Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Czas na zmiany czyli totalna demolka ogrodu 09:21, 26 cze 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Hej, a dziś co zrobiliście? Fotorelacji brak

Spokojnie,wczoraj nie było pogody lało cały czas poza tym prace będą szły powoli bo nie za bardzo w tym czasie mam z kim zostawiać moje maleństwo.Następne prace zaplanowane na sobotę
Zakątek z fioletową ławeczką 00:34, 26 cze 2014

Do góry
Ja też liczę, że lawenda się rozrośnie. Chcę jej więcej , pięknie pachnie.
Ogródek Iwony 00:25, 26 cze 2014

Do góry
Czy to znaczy, że przed buksikami mogę wysypać korę, a między buksikami i lawendą nic? Czy zostawić samą ziemię? I pielić? A róże w korze, czy bez?
Drobne zmiany: Zagnieżdżone cytaty i linkowanie swoich wątków w podpisie 00:22, 26 cze 2014

Do góry
I nie działa
poprawiłam i jest dobrze
Drobne zmiany: Zagnieżdżone cytaty i linkowanie swoich wątków w podpisie 00:22, 26 cze 2014

Do góry
próba moja https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=17
Ogród Margaret-ki :) 00:12, 26 cze 2014

Do góry
Piękne te roślinki kupiłaś.
Mam tylko pytanie, czy matę pod kamykami planujesz zostawić? Na ogrodowisku niepopularna, Danusia uważa za bee, tylko korzonki roślinek się parzą pod tym... Zobacz Margaretko ten link koniecznie : https://www.ogrodowisko.pl/watek/736-mata-przeciw-chwastom: Mata przeciw chwastom. a tu masz na szybkiego 2 fotki od dziewczyn: Przepraszam, że się mądrzę, ale jak to zobaczyłam, to matę ze wszystkich ogrodów świata bym wyrzuciła. Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:02, 26 cze 2014

Do góry
Sebek nie gadaj tyle, bo ja skończyłam czytać paplaninę. Od teraz będę łaknąć pismo obrazkowe. Więc foto proszę.
Czas na zmiany czyli totalna demolka ogrodu 23:54, 25 cze 2014

Do góry
Hej, a dziś co zrobiliście? Fotorelacji brak
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:51, 25 cze 2014

Do góry
Już czwarty wątek nadrabiam czytaniem. Toć syna przeganiam od kompa, że północ, a on się śmieje, że mama dalej siedzi. A ja nie nadążam z pracą, ogrodem, czytaniem, sprzątaniem w domu... A tu ciągle stron przybywa. Chyba zacznę czytać pismo obrazkowe
Ogród z łezką 23:46, 25 cze 2014

Do góry
Dziewczyny, to się nie godzi, tyle stron napisać w jeden wieczór. Dopiero nadrobiłam.
I jeszcze stwierdzam, że to niesprawiedliwe, aby u was floksy miały już takie pączki. U mnie jeszcze nic nie widać.
Różami też się chwalicie, a moja dopiero w pąkach. I muszę dalej czekać. Dobrze, że lilie mi choć zakwitły. Kilka stron wcześniej było porównanie lilii i liliowców. Od zawsze miałam liliowce, łatwo się je rozmnaża. W zeszłym roku kupiłam w B pierwsze lilie i w tym roku pięknie kwitną i długo. A liliowce posadzone na tej samej rabatce szybciej przekwitają i nie dają takiego efektu. Zajmują więcej miejsca niż lilie i dziś się zastanawiałam, czy ich nie przesadzić i dosadzić lilii?
Ogródek Iwony 23:32, 25 cze 2014

Do góry
Słoneczko i piasek moja lawenda ma zapewniony. W takim razie kory nie będę tam sypać. Dzięki za rady Kasiu i Doniu.
Makowo na Kociewiu 23:15, 25 cze 2014

Do góry
Kasiu, oglądam twoje stronki wspak, tzn. od końca i się zastanawiam, jak można mieć tak pięknie? Miód, cud i orzeszki - ktoś tak na forum pisał.
Ja wysiadam, przestaję robić w moim ogródku, bo tak to ja ani na kawałku ogródka mieć nie będę. No cóż, nie wszystkim jest dane tak pięknie mieć. I na dodatek tak blisko mnie.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:01, 25 cze 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Obejrzałam róże Robaczka, cudne. A czy na ogrodowisku ma swój wątek?

Nie ma.
Oj się naszemu Robaczkowi czka dziś...tele wpisów ta temat jej cudnych róż
Piękne fotki nie wytrzymałam i też zerknęłam.
Makowo na Kociewiu 23:01, 25 cze 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Witak Kasiu. Masz piękny ogródek, ale chyba nie w samym Starogardzie? Ja od ciebie mieszkam 50 km dalej, ale w drugą stronę, niż Gdańsk. Pozdrawiam Cię serdecznie. Ja też na Kociewiu mam ogródek.

Mój domek jest jakieś 2 km od rynku starogardzkiego więc mieszkam w prawie w centrum
lecę do Ciebie
Makowo na Kociewiu 22:54, 25 cze 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

Jest w okolicach Gdańska mieszkam W Starogardzie Gdańskim około 50 km od Gdańska, ale jazda przez Gdańsk dłuższa.

Witak Kasiu. Masz piękny ogródek, ale chyba nie w samym Starogardzie? Ja od ciebie mieszkam 50 km dalej, ale w drugą stronę, niż Gdańsk. Pozdrawiam Cię serdecznie. Ja też na Kociewiu mam ogródek.
Ogród prawie romantyczny 22:50, 25 cze 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Cześć dziewczyny. Piszecie o lawendzie, to napiszę swoje odkrycie. Na lawendzie się nie znałam, w zeszłym roku zobaczyłam łan lawendy w donicy przy jakimś markecie i to było piękne. W tym roku najpierw kupiłam 6 krzaczków w szkółce i posadziłam przy różach, a potem zobaczyłam w Obi 6-paki po 11 zł i z głupoty kupiłam je. Nie miałam na nie planu, więc posadziłam w donicę i podlewałam, pięknie kwitła i wcześniej, niż ta ze szkółki. Podlewałam i wąchałam w tej donicy do dziś. Dziś podcięłam zawijasek bukszpanowy i zanim wysadziłam tę lawendę z donicy. Tam będą róże. Doznałam szoku, jak zobaczyłam w całej donicy rozrośnięte korzenie, a donica wielka. Nawet nie wiedziałam , że ma takie korzenie. Troche podcięłam i posadziłam do gruntu. Zabrakło mi 2 sztuk, ale nie przesadzałam tej z gruntu, skoro ma tak wielkie korzenie. A i przy przesadzaniu i podlewaniu unosił się cuuuudowny zapach.

Ślicznej i pachnącej lawendy nigdy dość Ale one mają spore korzenie, ja przesadzam sadzonkę z całą bryłą korzeniową. Nie zdarzyło się, żeby zmarniała
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:48, 25 cze 2014

Do góry
andziurex napisał(a)

Taa.. Od razu 30, a przez resztę sezonu co będzie dziewczyna robić

Może Ana powinna pomyśleć o nowym ogródku? Wszak w Warszawie działa Danusia i już nie nadąża. To może niech Ana zmieni zawód. I pożytecznie i przyjemnie, a kasa na roślinki będzie klientów i wszyscy będą zadowoleni
Ogródek Iwony 22:36, 25 cze 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
To czekam na fotorelację

Fotki jutro, bo dziś się ciemno robiło i moja lawenda przestawała być widoczna. A tak się zastanawiam jeszcze, czym wyściółkować rabatkę, jak się róże pojawią, aby lawenda była widoczna? Czy świeża kora będzie dobra?
Ogródek Iwony 22:34, 25 cze 2014

Do góry
A , zapomniałam napisać, że z podciętych gałązek zrobiłam sadzonki. Ja buksiki 3 lata temu rozmnażałam, ale z takich malutkich sadzonek po cięciu bukszpanów. Większość się przyjęła i z tych sadzonek zrobiłam zawijasek , świeżutki, taki dopiero co,a dziś przycinałam buksiki i nasadziłam nowe sadzonki do skrzyneczki, raz przy raz i w cień postawiłam. Tak robiłam 3 lata temu, a jak zaczęły rosnąć (tak 3 miesiące były), to wysadziłam je do gruntu. W tym roku się przydały. Policzyłam, że na zawijasku mam 32 sadzonki własnej hodowli.
Teraz bym chciała jakąś trawkę, ale jestem nowa i jeszcze nie wiem, kto ma w nadmiarze i chciałby się może podzielić sadzonkami.
Ogródek Iwony 22:21, 25 cze 2014

Do góry
Dziś nie wytrzymałam nad papierami i o 18.00 poszłam do ogrodu przyciąć bukszpany na moim zawijasku. Powinnam z tydzień poczekać, ale zbliża sie koniec czerwca, a dziś nie było tak gorąco. Wyrównałam je tylko z góry, bo były nierówne. Potem przesadziłam za nie lawendę (6 sztuk, co była w donicy). Doznałam szoku, jak zobaczyłam w całej donicy rozrośnięte korzenie, a donica wielka. Nawet nie wiedziałam , że ma takie korzenie. Troche podcięłam i posadziłam do gruntu. Zabrakło mi 2 sztuk, ale nie przesadzałam tych z gruntu z innego miejsca, skoro ma tak wielkie korzenie. A i przy przesadzaniu i podlewaniu unosił się cuuuudowny zapach. Muszę dokupić 2 krzaczki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies