Mirka kup i zadoluj w donicy jak maly doniczki to przesadz do wiekszej.
Wiosna nie ma takiego wyboru a po drugie ledwo z ziemi wychodza a tak bedziesz juz miala swoje.
Ela trawki zachwycają. Moja jedna róża kupiona wiosną New Dawn w ogóle nie kwitnie, może kupiłam szmelc.Werbena ładnie się prezentuje na tle rabat, jest taka sztywna i dostojna.Posieję na drugi rok, bo mam , dostałam od Oli.Masz fotkę z altaną na wprost?
Jeszcze nie bylam u ogrodnika, ale ogladajac w internecie "malepartus" co prawda wszedzie kroluje ten sam krzak w szkolkach - to trawa jest podobna, ale jej wybarwienie kwiatu jest jasne.
Moja ma liscie w srodku bialy pasek i czubryna az fioletowa bardziej sklanialabym sie, ze to miskant "sioux".
Nie mam foty, ale moge zrobic. Na moim watku gdzies jest z roza pnaca, spojrz ok czerwca. Moje tegoroczne new dawn wszystkie kwitly i jeszcze maja paczki.
Werbena to krolowa, ja tez bede wiecej nasieje. Sztywna nie lamie sie i pieknie wyglada w innych kwiatach.
Roza nie zrazaj sie nabierze masy i w 2018 zakwitnie.
Ja jestem rozczarowana rozami "bonica". Specjalnie nie kwitna maja piekne rozyczki, ale te jej odrosty po 1,5 metra mnie przerazaja.
Juz z jednego miejsca musze je wykopac bo sie tsm nie nadaja i zagluszaja inne roze mimo, ze sa posadzone na obwodce. Wiec to co na obrazku nie zawsze sprawdza sie w realu.
Radziu, trzmieliny oskrzydlone rosną bardzo powoli, a są też compacty znacznie mniejsze. Mam kilka różnych. Posadzone w kilku miejscach. Mają już po co najmniej 7 lat i żadna nie przekroczyła jeszcze 140 cm wysokości. Compacty mają po zaledwie 80 cm. Poza tym znoszą cięcie całkiem dobrze i zagęszczają się.
Ela
Powiedz mi proszę jak najlepiej odmłodzić krzewuszkę? Pisałyśmy kiedyś o jaśminowcu i pisałaś że kazdy krzew trzeba odmłodzić. Moja krzewuszka ma około 15 lat i co mogę z nią zrobić.
Doradzisz mi coś?