Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu narazie jest ściernisko... 09:18, 27 sie 2018

Do góry
Wczraj podczas spaceru aleją kasztanową zobaczyłam takie cudo. Ktoś planuje zawać maturę we wrześniu?
Choroby i szkodniki wiązów, wiąz - Ulmus 09:16, 27 sie 2018

Do góry
okoogrodu napisał(a)
Czy powie mi ktoś co się robi z moimi wiązami.
Jestem załamany Proszę o poradę. Dziękuję

Chwasty w trawniku 08:59, 27 sie 2018

Do góry
Dario3103 napisał(a)

Witam,
My mamy podobny problem po urlopie. Od 4 miesiecy posiany trawnik. Trawa rosła super. Nie bylo nas 5 tygodni. Przed urlopem skosiliśmy trawę. Po urlopi jak zobaczyliśmy trawnik to się załamaliśmy. Nie dość że upały wypaliły trawe to chwasty opanowały ja bardzo konkretnie. Przez 4 miesiące nie było nic i nagle takie coś. Nie wiemy co to. Nikt w pobliżu tego zielska nie ma. Dodam że najgorzej jest od strony gdzie jest pole z boku. Wie ktoś może co to jest i jak się tego pozbyć? Dodam że korzenie w ziemi wygladaja jak korzeń pietruszki.

Trawnik jest za młody na oprysk herbicydem selektywnym, może spalić także trawę.
W upały trawniki bez podlewania zamierają, chwasty jak widać - nic im nie szkodzi, nawet susza i tak właśnie jest, że rozwijają się w miejsce zamierającej trawy.

Pozostaje wyrywanie ręczne, albo oprysk połową dawki...ale to ryzyko. Wypróbuj na małym fragmencie trawnika.

Reanimację trzeba zacząć od podlewania i nawożenia. Wyrywanie najpierw największych chwastów.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:53, 27 sie 2018

Do góry
kasja83 napisał(a)
Poranek dżdżysty i mglisty...powietrze pachnie chłodem i jakby jesienią..to już?

wow. u Ciebie to dopiero koty szaleją super wygląda...

jeżówki jakie Tu masz na zdjęciach ?
Moja działka na Dębowym Lesie 08:50, 27 sie 2018

Do góry
Aneczko bardzo dziękujemy za Twoją gościnę krem z dyni rewelacja bardzo nam smakował poprosimy o dynię jak się jeszcze może uchowala i przepis
Było przesympatycznie : smakołyki i smakołyki (edycja literówki ha ha )
Teraz kaweczka i pogadusianie powspominanie pięknej wczorajszej niedzieli w tak sympatycznym gronie

Wasze zdjęcia na naszej dzialeczce przecudne
Za drzwiami do ogrodu... 08:41, 27 sie 2018

Do góry

Aniu chodzi mi po głowie tortowe spotkanko w dębowym lesie takie podczas przebarwień jesiennych naszych ogródków i w ciepkutki dzień

Ogród z rzeźbą 08:37, 27 sie 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Kochane, jestem, jestem
Nie było mnie, bo byłam i odpoczywałam tu:

Dzisiaj odpoczywanie po powrocie, podglądam Was po cichu i nadrabiam, bo na wyjeździe zarządziliśmy szlaban na internet.

W związku z tym zdjęć z ogrodu na razie niet.

Odpoczywam juz nawet patrząc na ten widoczek. Gdzie to jest? Niesamowita architektura.
Ogród z rzeźbą 08:36, 27 sie 2018

Do góry
Za drzwiami do ogrodu... 08:36, 27 sie 2018

Do góry
Witaj Aniu było nam ogromnie miło gościć Ciebie u nas bardzo dziękujemy ,wszak to pierwsza wizyta Twoją u nas :

Ania paparazzi

Ania u Ani

U nas jeszcze dziewczyny były gorące

By niebawem stało się coś niesamowitego szalona zmiana temperatury i były z nas pieknoscì lodowe opapulane kurtkami czyli termiczny szok ufff

Takie piękności dostaliśmy jeszcze raz dziękujemy

Choroby i szkodniki wiązów, wiąz - Ulmus 08:32, 27 sie 2018

Do góry
sullifan napisał(a)
Witam

Coś złego dzieje się z moim wiązem. Liście staja się dziurawe, kilka gałązek z żółtymi jak na zdjęciach. Znalazłem też złożone jakieś jaja na spodzie liścia. Co to może być, co powinienem zrobić aby leczyć drzewo?
Dodam, że w ostatnim czasie na drzewie gości stadko wróbli, pytanie czy to one nie kaleczą liści...

Od nowa ... na przekór wszystkim 08:12, 27 sie 2018

Do góry
iwka napisał(a)

Matulu ale busz !!!!U mnie nawet drzewa są mniejsze. Hihi szukam co smierdxi i małe literki mnie odbijają musze okulary sobie wreszcie kupić .. nie ma co się oklamywac . A co do kręgosłupa mnie kiedyś pomogły ćwiczenia rozciągające yogi warto spróbować tez z łóżka wstać nie mogłam ....no chyba ze Ci to czasami pasu je. Hihi buxiski mocne zostawiam
Daleki od ideału..... 08:07, 27 sie 2018

Do góry
Witam z samego rana

Agnieszka w akcji debatowej w naszym ogródku

Przecudna Alicja jak z krainy czarów ,śliczna dziewczynka a jaka fotogeniczna córeczka Agnieszki w ogródku Ani

Było nam Agnieszko bardzo miło Was gościć dziękujemy

Jeszcze u Ani

Prawdziwe paparazzi ha ha

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 07:52, 27 sie 2018

Do góry
Nie zasiliłem gleby żadnym nawozem i nie badałem Ph.
Czy mógłbym dodać jakąś odżywkę na tym etapie, czy poczekać?
Trawa jest solidnie podlewana. Nie dopuszczam wgl. do wyschnięcia ziemi.
Czytałem, że lepiej nie ryzykować z nawozem na młodym trawniku?

Mały edit.

Po lewej zdjęcie zrobione 2 tyg. po wysiewie, po prawej zdjęcie zrobione dziś, 4 dni póżniej.
Wydaję mi się, że z dnia na dzień jest coraz lepiej. Nie sądziłem, że taką radość mi sprawi sianie trawnika

Ogród bez roweru 07:52, 27 sie 2018

Do góry
Zana napisał(a)

A tu jakie masz trawki?

Bardzo smakowite fotki Marysiu zapodałaś.

Składniki mieszanki trochę lepiej widać na zdjęciu poniżej w tracie przygotowań
Po lewej z przodu sesleria heuflera.
Po prawej z tyłu carex montana (bezodmianowa)
Za seslerią molinia variegata.

Carex montana i seslerię już miałam w swoich zapasach to tylko na pół podzieliłam. Molinia zakupiona, więc podzielona na 147 kawałków.
Ogród zapracowanej mamuśki 07:42, 27 sie 2018

Do góry
mamuska1980 napisał(a)
Dziękuję Martuś

Wpadam na chwilkę zostawiam trochę fotek ... na początek moje

Mniam!Wszystko wygląda smakowicie-a gabiony wręcz uwielbiam!Mnie została jeszcze do napełnienia jedna przechera-i będzie koniec mordowni.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies