Ten Black Beauty piękny. Chyba jednak muszę do tej szkółki zajrzeć
Fajne zakupy Haniu ale lepiej tam zakpy robić jak jest chłodniej. Tam upał wyjątkowo daje się we znaki.
Podobał mi się u nich niski miskant ale nie pamiętam odmiany. Jak byłam ostatnio to miał już kwiatostany ale niestety nie o kupienia. Rósł na tej rabacie pokazowej po lewej stronie. Będę na niego polowała
Jestem za hortensjami. Trawki za delikatne. Chyba, że jakiś miskant z mocno na biało obrzeżonymi liśćmi, ale te nie przebarwiają się intensywnie jesienią, raczej żółkną po prostu.
U mnie tam z racji, że miejsca mało to i ciaśniej jest - na pewno po jakimś czasie część ML wysadzę (jak hortki zbudują szpaler to planuje co drugi ML w inne miejsce - będzie tylko kilka takich przerywników z traw )
Limki sadziłabym co 70-80cm jak ma być szpaler.
Trawy od tuj to 60cm to takie minimum (u mnie jest 40-70, bo to rabata "po łuku" )
Limki od ML to tak samo mam ok 50-70cm.
Przed limkami mam carexy Ice Dance ok 70 cm odstępu (między nimi jeszcze cebule tulipanów)
Przyszła mi do głowy taka nowość miskant Morning Bright, niższy i jaśniejszy od ML, ale jeszcze trudno dostępny. Ma go w ofercie szkółka koło W-wy, ale nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej. No i nie wiem jak z kwitnieniem.