I nie pożałowałabyś wizyty, bo mieszkam w takim miejscu, że jak tylko wyjdzie się na koniec dowolnej ulicy, z każdej strony są lasy, Ta wieś, to jak polana w środku lasu. Więc gdyby ogród nam się znudził, zawsze możemy iść na jagody albo na koźlaki.
Dzięki Julka, ze wpadlas. Dopiero dzięki tobie inaczej spojrzałam na te rabatke. Wiedziałam, ze coś jest nie tak, ale nie wiedziałam co. Masz rację. Za dużo zieleni w jednym odcieniu. Muszę przemyśleć, jak to zagospodarować. Myślałam o czerwonych zurawkach, które ma Ana-art, ale może żółte byłyby lepsze. Dopisuję do listy zakupów. Tylko jaki gatunek?
Chciałam dziś popracować w ogródku, ale jest zimno. Tylko 10 stopni, a na dodatek rudbekia, która chciałam przesadzic, ma juz pączki. Poczekam z nią do jesieni, bo szkoda mi ją wyrzucać. Lubię jej kolory. Na rabacie przed domem postanowiłam zostawić to, co jest białe, niebieskie, różowe i fioletowe. Reszta na inna rabatę. Muszę zrobić plan nasadzenia. I może zmieszczą się hortensje?
A proszę Cię bardzo. Tak, namiary są u Sebka sprzedaje je pani z którą jest świetny kontakt telefoniczny, Powiedziała że ma jeszcze kilka nowosci których nie wystawiła jeszcze na sprzedaż. Sadzonki solidnie były zapakowane i bez uszczerbku dotarły do mnie. Pozdrawiam i miło że mnie odwiedziłaś
Witam Cię Iwono, miło,że mnie odwiedziłaś. Bardzo dziękuję za miłe słowa.No chyba coś z tej romantycznej natury w sobie mam... Że pracy dużo to wiem, ale pocieszam się ,że już tyle jest zrobione,że za chwilę tylko sama przyjemność. A zresztą, my wszyscy tu na ogrodowisku przecież kochamy tę pracę
Witaj Julka. Podglądnęłam u ciebie namiary na hortensje. Jak na przesyłkę kurierską, bardzo ładne okazy. Muszę sobie zostawić linka do dostawcy. Chyba go wrzuciłaś do Sebka. Muszę poszukać i jak tylko będę miała kasę, tez zamówie sobie. Pozdrawiam serdecznie.
Dzień dobry. Przyszłam się przywitać, obrazki obejrzałam i muszę przyznać, że macie piękny ogród. Będę tu zaglądać. A rabatka z hortensjami się rozrośnie.
Witaj Danusiu. Bardzo podobaja mi się białe róże w połączeniu z bluszczem. Miałam 3 lata temu różyczkę pnacą bladoróżową. Im bardziej rozkwitała, tym była bardziej biała. Niestety przemarzła i już jej nie mam. Nie odważyłam się na drugą. Może kiedyś, jak już przerobie mój ogródek na bardziej ogrodowiskowy. Pozdrawiam i życzę wypoczynku.
Witaj Aniu, przyszłam się przywitać i zaznaczyć wątek. Bardzo mi sie podoba twój domek, Dostrzegam w tobie romantyczną duszę. I twój ogródek też taki będzie. Czeka Cię dużo pracy. Życzę powodzenia. Będę trzymać kciuki.
Witaj Paola, wpadłam się przywitać, odpowiedziałam ci u mnie, a tu czekam na zdjęcie, jak rozwiązałaś swój problem? Czy planujesz wykorzystać pomysł Danusi? Mnie się bardzo podoba. Trzymam kciuki.
Mam jeszcze prośbę. Napisałaś u mnie o żurawce, którą podsadziłaś tawułki. Mogłabyś wstawić zdjęcie z tym kawałkiem rabatki? Z góry dziekuję i pozdrawiam.
Serdecznie witam cię Paola na moim wątku i dziękuję za dobre rady. Zurawkę mam przy hortensji (kupiłam bez nazwy i nie wiem, co to za jedna) i zauważyłam, że w tym miejscu zaczyna się ładnie rozrastać. Dziś nawet pomyslałam sobie, ze jest ładna. Przy różanecznikach mam jeszcze 4 sztuki i tam na tle starego drewnianego płotu się gubi. Dosadzę ją przed Iryski, a we wrześniu będę poprawiać tę rabatę, to pomyslę o podsadzeniu nia tawułki. Wielkie dzięki
Sebek, mam pytanie. Czym podsadzić Novą Zemble? Tez pod koniec kwietnia zagościła u mnie na miejscu, w którym wcześniej królował dereń biały. Ponieważ bardzo się rozrósl, wykarczowaliśmy go, a w to miejsce posadziliśmy dwie Zemble. To jest miejsce widoczne od wejścia i trochę łyse, Posadziłam obok żurawkę i młode sadzonki trzmieliny, ale nie wiem, czy to dobry pomysł. ( u mnie 7 zdjecie na 1 stronie)