Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

anka_ 05:54, 30 sie 2017

Dziewczyny nie śpeszcie sie tak z ta jesienię. Wprawdzie to moja ukochana pora roku, ale w tym roku taki sezon krótki....

Fajna ta 'paprotka', ale wzdycham do wrzosowiska...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Monia81 07:40, 30 sie 2017

Wrzosowisko zachwycapięknie...
jolanka 08:01, 30 sie 2017

Agatko, wrzosy masz piękne.
U mnie w lesie kwitna juz te dzikie Jesień juz przyszła, niestety. Lubie kolory jesieni ale .... smutno się robi
Kindzia 09:54, 31 sie 2017

Też Twoje wrzosy podziwiam, pięknie wyglądają w takiej masie! Z moich młodziaków dwa grzyba złapały, pierwszy raz mi wrzosy zachorowały, te poprzednie zdrowe były jak rydz...i mam nadzieję, że dadzą radę i nie polegną, bo mam obwódkę z jednego gatunku...zresztą nie wiem jakiego gatunku na dodatek
Pryskałam, w nocy deszcz padał...nie wiem czy zadziałało, a od jutra zimno i deszcze, nie ma jak powtórzyć zabiegu
U mnie jeszcze słabo jesień widać, kwiaty są, tyle, że trawy kwitną i hortki się przebarwiają. Twój ogród ponadczasowy, kolory masz piękne i wiosną, i jesienią
Macham
anabuko1 12:14, 31 sie 2017

Podziwiam twój piękny ogród. Pięknie i trawiasto
Ostatnia hortka ogrodowa śliczna.
kasja83 09:09, 01 wrz 2017

Przepiękne wrzosowiska. Zwiastują jesień-ale są cudne. Z resztą jesień z takim słoneczkiem i złotymi liśćmi też jest super.

Twoja sesleria skalna-jakaś taka zielona-moja ma dużo suchych źdźbeł-zastanawiam się czy nie powinnam jej ciąć częściej niż na wiosnę?
AgnieszkaW 11:05, 01 wrz 2017

Agatko, czekałam na Twoje wrzosowisko, cudnie jest
Agania 12:46, 01 wrz 2017

jona napisał(a)

Vertigo spędzało zimę w pokoju, gdzie było 18-20 stopni. Chłodniejszym lokum nie dysponowałam. Wiosną było mocno dzielone, bo zawsze intensywnie przyrastało

Miskant ma zgrabne łydeczki . Kwiaty kaliny śliczne . Czy jej liście przebarwiają się jesienią?

Czyli vertigo z donicą zimujemy w pomieszczeniach, może jedną zadołuję i spróbuję przezimować w ziemi.

Miskanty już kotkują, Giganteus jeszcze nie, kaliny hmm, nie zwróciłam uwagi na ich urodę jesienią, wygrywają
tutaj konkurencję klony

Patrząc na klony uśmiecham się, że jeszcze nie jesień

Agania 12:49, 01 wrz 2017

babka napisał(a)
Piękna ta Twoja końcówka lata, wrzosowisko masz zachwycające (moje poległo ale chyba wyszło mi to na dobre )

Taki ogród broni się o każdej porze roku tak więc jesień mu nie straszna

Koniec lata jest u mnie w miarę kolorowy, wrzosy mają swój czas, jeszcze odkrywam kwitnące jednoroczne
z późno wiosennych wysiewów
Cleome też się udało zakwitnąć

JoannA 12:52, 01 wrz 2017

Agania napisał(a)

Czyli vertigo z donicą zimujemy w pomieszczeniach, może jedną zadołuję i spróbuję przezimować w ziemi.

Miskanty już kotkują, Giganteus jeszcze nie, kaliny hmm, nie zwróciłam uwagi na ich urodę jesienią, wygrywaja tutaj konkurecję klony

Agatko,
vertigo nie przezimuje zadołowana. Spróbuj przechować ją w pomieszczeniu.
Podziwiam wrzosowisko, piękne jest