Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

lojalna_ 14:28, 24 sie 2018

Oj poucztowalam sobie również . Dzięki Nikita za ta relacje !!! Super fotki i komentarze )))

Jankosiu cudownie u Ciebie ❤
popcorn 14:30, 24 sie 2018

Madzia, ale fajnie ze tyle zwiedzasz
naochałam się

funkia.pl mnie olała, kij im w oko

buziaki!!
Nikita 23:34, 24 sie 2018

Margarete – Małgoś, na następne „żagle” musimy umówić się razem !

MalGosia – bardzo się cieszę, że nareszcie się spotkałyśmy. Fajnie, że udało Ci się znaleźć czas i zagościłaś w moim „szmaragdowym”. Już teraz zapraszam ponownie…wpadaj kiedy chcesz!
Pan Pies macha wszystkimi czterema łapkami do twoich dziewczynek.

lojalna_ - o, witam Jolu. Na ostatnim spotkaniu grupy łódzkiej, ren133 nie mogła się nachwalić twojego ogrodu. Ochów i achów nie było końca.

popcorn napisał(a)
Madzia, ale fajnie ze tyle zwiedzasz
naochałam się

popcorn – no tak, TA co nigdy nigdzie nie wyjeżdża i niczego nie zwiedza. Twoje podróże to dopiero powód do „ochania” !!!!!
Nikita 23:44, 24 sie 2018

Nareszcie…deszcz!!! Hurrra!!!
Dziś popadało, i dobrze, bo rośliny mimo podlewania jakieś takie nie teges i strasznie umęczone… a jedna z moich hortensji zupełnie zemdlała. Dwa dni oddechu od upałów wszystkim się przyda. Trawnik znowu będzie piękny i zielony.

Przed deszczem zdążyłam troszkę poogródkować…trawka skoszona, chwasty poszły precz, jabłonka kolejny raz podwiązana, bo pod ciężarem owoców strasznie powyginana była, linia kroplująca (przez przypadek kiedyś przecięta) została naprawiona.

No i jeszcze przeprowadziłam okresowe badanie techniczne mojej kosiarki

najpierw przegląd techniczny podwozia…

…potem wszystkie luzy zostały zlikwidowane, łączące elementy metalowe (czytaj: śrubki) dokręcone, stan ogumienia sprawdzony, kosz na trawę wyprany, nóż naostrzony i wszystkie płyny uzupełnione. Na koniec „pogromca trawnika” zyskał pięknie wypucowaną karoserię.
Nikita 23:48, 24 sie 2018

W „szmaragdowym” pojawiły się także nowe rozweselacze ogrodowe.

tego "robaczka" już chyba widzieliście

na koniec jeszcze czerwony maczek, który zagościł wśród makówek

jolanka 08:47, 25 sie 2018

Rozweselacze spełniły swoją rolę
Nadrabiam wszędzie zaległosci, a tu widzę, ze energia Cię nie opuszcza, daj trochę
Kasya 08:55, 25 sie 2018

Nikita napisał(a)
Nareszcie…deszcz!!! Hurrra!!!
Dziś popadało, i dobrze, bo rośliny mimo podlewania jakieś takie nie teges i strasznie umęczone… a jedna z moich hortensji zupełnie zemdlała. Dwa dni oddechu od upałów wszystkim się przyda. Trawnik znowu będzie piękny i zielony.

Przed deszczem zdążyłam troszkę poogródkować…trawka skoszona, chwasty poszły precz, jabłonka kolejny raz podwiązana, bo pod ciężarem owoców strasznie powyginana była, linia kroplująca (przez przypadek kiedyś przecięta) została naprawiona.

No i jeszcze przeprowadziłam okresowe badanie techniczne mojej kosiarki

najpierw przegląd techniczny podwozia…

…potem wszystkie luzy zostały zlikwidowane, łączące elementy metalowe (czytaj: śrubki) dokręcone, stan ogumienia sprawdzony, kosz na trawę wyprany, nóż naostrzony i wszystkie płyny uzupełnione. Na koniec „pogromca trawnika” zyskał pięknie wypucowaną karoserię.

Nowka sztuka !

A kto mi zrobi taki serwis ?? Ja nie
Nikita 22:15, 28 sie 2018

jolanka – Jolu, energii Ci u mnie zawsze dostatek. Zapakować i wysłać do ciebie kurierem, czy wpadniesz do mnie po nią osobiście ?

Kasya – najlepiej , żeby serwis przeprowadził jakieś przystojny i umięśniony Pan Serwisant…ale jeśli nie znajdziesz takiego Serwisanta to dzwoń…przyjadę…i poszukamy razem….ha ha
Nikita 22:18, 28 sie 2018

I znowu weekend minął ogrodowiskowo-wakacyjnie. Na objazdową wycieczkę po ziemiach województwa kujawsko-pomorskiego wybrały się 4 psiapsiółki: Margarete, Krys, Mariolka i ja (oraz jako gość honorowy na gościnnych występach - Yolka)

Najpierw program wycieczki obejmował zwiedzanie Zamku Golubskiego.

Nikita 22:30, 28 sie 2018

Potem stolica województwa, czyli Toruń

Zwiedzanie jednej z najnowszych atrakcji miasta, czyli Niewidzialnego Domu. Niestety brak możliwości robienia zdjęć, ale bardzo polecam, bo wrażenia i doznania są niesamowite i nie mniej zaskakujące. Potem (już w towarzystwie Yolki) urocza starówka, niezwykle klimatyczne miejsce, rynek Staromiejski, pomnik Flisaka (nie pomogło głaskanie otaczających pomnik żabek – żadna nie zamieniała się w przystojnego księcia…), osiołkowi pręgierz oraz obowiązkowe mizianie Filusia.

Wieczorem w Toruniu odbywał się Festiwal Światła. Ogólne wrażenia zepsuł ulewny deszcz, w którym utopiły się nasze buty, spodnie…ucierpiała nawet bielizna (czytaj: majtki nadawały się do wykręcenia). Sam festiwal to kilka ciekawych miejsc…

…ale ogólne wrażenie - „doopy nie urywa”. Organizatorów (i nie tylko organizatorów) zapraszamy do Łodzi na Festiwal Kinetycznej Sztuki Światła już 28-30 września…bo będzie się naprawdę działo. Przygotowane projekcje multimedialne i instalacje artystyczne zawsze imponują i wprawiają w zachwyt!