Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony II 23:27, 13 sie 2018

Do góry
Toszka napisał(a)
Ty w dzielżanach, a ja odnowiłam miłość do rudbekii...i wreszcie znalazłam niską, słodką i taką rudbekiową słonecznie, radośnie żółtą

(nawiasem mówię, choć z opóźnieniem - mamy laureata. Jeszcze raz dziękuję za pomoc)

Iwonko, Piszesz nawiasem o synku? Super Gratuluję. napisz więcej na pv
Pomysł z dzwoneczkiem muszę wdrożyć.

A za 2 miesiące chyba mi się rodzinka powiększy. Tola mi uciekła do swojej miłości ulicznej i będą pewnie małe szczeniaki...

Co do rudbekii, kiedyś wprowadziłam do ogrodu tą omszoną. Sąsiadka ma jej dużo. Ona się wysiewa mi w dziwnych miejscach. Pozwalam jej rosnąć, bo taki słoneczny klimat wprowadza i za każdym razem trochę inne kwiatki ma

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:24, 13 sie 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Pięknie jak zawsze, Joasiu przy okazji zapytam czy tego ciemnego rozchodnika nie atakują Ci gąsienice z pajęczyną?? U mnie co roku walczę z tym, w tym jakoś oprysk na mszyce podziałał...

Dziękuje Basiu. Pochwały mile widziane
Tego rochodnika mam od 3 lat i nigdy nie zaatakował go żaden szkodnik. Może taki rok Basiu, wszelakie robactwo atakuje nasze rośliny i czasami niestety trzeba użyć chemii.
Ten rochodnik wysiewa mi się z nasion i powtarza cechy mateczne. Mam od niego potomstwo
Pozdrawiam Basiu
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:21, 13 sie 2018

Do góry
I z tego kawałeczka ziemi tyle

Dwa ogrody 23:21, 13 sie 2018

Do góry
ryska napisał(a)
Piękne zdjęcia.
Bardzo lubię Twój klimat, Twoje pomysły i podziwiam talent.
Domki powaliły mnie na kolana. Mam takie materiały, leżą sobie ale nie wpadłabym na tak genialny pomysł.
Stara tablica też fajne drugie życie dostała. Ogólnie to uwielbiam stare tablice.
W Ciechocinku w Ważelni Soli zamiast oglądać eksponaty to fotografowałam właśnie stare tablice
Donice i rojniki - idealna kombinacja
Rośliny masz bujne niesamowicie.
Czy ostrogowce pokładają się z powodu przekarmienia nawozem? Posadziłam pomiędzy różami i żyją bardzo swoim życiem
Pozdrowienia zostawiam.

Reniu, pięknie dziękuję za tyle miłych słów. Wiesz zapewne, że taki wpis dodaje skrzydeł? Robisz piękne zdjęcia, tym bardziej takie zdanie cieszy.
Co do talentu i takich tam, to rzecz względna, zależy co się komu podoba, ale jedno wiem, że nadajemy na tych samych falach
Moje ostrogowce w tym roku mizerniejsze niż w ubiegłym, nawozu nie widziały, więc to chyba nie przenawożenie.

Specjalnie dla Ciebie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:20, 13 sie 2018

Do góry
Tyle wody w ciągu kilku godzin wtedy spadło na tak małą powierzchnię

robimy z rowem więc z donicą trzeba było ruszyć dalej

Na dno wełna z włóknem szklanym, może uda się nornice i krety powstrzymać
W ogródku emerytki 23:18, 13 sie 2018

Do góry
Przeglądałam właśnie zdjęcia z Anglii i mam takie, to dziwidło olbrzymie

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:12, 13 sie 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
W nocy zdjęcia robisz? Zdecydowanie wolę twój dzienny ohród

Lubię wieczorkiem przebywać w ogrodzie. A przy okazji czasami zdjątko zrobię Gosiu

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:08, 13 sie 2018

Do góry

Dwa ogrody 23:07, 13 sie 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Deszczu miałyśmy podobną ilość, ale moje rośliny po nim nie odżyły. Hortensje mam już w połowie w jesiennych barwach. Twoje pięknie się prezentują.

Haniu, doniczkowe i hortensje podlewam codziennie, reszta rabat dostaje wodę raz w tygodniu. Chciałabym jeszcze kupić Great Star i Hayes Starburst. Tę pierwszą kupiłam kiedyś, ale okazała się być pomyłką.
Ogródek Iwony II 23:02, 13 sie 2018

Do góry
Ostatni raz byłam w Pęchcinie na 5-leciu Ogrodowiska. Tym razem było sporo nowych twarzy.
Przyjechałam z dziewczynami: Anią ze "Skandynawii po krzyżacku" i Ewą z "Ogrodu bacowej". Kierowcą był mój mąż Zbyszek, bardzo mu jestem wdzięczna. Bo trochę daleko mieliśmy. Wyjechaliśmy o 4.15, aby mieć możliwość dojazdu - 350 km w drodze w jedną stronę. Potem trzeba było jeszcze wrócić, ja mogłam przysnąć sobie, Zbyszek musiał prowadzić auto... Po drodze zabraliśmy Anię i Ewę. Bardzo miło spędziłyśmy podróż. A że u nas zapowiadała się piękna pogoda, więc wszystkie wyjechałyśmy bez parasoli. W Ciechanowie musieliśmy więc poszukać parasoli. To były najszybsze zakupy. Wpadłyśmy do sklepu z zapytaniem, gdzie są parasole i za chwilę stałyśmy przy kasie. Ciut się spóźniłyśmy, więc trochę byłam zakręcona. Zapomniałam z auta parasola, więc ostatecznie cyknęłam kilka zdjęć telefonem, choć jakość zdjęć jest słabsza....
Przywitały nas dwie Anie. Dziewczyny, jak nam było miło, jak do nas podeszłyście i się przywitałyście, chociaż się nie znałyśmy w realu. I nie bardzo mogłam rozpoznać innych...

Trochę to dziwne: znamy nasze ogrody, nasze rozterki, problemy, a jak przychodzi do spotkania, to pełno obcych twarzy. Zabrakło mi trochę takiej rundy, aby każda z nas powiedziała, z jakiego jest ogrodu. Bo Danusię wszystkie znamy, a między nami jakoś nie wszystkie zdążyłyśmy do siebie podejść i się poznać.
Fotek kilka tutaj. Niestety telefonem:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/8394-spotkanie-u-szmitow-w-pechcinie-11-sierpnia-2018-godz-10?page=17#post_3
Zakochałam się w dzielżanach

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:00, 13 sie 2018

Do góry
Naniesiony muł

dziś lepsze zdjęcia zrobiłam ile tego jest, ale nie zgrane do kompa jeszcze
a tak będzie poszerzone

to było bardzo trudne kopanie, mokra ziemia i woda, nie da się na dnie stanąć bo muł do gumiaków się wlewa, kombinujemy....

tyle się udało zrobić bo bardzo wolno szło, ziemia ciężka
Ta połówka ażuru będzie wymieniona, tylko wcześniej trzeba usunąć spróchniały pień, który koliduje, a ukazał się spod ziemi, Dookoła drzewa będą zabezpieczone korzenie przed wypłukiwaniem i podmywaniem drobną siatką....no niestety koliduje....
Ogród Ani :) 22:59, 13 sie 2018

Do góry
anbu napisał(a)
I bardziej optymistycznie
Choiny rosną jak goopie

Ambrowce są naprawdę ogromne, na zdjęciach nie wyglądają

Witam Aniu a ja przyszlam zobaczyc do ciebie ambrowce z watku o ambrowcach.
Piekne sa powiedz mi jak sie u ciebie maja piszesz, ze duze ile urosly w tym roku. Czy maja duze przyrosty. Co dawalas do dolka przy sadzeniu.
Chce kupic w tym roku lub wiosna. Mam troche wydmuchowisko, ale gdzies znajde miejsce miedzy sosnami bo chce posadzic kolumne.

Pieknie rosna twoje choiny kanadyjski a czego ich nie przycinasz. Ja co chwile z nozycami latam i tne bo lrzejsc nie moge tak daja czadu w tym roku.
Poewam je i cieplo jest wiec rosna.
Ogród z rzeźbą 22:59, 13 sie 2018

Do góry

Dwa ogrody 22:58, 13 sie 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

To tak samo z aparatem jak i u mnie
Hortki przepiekne.
I w grupie, i w szpalerze i pojedynczo
Ten Artemis to juz za mną chodzi
jeżówki urokliwe.Piękny mamy teraz czas w ogrodzie

Aniu, piękny czas, tylko deszczu więcej poproszę

Ogród z rzeźbą 22:57, 13 sie 2018

Do góry
A teraz Green Jewel po całości

"Poletko" o świcie:

I skąpane w słońcu:

Dwa ogrody 22:57, 13 sie 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Boziu!!! Czym ty pasiesz te hortki że takie okazałe??? Szok!!

Aniu, nawóz wiosną, to wszystko, ale na jesieni dostały Toszkowych dobroci pod krzewy.

Dwa ogrody 22:55, 13 sie 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Jestem pod mega wrażeniem, aż oczopląsu dostałam, jak pięknie
Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie 11 sierpnia 2018 godz. 10 22:55, 13 sie 2018

Do góry

Ogród z rzeźbą 22:53, 13 sie 2018

Do góry
Kasiu bluszczyk już rozpoczął wspinaczkę, a jakże. Na razie wypuścił na ścianę jeden pęd zwiadowczy, ale za to tak prawie na dwa metry. Ładne sadzonki sporobolusa kupowała moja sąsiadka, jak by co to dam Ci znać gdzie.

Przyrodo no proszę Tobie też by się róże z paprociami podobały. No nie wiem, nie wiem...
Dla mnie te hortki mogłyby być cały czas zielone, ja w ogóle kocham taki limonkowy kolor, dlatego uwielbiam jeżówki Green Jewel. Za to, że są limonkowe, że długo kwitną, że stoją prościuteńkie bez rozwalania się na boki.

Zajaweczka

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:51, 13 sie 2018

Do góry
W tej fazie hortensje VF lubię najbardziej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies