Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

stychaz 22:27, 25 cze 2014

bleebla napisał(a)
Domyślałam się, że Robaczek ma dużo róż ale jak zobaczyłam zdjęcia do wbiło mnie w fotel

A ja dalej niezdecydowana szukam pierwszej róży do mojego ogrodu I już mam siebie z tym biadoleniem dość, a co dopiero inni

Madżenko nie wiem czy byłyście w tym roku w W. Przejeżdżałam tamtędy ostatnio i ten kiermasz z donicami się powiększył. Jest tam duży (można powiedzieć) hangar z donicami. W szoku lekkim byłam

A co to jest W.? bom nie w temacie
AgnieszkaW 22:29, 25 cze 2014

Gabisia napisał(a)
Przepiękne zdjęcia Robaczka są tutaj:

https://www.flickr.com/photos/82955768@N06/page1/

Wpadłam po uszy i prędko nie wyjdę...toż to raj na ziemi
nicol21 22:29, 25 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Odpowiadając na pozostałe posty, troszkę mi się baterie rozładowały ale wraz z zapowiadanym na jutro słońcem doładuje akumulatory w ogrodzie.

No i mam humor bo wakacje zarezerowane i teraz snuje plany zwiedzania. Huuura udało mi się z córką przekonać M, że nie leżymy na plaży, podziwiamy piekne miasto Rzym.
Ale do urlopu jeszcze tyyyyyyyyle czasu...

Yupiii Rzym cudny jest!na ile się wybierzecie? jeśli chcecie iść do muzeów watykańskich to gorąco polecam kupno biletu online, 4eur droższe, ale zaoszczedzicie sobie 3-5godzin w kolejce. Nawet jak staniesz o 7 rano, to wejdziesz koło 11 najwcześniej.
a dla tych co kupią bilety online to jest osobna kolejka, dużo krótsza. Ale trzeba zamówić dużo wcześniej, nawet z miesiąc.

zwiedzanie muzeum to jakieś 3h. oczywiście polecam, byłam nawet 2 razy.

Jeśli dobrze pamiętam to albo pierwsza, albo ostatnia niedziela są bezpłatne. czyli jednak 60eur za 3 osoby w kieszeni na pewno jakaś info i rezerwacja biletów są.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Magda70 22:41, 25 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Qurcze nie pisz tak, bo jak ja oglądam swój ogród to mnie ciagle coś wnerwia... Dzisiaj zdechły kiścień zeblid... Gdzie ja dokupię jednego do rzedu...

Ja mam jednego kiścienia w donicy...i nie wiem co z nim począć więc chyba do oddania jest ale nie wiem czy to zeblid. Jakbyś przejeżdżała w swoich licznych podróżach...to wiesz
Magda70 22:46, 25 cze 2014

Luki napisał(a)
"wszystkie motyle będą moje" to mnie rozbawiło Sporo do nadrabiania i w sumie dobrze, że nie było za dużo zdjęć bo zapewne byłoby 10 stron do czytania więcej
Ja mocno się trzymam i nie dam się przekupić na róże... chociaż Nostalgia kiedyś do mnie trafi, ale tylko ona

Ha ha Luki...ja mam tylko 4 róże i to w donicach...i w tym mam akurat Nostalgię Więcej nie planuję...chyba jestem nienormalna? Zaraza mnie nie ogarnęła...
noemi 22:46, 25 cze 2014

stychaz napisał(a)

A co to jest W.? bom nie w temacie

Kiermasz donic włoskich … pamiętasz ??? … W. jest za psim polem …
Magda70 23:01, 25 cze 2014

Iwk4 napisał(a)
Obejrzałam róże Robaczka, cudne. A czy na ogrodowisku ma swój wątek?

Nie ma.
Oj się naszemu Robaczkowi czka dziś...tele wpisów ta temat jej cudnych róż
Piękne fotki nie wytrzymałam i też zerknęłam.
stychaz 23:02, 25 cze 2014

noemi napisał(a)

Kiermasz donic włoskich … pamiętasz ??? … W. jest za psim polem …

Ni diabła nie pamiętam, ale to tylko moja skleroza
Iwk4 23:51, 25 cze 2014

Już czwarty wątek nadrabiam czytaniem. Toć syna przeganiam od kompa, że północ, a on się śmieje, że mama dalej siedzi. A ja nie nadążam z pracą, ogrodem, czytaniem, sprzątaniem w domu... A tu ciągle stron przybywa. Chyba zacznę czytać pismo obrazkowe
Pszczelarnia 10:51, 26 cze 2014

Madżenn, towar czeka. Najlepiej dziś, tj. czwartek - obojętnie o której.