Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród to życie 23:22, 29 maj 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
Dziewczyny, dopiero wróciłam z ogrodu. Nie mogłam sie powstrzymać., i zaczęłam kończyć rabatę przed domem Limki już na swoim miejscu. Wyobraźcie sobie,że płaciłam za nie po 18 zł.

Zazdaszczam. Ja też takie chcę.
Ogródek Iwony 23:18, 29 maj 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)

Iwona,dzięki. Żebyś się nie zdziwiła jak mnie tam kiedyś zobaczysz

I nie pożałowałabyś wizyty, bo mieszkam w takim miejscu, że jak tylko wyjdzie się na koniec dowolnej ulicy, z każdej strony są lasy, Ta wieś, to jak polana w środku lasu. Więc gdyby ogród nam się znudził, zawsze możemy iść na jagody albo na koźlaki.
Ogródek Iwony 22:56, 29 maj 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Witam Cię Aniu u mnie i zapraszam na ławeczkę.

Iwona,dzięki. Żebyś się nie zdziwiła jak mnie tam kiedyś zobaczysz
Ogródek Iwony 22:12, 29 maj 2014

Do góry
Wrzucam link do hortensji Silver Dollar, aby go nie zgubić: allegro/ sprzedający orchidea.pl
Ogródek Iwony 21:48, 29 maj 2014

Do góry
Dzięki Julka, ze wpadlas. Dopiero dzięki tobie inaczej spojrzałam na te rabatke. Wiedziałam, ze coś jest nie tak, ale nie wiedziałam co. Masz rację. Za dużo zieleni w jednym odcieniu. Muszę przemyśleć, jak to zagospodarować. Myślałam o czerwonych zurawkach, które ma Ana-art, ale może żółte byłyby lepsze. Dopisuję do listy zakupów. Tylko jaki gatunek?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:34, 29 maj 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dzień dobry. Przyszłam się przywitać, obrazki obejrzałam i muszę przyznać, że macie piękny ogród. Będę tu zaglądać. A rabatka z hortensjami się rozrośnie.

Witam Iwonko w naszym ogrodzie.
Miło że ogród się podoba. Zapraszam jak najczęściej.
I co dalej w moim ogrodzie ? 21:28, 29 maj 2014

Do góry
Dzięki za odwiedziny i dobre rady.
Ogródek Iwony 20:20, 29 maj 2014

Do góry
Chciałam dziś popracować w ogródku, ale jest zimno. Tylko 10 stopni, a na dodatek rudbekia, która chciałam przesadzic, ma juz pączki. Poczekam z nią do jesieni, bo szkoda mi ją wyrzucać. Lubię jej kolory. Na rabacie przed domem postanowiłam zostawić to, co jest białe, niebieskie, różowe i fioletowe. Reszta na inna rabatę. Muszę zrobić plan nasadzenia. I może zmieszczą się hortensje?
I co dalej w moim ogrodzie ? 19:47, 29 maj 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witaj Julka. Podglądnęłam u ciebie namiary na hortensje. Jak na przesyłkę kurierską, bardzo ładne okazy. Muszę sobie zostawić linka do dostawcy. Chyba go wrzuciłaś do Sebka. Muszę poszukać i jak tylko będę miała kasę, tez zamówie sobie. Pozdrawiam serdecznie.

A proszę Cię bardzo. Tak, namiary są u Sebka sprzedaje je pani z którą jest świetny kontakt telefoniczny, Powiedziała że ma jeszcze kilka nowosci których nie wystawiła jeszcze na sprzedaż. Sadzonki solidnie były zapakowane i bez uszczerbku dotarły do mnie. Pozdrawiam i miło że mnie odwiedziłaś
Ogród to życie 19:04, 29 maj 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witaj Aniu, przyszłam się przywitać i zaznaczyć wątek. Bardzo mi sie podoba twój domek, Dostrzegam w tobie romantyczną duszę. I twój ogródek też taki będzie. Czeka Cię dużo pracy. Życzę powodzenia. Będę trzymać kciuki.

Witam Cię Iwono, miło,że mnie odwiedziłaś. Bardzo dziękuję za miłe słowa.No chyba coś z tej romantycznej natury w sobie mam... Że pracy dużo to wiem, ale pocieszam się ,że już tyle jest zrobione,że za chwilę tylko sama przyjemność. A zresztą, my wszyscy tu na ogrodowisku przecież kochamy tę pracę
I co dalej w moim ogrodzie ? 18:44, 29 maj 2014

Do góry
Witaj Julka. Podglądnęłam u ciebie namiary na hortensje. Jak na przesyłkę kurierską, bardzo ładne okazy. Muszę sobie zostawić linka do dostawcy. Chyba go wrzuciłaś do Sebka. Muszę poszukać i jak tylko będę miała kasę, tez zamówie sobie. Pozdrawiam serdecznie.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:08, 29 maj 2014

Do góry
Dzień dobry. Przyszłam się przywitać, obrazki obejrzałam i muszę przyznać, że macie piękny ogród. Będę tu zaglądać. A rabatka z hortensjami się rozrośnie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:59, 29 maj 2014

Do góry
Witaj Danusiu. Bardzo podobaja mi się białe róże w połączeniu z bluszczem. Miałam 3 lata temu różyczkę pnacą bladoróżową. Im bardziej rozkwitała, tym była bardziej biała. Niestety przemarzła i już jej nie mam. Nie odważyłam się na drugą. Może kiedyś, jak już przerobie mój ogródek na bardziej ogrodowiskowy. Pozdrawiam i życzę wypoczynku.
Ogród to życie 17:42, 29 maj 2014

Do góry
Witaj Aniu, przyszłam się przywitać i zaznaczyć wątek. Bardzo mi sie podoba twój domek, Dostrzegam w tobie romantyczną duszę. I twój ogródek też taki będzie. Czeka Cię dużo pracy. Życzę powodzenia. Będę trzymać kciuki.
Ogródek Iwony 16:07, 29 maj 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
Witaj Iwono. Poczytałam, obejrzałam. Widok z ławeczki super, można pomarzyć...
Ogród masz już całkiem dojrzały, zmiany dobrze Ci pójdą.Będę zaglądała do Ciebie.

Witam Cię Aniu u mnie i zapraszam na ławeczkę.
Prostokątna rabata 23:37, 28 maj 2014

Do góry
Witaj Paola, wpadłam się przywitać, odpowiedziałam ci u mnie, a tu czekam na zdjęcie, jak rozwiązałaś swój problem? Czy planujesz wykorzystać pomysł Danusi? Mnie się bardzo podoba. Trzymam kciuki.
Mam jeszcze prośbę. Napisałaś u mnie o żurawce, którą podsadziłaś tawułki. Mogłabyś wstawić zdjęcie z tym kawałkiem rabatki? Z góry dziekuję i pozdrawiam.
Ogródek Iwony 23:31, 28 maj 2014

Do góry
paola1a napisał(a)
Iwonka, przyszłam Cię pocieszyć w sprawie żurawek. Ja palace purple kupiłam w tamtym roku kilka sztuk, rzeczywiście tanie Nie bardzo do mnie przemawiał internetowy opis, że stara sprawdzona odmiana wolałam jakąś bardziej popularną. Ale obecnie jestem z niej ogromnie zadowolona, ładnie zimuje, ładnie się rozrasta, porozmnażałam ją już na kilkanaście sztuk i na prawdę łądnie się prezentuje. U mnie rośnie jako obwódka do kulek ze złotej tawuły i daje świetny efekt kolorystyczny. Daj jej coś do kontrastu i będzie OK

Serdecznie witam cię Paola na moim wątku i dziękuję za dobre rady. Zurawkę mam przy hortensji (kupiłam bez nazwy i nie wiem, co to za jedna) i zauważyłam, że w tym miejscu zaczyna się ładnie rozrastać. Dziś nawet pomyslałam sobie, ze jest ładna. Przy różanecznikach mam jeszcze 4 sztuki i tam na tle starego drewnianego płotu się gubi. Dosadzę ją przed Iryski, a we wrześniu będę poprawiać tę rabatę, to pomyslę o podsadzeniu nia tawułki. Wielkie dzięki
Ogródek Iwony 23:10, 28 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Wydaje mi się, że tam gdzie jest rh pasowałyby hosty z zielono-żółtymi lub zielono-białymi liśćmi - rozjaśniłyby to miejsce

Faktycznie, na to nie wpadłam. Rozejrzę się za takimi. Super pomysł. Dzięki Sebku.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:13, 28 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Nova Zembla - w deszczu w ogóle nie mogłem jej uchwycić

Sebek, mam pytanie. Czym podsadzić Novą Zemble? Tez pod koniec kwietnia zagościła u mnie na miejscu, w którym wcześniej królował dereń biały. Ponieważ bardzo się rozrósl, wykarczowaliśmy go, a w to miejsce posadziliśmy dwie Zemble. To jest miejsce widoczne od wejścia i trochę łyse, Posadziłam obok żurawkę i młode sadzonki trzmieliny, ale nie wiem, czy to dobry pomysł. ( u mnie 7 zdjecie na 1 stronie)
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:06, 28 maj 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ha,ha,ha a ja sadziłam w sobotę jakieś cebulki, które przywiózł mąż od znajomego. Też mnie pilnował, abym posadziła czubkiem do góry. a ja o nich dowiedziałam się tylko tyle, że bedą czerwone i wykopuje się na zimę. ok. 40 cebulo-kłączy. Może to kanny własnie? Zobaczymy.

Jeśli cebulki to wątpię, ze to kanny - szybciej obstawiałbym krokosmie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies