Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród to życie

Ogród to życie

JoannA 22:17, 29 maj 2014

ModraSowa napisał(a)

Joasiu, znów nie jestem zdecydowana co do traw. miały być gracillimus, ale pociąga mnie morning light.
Zastanawiam się tylko czy będzie go widać , bo one miałyby być tak na tyle, jakby za śliwą...

Aniu,
ja bym wybrała gracillimus.
Nie ma traw w sprzedaży bo jeszcze za wczesnie, czy wogóle problem z trawami w Twoich szkółkach?
MamaMagda 22:18, 29 maj 2014

a jaka duza ta sliwa? ja mam mornig lighty u siebie - sa cuuudne! ale oklo metra rosna
w tym roku kupilam tez gracillimusy i zebrinusy - one z tych wyzszych ale jak się będę prezentować, zobaczymy
ModraSowa 22:24, 29 maj 2014

JoannA napisał(a)

Aniu,
ja bym wybrała gracillimus.
Nie ma traw w sprzedaży bo jeszcze za wczesnie, czy wogóle problem z trawami w Twoich szkółkach?

U mnie w szkółkach to pewnie będą za jakięś 5 lat. Dzisiaj zapytałam Panią czy są jakieś miskanty a Ona mi na to, że "tylko podstawowy" ????? Więcej o nic nie pytałam.
Magda podesłał mi link do zakupów w necie, ładnie rozrośnięte i w dobrej cenie. W przyszłym tygodniu będę w Warszawie, może uda mi się odwiedzić jakieś ogrodnicze.
Mówisz,że gracillimus... hm.
ModraSowa 22:27, 29 maj 2014

MamaMagda napisał(a)
a jaka duza ta sliwa? ja mam mornig lighty u siebie - sa cuuudne! ale oklo metra rosna
w tym roku kupilam tez gracillimusy i zebrinusy - one z tych wyzszych ale jak się będę prezentować, zobaczymy

Magda, ta śliwa jest na zdjęciu, przed domem, kilka stron wcześniej. Ma jakieś 2 m.
JoannA 22:31, 29 maj 2014

ModraSowa napisał(a)

U mnie w szkółkach to pewnie będą za jakięś 5 lat. Dzisiaj zapytałam Panią czy są jakieś miskanty a Ona mi na to, że "tylko podstawowy" ????? Więcej o nic nie pytałam.
Magda podesłał mi link do zakupów w necie, ładnie rozrośnięte i w dobrej cenie. W przyszłym tygodniu będę w Warszawie, może uda mi się odwiedzić jakieś ogrodnicze.
Mówisz,że gracillimus... hm.

Jeśli się zdecydujesz na ML to ładne sadzonki kupowałam w Hortorusie na Płochocińskiej.
Teraz poluję na gracillimus.
ModraSowa 22:45, 29 maj 2014

JoannA napisał(a)

Jeśli się zdecydujesz na ML to ładne sadzonki kupowałam w Hortorusie na Płochocińskiej.
Teraz poluję na gracillimus.

Joasiu, jurro zrobię zdjęcie i pokażę gdzie bym chciała je posadzić
JoannA 22:46, 29 maj 2014

ModraSowa napisał(a)

Joasiu, jurro zrobię zdjęcie i pokażę gdzie bym chciała je posadzić

OK
Dobrej nocy
ModraSowa 22:49, 29 maj 2014

Wzajemnie Joasiu
MamaMagda 22:51, 29 maj 2014

ModraSowa napisał(a)

Magda, ta śliwa jest na zdjęciu, przed domem, kilka stron wcześniej. Ma jakieś 2 m.

to zdecydowanie Morning Lighty nie
Gracimulus okolo 2 metry rosnie - podobno
po sezonie jak u mnie wyrośnie powiem Ci z autopsji
Iwk4 23:22, 29 maj 2014

ModraSowa napisał(a)
Dziewczyny, dopiero wróciłam z ogrodu. Nie mogłam sie powstrzymać., i zaczęłam kończyć rabatę przed domem Limki już na swoim miejscu. Wyobraźcie sobie,że płaciłam za nie po 18 zł.

Zazdaszczam. Ja też takie chcę.