Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród to życie

Ogród to życie

ModraSowa 15:23, 28 maj 2014

Magda, to ciasto nie tuczy
Magdalenka 17:57, 28 maj 2014

Pięknie dziękuję za przepis, już zapisałam Zastanawiam się tylko, skąd ja wezmę zielone pomidory?
Nallar 18:12, 28 maj 2014

ModraSowa napisał(a)
Dzisiaj rano, w ramach wymiany otrzymałam paczkę od Ewy. przysłała mi rozchodnika, konwalnik i jeszcze jedną trawę.Śliczne.Bardzo dzielnie przetrwały podróż.
Wcześniej dostałam paczkę od Joasi a w niej naparstnicę,werbenę i stipę. Wszystko wychodowane z nasionek, złote ręce.
Bardzo się cieszę z tych nowych roślinek,taka wymiana to fajny pomysł.
Od Ewy

Cieszę się że dotarły tak szybko że nie ucierpiały w podróży, niech Ci Aniu zdrowo rosną.
ModraSowa 20:25, 28 maj 2014

Magdalenka napisał(a)
Pięknie dziękuję za przepis, już zapisałam Zastanawiam się tylko, skąd ja wezmę zielone pomidory?

Nie ma innej rady tylko dokupić sadzonek z przeznaczeniem na dżem
ModraSowa 20:40, 28 maj 2014

Dzisiaj, chociaż zimno, trochę popracowałam w ogrodzie. rozsiałam nawóz na dwóch trawnikach, opieliłam rabatę przy płocie i rozmontowałam rabatkę przy wejściu. obiecałam sobie,że robię to już ostatni raz. Miała juz dwa wcielenia i chciałabym ,żeby trzecie było ostatnie. Tak wygląda teraz

Na końcu ceglanej ściany jest wejście na ganek od strony ogrodu.
Rabatka musi być podniesiona, bo pies bardzo lubi to miejsce. Jest to południowa strona.
Na kratce pnie się powojnik. Na ceglaną ścianę chcę puścić bluszcz, a na rabacie posadzę róże.
Od jutra zabieram się za murek.
ModraSowa 20:44, 28 maj 2014

Po rozmontowaniu wyżej wspomnianej została mi dąbrówka, szkoda mi wyrzucić. Czy ktoś chce? Myślę , że wysłana nawet w bąbelkowej kopercie dobrze przetrwa podróż.
ModraSowa 23:02, 28 maj 2014

Jeszcze jedna cudowna niespodzianka dzisiaj. Na naszym ganku ptaszki uwiły sobie gniazdo i są młode pisklęta. Dosłownie naprzeciwko drzwi wejściowych.
Iwk4 17:42, 29 maj 2014

Witaj Aniu, przyszłam się przywitać i zaznaczyć wątek. Bardzo mi sie podoba twój domek, Dostrzegam w tobie romantyczną duszę. I twój ogródek też taki będzie. Czeka Cię dużo pracy. Życzę powodzenia. Będę trzymać kciuki.
Napia 17:56, 29 maj 2014

Aniu, chciałam się na początku przywitać i podziękować za wizytę u mnie. Przejrzałam cały wątek, bo nie mogłam się oderwać od Twojej opowieści. Jestem pod wrażeniem drewnianego domu (z oranżerią włącznie, zachodzących zmian i przepisu na dżem z zielonych pomidorów w tym roku na pewno go wykorzystam Tworzysz piękny, klimatyczny ogród, harmonijnie połączony z domem. Pozwolisz, że będę zaglądać
katarzynkak 18:30, 29 maj 2014

Cześć Aniu.
Piękna ścieżka Wam wyszła. Gratuluje

Pisałaś, ze zastanawiasz się nad towarzystwem dla śliwy dzieciecej.
Ja bym tam widziała jednak hortensje vanilki. Sliwa bordo, vanilki różowe a przed nimi żurawki np. berry smothie. Posadziłam je ostatnio u siebie i są naprawdę piękne. Kolor rzuca się z daleka

Pozdrawiam serdecznie.