roboty trochę z tym jest ,ale w zimie fajnie sięgnąć po swoje pod warunkiem ,że się nie zepsują
zamroziłam tylko truskawki .....miałam borówki ,ale urosło niewiele -tylko do zjedzenia prosto z krzaka
trochę sierpniowych fotek
moja jedyna różyczka ,która jest ładna nazwy nie pamiętam oczywiście
A mnie zaintrygowała informacja o podlewaniu trawnika ... Dlaczego zraszacze maja podlewać trawnik co drugi dzień przez całe 60 minut??? Ja mam ustawione tylko 15 minut i wydaje mi się, że jest ok.
Piękny zachód słońca nas żegnał w ten cudny dla nas dzień, mamy dzisiaj 20 rocznicę ślubu. Życzyliśmy sobie, żebyśmy kiedyś mogli mieszkać w naszym Raju
Mam nadzieję, że to życzenie się spełni, szczególnie że wczoraj widziałam trzy spadające gwiazdy
Dzisiaj wreszcie trochę popadało. Piękny dzień, jak zobaczyłam chmury na niebie, to aż mi się humor poprawił
Trochę odetchnęliśmy od tego skwaru a wieczorem pojechałam zobaczyć co słychać w ogrodzie
Byłam w ogrodzie mimo upału. Tam się go mniej czuje, bo podlewanie włączone, Nie leję z góry, tylko z węża po ziemi, wracałam późną porą, żeby trochę cienia po drodze złapać.
Ogród już szykuję na przyjęcie jesieni, ale jeszcze pełnia lata. I to jakiego! TYlko kwiaty zbyt szybko zanikają. Przed urlopem ścięłam ostrożki, kocimiętkę i szałwię - już wszystkie wypuściły nowe liście. Może niektóre jeszcze zakwitną?