Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moja działka na Dębowym Lesie 23:48, 22 lip 2019

Do góry
Zaglądam i podziwiam lilie,liliowce i inne...tylko pisać nie mam czasu
W końcu dziś posadziłam dębolistną -dzięki Chyba Jolanka wymyśliła jej miejsce!?
Dalie masz piękne,moje dopiero trzy nowe kwitną.
Żywopłotki cisowe. 23:37, 22 lip 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Jak zwykle u Ciebie szaleństwo kwiatowe. Bardzo podoba mi się to włączenie lili do muru anabelkowego, nabrały lekkości. Tak jak nie mam lili w ogrodzie to ta czarna piękność mogłaby u mnie zamieszkać, pod warunkiem, że nie pachnie
Jaka to odmiana? Night Flyer czy Nightrider? Uświadom mnie, zostają w gruncie na zimę?

Gosiu!
Zle podałam przepraszam to Landini. Night Flyer już przekwitła była obok.

następne 9 szt Landini juz wychodzą posadziłam w lipcu. Te ciemne odmiany potrzebują ciut przypruszonego słońca. dłużej utrzymują kwiat i kolor jest mocniejszy.

wszystkie lilie zostają w gruncie i te doniczkowe też. zakopuję głęboko 20 cm a nawet i głębiej.
a miałam dziś powąchać by ci odpowiedzieć ale wydaje mi sie że nie, bo tu przechodzę często.

pachną te wysokie przy brzozie.
to jeszcze Rexona długo ma kwiat.

to zdjęcie z czerwca pomarańczowa piękność.

a jeżówka Cherry F jest różowa tak mi wychodzi z tel.
zacznę robic aparatem fotogr.
Ptasi gaj 20:42, 22 lip 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Grad...dobrze, że tylko listki zniszczył. Odrosną. A rośliny żyją.
Masz piękne lilie, takie grubaski
Dostałam zeszłym roku taką tawułę o kolorowych liściach. Moja ciemniejsza jest, ale jej liście pięknie widoczne na rabacie

Twój rozwar pięknie sztywny, mój się pokłada, nie wiem czemu

Kasiu one mają ciemne liście akurat pokazałam górkę tawuły a one są zielone te starsze przyrosty są bordowe.

Rozwar u mnie gdzieś ok 35 cm. A może u ciebie płytko posądzony,albo ciężki od kwiatów.
Ptasi gaj 20:35, 22 lip 2019

Do góry
Grad...dobrze, że tylko listki zniszczył. Odrosną. A rośliny żyją.
Masz piękne lilie, takie grubaski
Dostałam zeszłym roku taką tawułę o kolorowych liściach. Moja ciemniejsza jest, ale jej liście pięknie widoczne na rabacie

Twój rozwar pięknie sztywny, mój się pokłada, nie wiem czemu

Zszywkowy ogród marzeń :) 20:26, 22 lip 2019

Do góry
Och, kocham te lilie. Pachną przecudnie!!!
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:24, 22 lip 2019

Do góry
Bardzo się cieszę, że się cieszysz

Faktycznie, takie łany jeżówek to cuda prawdziwe

Bardzo Ci dziękuję za lilie. Nawet nie myślałam, że tak szybko mogę przygarnąć Jeżeli kwitną pod koniec czerwca i nie pachną, to azjatyckie.

Już liatry Ci kwitną? U mnie jeszcze nawet koloru nie widać, mało słońca im już dociera...

Liliowo i kolorowo:) 20:18, 22 lip 2019

Do góry
Lilie masz zaklepaną Czekam na sygnał
Rododendronowy ogród II. 19:29, 22 lip 2019

Do góry
Lilie gigantki zachwyciły wszystkich
Rododendronowy ogród II. 19:23, 22 lip 2019

Do góry
Każdy coś pięknego odkrył i poczuł bo lilie i floksy roztaczały zapach zniewalający
Ogród z łezką II 18:43, 22 lip 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Kasiu, jak cudnie u Ciebie Prześliczne są lilie, jeżówki i róże. Bukszpany tniesz idealnie.

U mnie lilie i jeżówki nie chcą rosnąć. Jeżówki zanikają po zimie, a lilie co roku rosną coraz mniejsze, a potem zanikają, Kocić się wcale nie chcą. Coś im u mnie nie pasuje.

Ewcia Jesteś
Dziękuję

Jeżówki, to z tego wynika, wszędzie takie humorzaste
Z liliami to mnie zaskoczyłaś...ciekawe...myślałam, że jak na mojej glinie dają radę, to wszędzie...

Najbardziej mnie cieszy, że M też tnie równiutko To jego robota. Przed i po

Ogród z łezką II 18:36, 22 lip 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu bardzo ładnie wszystko tak pięknie kwitnie. U mnie nie ma tyle kwiatów jak są ta rozsiane po ogrodzie. Lilie masz piękne nie mówiąc o jeżówka Jake piękne środki mają.
U mnie jeżówki kwitna które dostałam od Ewy z ogrodu za grosik dała od serca bo pięknie kwitną. Motyli i różnych bzykow mam od groma bo lubią widocznie ten nektar.

Kwitną ci jeszcze róże u mnie też bo różne mam. Przesadziłam w tym roku nie pamiętam nazwy która się tak zachwycałam i poleciałam różowa jeszcze nie kwitła nawet nie ma zawiązków.

U nas chmury przechodzą ale na większy opad sie nię zanosi.
Tydzień temu gradobicie miałam więc też duże liście obiło np w oczku lilie..

Pozdrawiam

Moja działka to tylko 10 ar, wszystko bardziej skomasowane, czyli widoczne.
Właśnie te jeżówki z łebkami to najbardziej kapryśne. Nie wszystkie zimę przeżywają Najbardziej je lubię Tak, motyle i pszczółki zdecydowanie wolą te zwykłe jeżówki, bez główek. U mnie też na tych najliczniej siadają.

Wiadomo, jak przesadzona, to róża trochę więcej czasu potrzebuje aż zakwitnie. Ja już bardzo rzadko przesadzam róże, zwykle wcześniej obmyślam miejsce. Ale w przeszłości zdarzało mi się przesadzać

W Pszczynie padało trochę po południu w sobotę i krótko w niedzielę. Wiało za to okropnie. Na jutro u nas deszcz zapowiadają, bardzo się przyda

Ja również pozdrawiam
Ogród z łezką II 18:21, 22 lip 2019

Do góry
zszywka napisał(a)
Piękne maki, moja ciocia ma podobne muszę poprosić o nasionka. Jeżówki i lilie pierwsza klasa
Ps. W końcu u mnie pada

Maki wystarczy raz zaprosić do siebie, potem już zawsze są. To tak jak z kosmosami Dostałam od Irci i teraz co roku muszę je bardzo pilnować, bo opanują mi cały ogród. Już zaczęły kwitnąć

U nas też padało trochę. Większy był wiatr, myślałam, że nam chałupę porwie...
Ogród z łezką II 18:01, 22 lip 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
ojej ale super
tak ogladam i mysle "ale Ty masz sueper jezowki" za chwile "ale Ty masz super lilie" ...maki, roze... no wszystko

Bo to ładne kwiaty Iza Jeżówki nie wszędzie chcą u mnie dobrze rosnąć. One jednak potrzebują bardzo dużo słońca i nie bardzo lubią moją gliniastą ziemię.
Muszę się zabrać za uporządkowanie jeżówek na salonowej...i podchodzę do tego jak pies do jeża
Moja działka na Dębowym Lesie 17:53, 22 lip 2019

Do góry
Widzę, że u Ciebie jeżówki i lilie czują się świetnie. Nie masz problemu z ich zanikaniem? U mnie giną. Nie wiem, co robię nie tak.

Piękną masz hortensję dębolistną. Ja jeszcze nie mam żadnej z tego gatunku.
Rododendronowy ogród II. 09:52, 22 lip 2019

Do góry
Bożenko, nie pisz że sie wszystkim znudził twój ogród bo to nieprawda. A że jesteś zmeczona i narobiona po takim spotkaniu to sie wcale nie dziwie i cię doskonale rozumiem.

Jak zwykle u ciebie ciepły otwarty dom, pyszne pierogi, przemili gospodarze - szczególnie pozdrów ode mnie pana Włądysława bo ja wsiadłam do auta, wykręciłam, włączylam klimatyzacje bo było nagrzane i juz nie wysiadałam żeby sie z nim pożegnać i podziekowac za wszystko.

Przy tej okazji pozdrawiam wszystkich uczestników naszego spotkania i dziekuje za wspólnie spędzony wesoło czas

Było super - choć twój ogród w innej odsłonie tym razem
Na Sahare nie masz co narzekac bo u ciebie i tak gliniaste brdziej podłoże to i wody wiecej w gruncie sie zatrzymuje niż u mnie i masz chociaz troche kolorów.
Troche kolorów - co ja pisze - mnóstwo kolorów i zapachów - te floksy w takiej ilosci że głowa boli i wielgaśne pachnące lilie, jezówki, liliowce, powojniki a przed domem rudbekie - wszystko to sprawia że widac pełnię lata w twoim ogrodzie I jest mimo tej suszy naprawde pięknie

A i jeszcze klimatyczne oczko wodne z liliami wodnymi - cudo - nie zrobiłam fotki niestety temu miejscu.

My wczoraj objechalismy z naszymi wspólnymi gośćmi trochę Łódż od rana, po pożegnaniu Kasi i Grzesia na dworcu ruszyliśmy w miasto - wiesz lofty na Tymienieckiego, Księzy Młyn, Willa Herbsta, Dworzec Fabryczny, Teatr Wielki, filharmonia, stajnia jednorożca i nowy pomnik przy Centralu, Piotrkowską od strony Placu Wolności, Pasaż Rózy, EC1, Pałac Poznańskich - chyba ich wymeęczyłam tą Łodzią trochę - ale nie narzekali, buzie mieli uśmiechnięte, a potem jeszcze była mały przelot trystyczny przez Pabianice - nasz zamek, nasza starówka itp

Potem były dwa ogrody - mój i Nikity a Ciocia Gosia obiektywniw stwierdziłą że w porównaniu do waszych ogrodów to mój jest najbardziej wysuszony a rosliny u mnie najmocniej dotknięte ta suszą ... Żaden to pwód niestety do dumy - raczej do smutku....a zapowiedzi deszczów nie widac. Popadało troszke w niedziele rano i tyle...popołudniu w niedzielę u Nikity trochę podlało - u mnie dużo mniej.

Wpadłam potem w sferę moich domowych małych gości, dzis dopiero dzieci ode mnie wyjeżdżają więc wrażen w ten weekend miałam sporo i na fotki nie miałam czasu spojrzec ale jakies wrzuce wieczorem na pewno.

Jeszcze raz dziękuje bardzo za zaproszenie, za świetnie spędzone popołudnie u ciebie i za wszystko

Buziaki !

Działeczka Asi :) 08:44, 22 lip 2019

Do góry
Co za bogactwo kolorów, cudownie i energetycznie Pełnia lata Lilie masz przepiękne, róże też.
Ogród Basi 23:28, 21 lip 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

WAW!!
Pięknie , elegancko, wzorowo
Lilie tez masz piękne

Oj Aniu, dzięki serdeczne za miłe słowa.
pozdrawiam.
Żywopłotki cisowe. 23:26, 21 lip 2019

Do góry
Z tych ciemno żółtych jeżówek w tym roku rozpikowałam sadzonki zobaczymy co zakwitnie w następnym.

to nowe nabytki Kismed Yellow późno poszły ma miejsce stałe. jest niska.

Rewelacja to róża Barbara cały czas kwiat utrzymuje się od pierwszego kwitnienia dosłownie jak nie dla róży.

tu jeżówka Kismed Red kolor piękny mocno czerwony, mam kilka odmian czerwonych a ten najładniejszy. Zdjęcie nie oddaje prawdziwego koloru.

Jeszcze zawieruszyły się lilie.

Moja działka na Dębowym Lesie 23:25, 21 lip 2019

Do góry
Anna każdego roku podziwiam Twoje lilie i liliowce - piękne
Żywopłotki cisowe. 23:21, 21 lip 2019

Do góry
Anabell napisał(a)
Rabata długa lilie kwitną na niej tez długo, tak mi się posadziło że jedne już wycięte a kwitną inne.

Wow wow wow cóż za piękne lilie. Taka ilość, kolor, w ogóle masz bardzoooooo dużo tych cudnych kwiatów. U mnie nie chcą rosnąć - za ciężka ziemia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies