dostałam miniaturkę rudzielca
a to moja przybłęda, wygrzewa się na kamieniu, był wychudzony i nazwaliśmy go Kostek
ważył 80 dag. teraz jest piękny z długą sierścią.
a tu od koleżanki posag damy, jeszcze dojedzie postument.
Gosiu! może to Dalian bo takie kupowałam na targu. One są drugi rok w pierwszym cos nie wyszły. jeszcze sprawdzę na zdjęciach czy kwitły.
artemisie podsypywałam wiosną samym piaskiem by miały izolację i tak wyginęły coś tam odbija.
Pomyslałam że dla koloru srebrnego zasieję starca, jest odmiana drobnego inna jak typowe mrozy kiedyś miałam w doniczkach ale nie znam nazwy.
z daliami tak wyszło, dalej mnie kręcą a kiedy minie nie wiem.
wysokie pomarańczowe Spektacl
te są też śliczne i z niskich Princes Pink lub Bonica dwie są podobne.
nie wiem czy juz wstawiałam to z pomyłki ale ładna grzebieniasta.
to też z pomyłki i NN
pamietacie na wycieczce kupilam lewizje i miala w doniczce dodatkowa roslinke.
Roslinka wyrosla na taka miotle i niedlugo bedzie kwitla
nie mam pojecia co to. Posrodku zdjecia ten wiecheca na dole tuz kolo niego lewizja:
i tu paki
ano kwitną bo piciu dostają choćbym nie chciała muszę podlewać bo jedna starsza pani - sąsiadka cały rok czeka żeby u mnie hortki pooglądać mam ich chyba 8 sztuk a mają już 1,5 m na 1,5 m każda
trochę taki buszyk muszę się pozbyć orlików bo mnie zarosły
Ula powiedz mi Kochana co to za listki przed różyczkami takie paprotkowe? Wiem , że nie paproć, a nie wiem co to, mam podobne u siebie w jednej hoście z czymś nasionko przyszło i nie mogę rozgryźć tajemnicy, a wydaje się, że to to.
Pokażę Wam jeszcze mojego dzikiego lokatora w tujach. Rośnie jak wściekły, grona ma ogromne .
Nie skarży się na złą glebę, brak obornika, potasu, wody...
ta roze posadzilismy u tesciowej na grobie i okazala sie za duza. Nie mialam pomyslu gdzie ja dac i wciepalam kolo zielnika. W tym roku sie rozbujala i super wyglada w parze z szalwia
beda winogrona ae do winobrania jeszcze troche. Znajmy nam pokazywal jak sie tnie winogron i wydaje mi sie, ze przez to ciecie grona sa wieksze w tym roku
werbena w sumie w tym roku mam jej malo
dzwonek sarastro pieknie sie rozrosl juz jestem ciekawa jak za rok bedzie kwitl
Dziś u nas przypiekłooooo, że nie dało się wyjść z domu. Teraz tez nie mozna w ogrodzie odetchnąć, bo komary tną jak oszalałe.
A to efekt dzisiejszej spiekoty. Świerk Conica. Mam dwa w donicach. Jednemu się oberwało