Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 12:50, 11 wrz 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

A mogłabym się do Ciebie uśmiechnąć o nasionka z nich? Śliczne są nie widziałam jeszcze nigdzie pełnych....jeśli to nie kłopot

Żaden kłopot tylko czy pełne tworzą nasiona? Będę obserwować i dam znać.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:51, 11 wrz 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Danusiu, jak robisz, że masz tak długo nasturcje? Moje już przekwitły. Widzę, że potrzebują dużo wody (tak jak ogórki). Coś im u mnie w ogrodzie nie pasuje.

Mam wrażenie że nic nie robię. Jedna z nich opanowana przez mszyce, wszystkie pozostałe doskonałe, z nasion. Lałam wachlarzem, ale mam wrażenie, że mało były podlewane. Dobra ziemia, sam kompost 100%.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:52, 11 wrz 2018

Margarete napisał(a)

p.s. w ostatni weekend podejmowałąm gości we własnym ogrodzie i częstowałąm ich czym? drinkiem na bazie Pimsa ...nauka nie idzie w las...i choć nie było tak upalnie jak wtedy gdy po raz pierwszy kosztowałam go u ciebie ale i tak moim gościom smakował, zrobiłam z ogórkiem oczywiscie ale i z brzoskwinią, pomarańczą, limonką i miętą

Muszę uszykować też Tęsknię za Pimmsem.

Instagram Ogrodowiska
jolanka 12:53, 11 wrz 2018

Gardenarium napisał(a)
O A ja nie mam, choć przydałyby się nawet
A jaka trawa u ciebie nie ma siewek?

Na pewno nie mają miscanty, red baron, turzyce. Siewki tylko u rozplenic i stipy.
Jeśli potrzebujesz to mogę wykopać, tylko czy teraz czy wiosną?
mirkaka 13:45, 11 wrz 2018

Rzadko się wpisuję ale zaglądam i podziwiam
Danusiu, jak to robisz że ogarniasz tyle roślin w donicach?
Ja mam kilka donic i bywa że coś przesuszę. Czasami muszę podlewać dwa razy dziennie. Czy stosujesz hydrożel w donicach? Jak często podlewasz donice? Jak często
zasilasz?
laurowisnia 13:53, 11 wrz 2018

Gardenarium napisał(a)
Poniżej jest ta dalia, o której mówiłam, że wielka czapa i bordowa aksamitnie

Bardzo dekoracyjna i taka wesoła.
Mam i ja swoją "czapkę" w podobnym kolorze, może ciemniejsza, trudno tak z fotki ocenić, kolor jak róża Astrid Grafin von Hardenberg, którą zdominowała. Posiada jednak grzecznie ułożone płatki, ale jest to najwyższa dalia u mnie, to jej zaleta.

Gardenarium 19:47, 11 wrz 2018

mirkaka napisał(a)
Rzadko się wpisuję ale zaglądam i podziwiam
Danusiu, jak to robisz że ogarniasz tyle roślin w donicach?
Ja mam kilka donic i bywa że coś przesuszę. Czasami muszę podlewać dwa razy dziennie. Czy stosujesz hydrożel w donicach? Jak często podlewasz donice? Jak często
zasilasz?

Ciągnę wąż, podlewam z węża, więc szybko. Rosną w kompoście własnej produkcji, a to dość zasobne podłoże, więc i nawożenie niepotrzebne. Raz w sierpniu wlałam magiczną siłę do kwitnących, ale żeby efekt był to nie powiem. Wlałam, bo leżała torebka, chciałam wykorzystać

Podlewam codziennie, albo co drugi dzień. Nie mam hydrożelu.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:49, 11 wrz 2018

jolanka napisał(a)

Na pewno nie mają miscanty, red baron, turzyce. Siewki tylko u rozplenic i stipy.
Jeśli potrzebujesz to mogę wykopać, tylko czy teraz czy wiosną?

U mnie w warzywniku masowe wysiewy turzyc brązowych i Frosted Curls. Będę pikować. Nasiona były w kompoście zapewne.

Instagram Ogrodowiska
jolanka 19:54, 11 wrz 2018

Gardenarium napisał(a)

U mnie w warzywniku masowe wysiewy turzyc brązowych i Frosted Curls. Będę pikować. Nasiona były w kompoście zapewne.

No popatrz, a u mnie wszystkie brązowe i Frosted padły po zimie a tak je lubiłam.
Jak będziesz chciała Danusiu te rozplenice to daj znać
Gardenarium 19:58, 11 wrz 2018

Jolu, chętnie Ale na razie cierpię na brak przygotowanych rabat (znaczy przekopanych, zasilonych kompostem), na ten rok starczy, bo trzeba ogród wokół stawu zagospodarować więc za dużo roboty też niedobrze

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies