypij a jak az mi nozki podskakuja pod biurkiem

Lusia mysle, ze to krwawnica

Grazynko ona chyba lubi wilgotno u nas rosnie wlasnie w rowach gdzie dosc mokro jest.

wyciaczka byla udana no moze troche za malo czasu mielismy w ogrodzie botanicznym, i trafilismy na susze wiec malo kwitlo ale i tak bylo warto szzegolnie w szklarniach

Ogródek Iwony II 22:09, 14 lip 2018

Do góry
Warzywnik. Trochę czasu tam spędzam. Ale ogórków nie umiem zbierać...Zbyszek robi to lepiej.

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:07, 14 lip 2018

Do góry
Rosa napisał(a)

Czyż nie są piękne?
Wiesz jak ten pierwszy się nazywa, bo chyba go nie mam a ten drugi chyba mam albo podobny bo tyle już jest odmian. z niecierpliwością czekam na kwitnienie Arabian girl.
Dorota liliowce w zależności od odmiany kwitną do przymrozków. A są i takie co powtarzają kwitnienie i nie chodzi o Stelle.
Śliczny i kolorowy masz ogród .
Bardzo lubię liliowce, ale z takich stale kwitnących to mam tylko takie pomarańczowe. Nazw liliowców nieznam. Dziękuję za miłe słowa.

Ogródek Iwony II 22:02, 14 lip 2018

Do góry
Kocimiętka. Kot i miętka

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:59, 14 lip 2018

Do góry
A tu moje naparstnice, fotki na szybko z kom

Wymieniłam bergenie pod peoniami na aureolę-sadzonki pobrane z zeszłorocznej kępy

Ogródek Iwony II 21:55, 14 lip 2018

Do góry
Za to lilie mam jeszcze w pąkach z wyjątkiem jednej.

Ogródek Iwony II 21:55, 14 lip 2018

Do góry
bacowa napisał(a)
...

A powojnik kwitnie ? , u mnie już nieśmiało kwiaty pokazuje.

Ewa, już niedługo

W ogródku emerytki 21:54, 14 lip 2018

Do góry
Następne porównanie: tak było

tak jest
Moja działka na Dębowym Lesie 21:54, 14 lip 2018

Do góry
violaskom napisał(a)
Bardzo lubię dalie, ale u mnie w tym roku cieniasy. Może jeszcze pokażą na co je stać. Sadzę ich zawsze dużo.
Ja jeżówki kupuję w szkółkach koło siebie. One nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej, ale SB już nie mają.
Aniu, po wakacjach zachorowałam na maki. Jak długo taka kępa kwitnie tzn czy warto je sadzić? U mnie już miejsca brak!

I ja lubię dalie.Mam je w kilku miejscach .I tez są różne .
O to już wiem,że będą u ciebie ładne widoczki daliowe, jak ich sadzisz dużo.Będzie pięknie .
Fajnie,że masz taką dobrą szkółkę z jeżówkami.U mnie raczej NN i zwykłe.Zawsze jakieś konkretne, to trzeba przez internet.I to też trzeba wiedzieć gdzie jakie kupić, aby nie było pomyłek
wiesz nidy nie sprawdzałam ile taka kępka kwitnie.Tydzień,,,
Ja dokładam to między rośliny, to mi nie przeszkadza,że krócej.
I potem przycinam nisko i tyle .
U mnie miejsca też nie wiele .
Ale trochę muszę pozmieniać.
Ale nasionka maków i tak zbiorę, jak trochę zechcesz, to c się podzielę
W ogródku emerytki 21:50, 14 lip 2018

Do góry
Moje lilie się rozmożyły

to moja druga trzmielina / kiepskie zdjęcie z tel. /

bluszcz Goldheart, mam w trzech miejscach, czasem gubi żółty kolor
Ogródek Iwony II 21:48, 14 lip 2018

Do góry
szemusia napisał(a)
Moja lawenda już przekwitła... A u ciebie jeszcze taka piękna
W ogóle nie widać suszy. Wszystko takie bujne...
I leżaczek doszukałam - faktycznie niemal identyczny. Mi udaje się czasami poleżeć

I pytanie mam - czy ten trawniczek pomiędzy rabatami pełni też rolę użytkową? Tzn, czy chodzicie po nim?

Leżaczek jeszcze raz

Beatko, tak, chodzimy po trawniku. Trawniki u mnie robią za ścieżki. Inaczej bym nie miała miejsca na trawę. Wiesz, ze mam wąsko i ciasno.

Ale skoro Danusia ma małe trawniki, to ja też mogę
Susza była przeogromna. Już mnie takie zniechęcenie dopadło, ze jeszcze chwila i trawnik by przepadł. 2 dni mnie nie było, młody nie podlał i nie byłam w stanie nadgonić strat, było strasznie sucho. Teraz pada już trzeci dzień, tzn. jest pochmurno i przepaduje. Trochę to krzyżuje plany, zwłaszcza, jak pranie bym chciała w ogrodzie wysuszyć, ale cieszę się z tych opadów...
Zobacz Beatko, tak było sucho, na podjeździe już nie walczyłam o trawę.

Postanowiliśmy, ze kiedyś tam położymy na podjazd kostkę. Ale jeszcze nie teraz. Brak środków...
Po trzech dniach opadów to samo miejsce (trochę inna perspektywa) wyglądało już tak:

Nie jest jeszcze idealnie, ale wszystko odżyło ...
Moja działka na Dębowym Lesie 21:45, 14 lip 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Cuudne zdjęcie

Aniu, u Ciebie tyyyyle pięknych kwiatów, że już trzeci raz cofam strony i oglądam
Gutlandia 21:44, 14 lip 2018

Do góry
Hej Aniu, przytoczyłam Twój ogród bo taka jest prawda. Jesteś w nim tylko w czasie weekendów a masz w nim piękniej niż wiele osób w ogrodach przydomowych. Sąsiedzi zawsze pomogą. Taki tutaj zwyczaj, że gdy ktoś wyjeżdża to reszta pilnuje dobytku, podlewa, wyprowadza psa, karmi zwierzaki i zamyka kury na noc. Staramy się sobie pomagać wzajemnie.
Plan przewiduje jedynie destrukcję A majątku to ja raczej nigdy nie zbiję. Przepuszczę wszystko w ogrodniczym . Trawnik eMa... Ehhh.... On na prawdę jest dumny że swojego dzieła

Podobno nie ma głupich pytań, więc pytam i udaję, że się nie wstydzę . Polon wysiewa się na taki piach czy najpierw trzeba przemieszać z obornikiem i całą resztą?

Wydaje mi się, że dojrzewam ogrodniczo . Dotarłam dzisiaj do swoich pomidorów i zobaczyłam zielony busz. Rzuciłam się bez żadnych skrupułów na golenie nóżek. Pourywałam wszystko co wydawało się nie stanowić warstwy pomidoronośnej i po raz pierwszy się nie bałam, że pozabijam te biedne roślinki. Tak było:

Tak jest:

To są pomidory koktajlowe i nie wiem czy dobrze zrobiłam tak je opitalając ale przynajmniej owocki nie rosną w cieniu. Jakby co, to mówcie bo połowa czeka na poranne golenie. I jeszcze jedno pytanie. Czy pomidory można ściółkować tymi oderwanymi liśćmi? Wydaje mi się, że gdzieś na forum czytałam, że tak ale wolę się jeszcze upewnić.

Rozpoznawanie chorób i szkodników 21:44, 14 lip 2018

Do góry
Figielka napisał(a)
Moja hortensja ma blade liście, połowa jest ciemnozielona a połowa blada.

Figielko u mnie to samo,pH 7,5
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:44, 14 lip 2018

Do góry
Gdyby Asia-Makadamia nie reflektowala, to wrzucam fotkę przetacznikow do przygarnięcia. Część zawedrowala do mojej Mamy
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:35, 14 lip 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dorotko, już odnalazłam odpowiedż o sadzeniu lilii. Dzięki, ja kompostu nie mam ale jakąś urodzajną ziemię dam. Pozdrawiam serdecznie. .
Jak masz dobrą ziemię, to sadź.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:30, 14 lip 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
mnie teraz w domku nie ma, to z deszczu się cieszę, bo się samo podlewa gdzie te anabelki planujesz, nie pisałaś czy nie doczytałam?

Myślę, że ładnie Ci podlało
Na anabelki znalazłam piękne miejsce na małej rabacie, na której rośnie bordowa pęcherznica a w zasadzie dwie, bo dosadziłam tam drugą. Po prawej stronie, jak się wchodzi do ogrodu za domem, obok podokiennej.
Tu ją widać w głębi:

Czy zamiast tych dwóch jałowców nie wyglądałyby pięknie anabelki?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies