Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja ostoja

Moja ostoja

Adela 12:10, 15 wrz 2018

anabuko1 napisał(a)
Elu nowe roślinki widzę
Fajnie
Te pierwsze dwa powojniki mam.Te następne nie. I ta nowa hortensja Magical Mont Blanc dla mnie nie znana.
Będzie co oglądać i podziwiać u ciebie

Cały czas w ogrodzie coś się dzieje. Niektóre roślinki eksmituję inne wprowadzam. Chcę więcej hortensji, lecz widzę, że one lepiej sie czują w lekkim półcieniu, niż w pełnym słońcu.
A ja mam taką południową rabatę, która co roku jest modyfikowana i znowu planuję zmiany

O Magical Mont Blanc słyszałam w jednym programie ogrodniczym. Kupiłam jedną, żeby sprawdzić jak się sprawdzi.
Pozdrawiam Aniu
Adela 12:16, 15 wrz 2018

gogo napisał(a)
Masz widocznie lepszy telefon, mój ma z 10 lat i jest starym modelem bezdotykowym. I tak cud, że cokolwiek fotografuje.
Szkoda, że mam daleko do jakiegoś ogrodu pokazowego, tylko dzięki Waszym zdjęciom coś mogę obejrzeć.

Grażynko, może się kiedyś nadarzy okazja i gdzieś się spotkamy?
Urszulla 12:57, 15 wrz 2018

Adela napisał(a)
Dziś dotarła przesyłka z kolejnymi powojnikami.

Od lewej: Comtesse de Bouchaud, Polish Spirit, rosnący już Kardynał Wyszyński i Solina

Fajne nawet nie popatrzyłam na Twoje w realu

gogo 00:48, 16 wrz 2018

Elu, kto wie? dla mnie najlepsze spotkanie byłoby we Wrocławiu np. w Ogrodzie Botanicznym.
Adela 10:14, 16 wrz 2018

Ula, jeszcze bedzie okazja

Grażynko, pomysł z Wrocławiem niezły Bardzo mi odpowiada. Zaczekajmy do wiosny, będzie piękniej
gogo 20:34, 16 wrz 2018

O, tak, wiosna to świetna pora na zwiedzanie ogrodów. Tam po raz pierwszy zobaczyłam judaszowca i gdyby nie jego rozmiary, już rósłby u mnie.
marba 20:45, 16 wrz 2018

Elu, bardzo dziękujemy Ci za gościnę i wspólnie spędzony czas w Twoim pięknym ogrodzie. Mam nadzieję że będzie jeszcze okazja do kolejnych miłych spotkań.
Serdecznie Was pozdrawiamy.
Fotki ku pamięci.

marba 21:16, 16 wrz 2018

I jeszcze wspólne fotki z przechadzki po Kapiasowych Ogrodach:

anpi 22:26, 16 wrz 2018

O ! Kobitki rach ciach i jest spotkankoŚwietna fotka z tym okienkiem Pozdrawiam.
Adela 10:50, 17 wrz 2018

Aniu, rzeczywiście - od momentu podjęcia decyzji o spotkaniu, do jego uskutecznienia minęły chyba 2 dni
Za takimi ogrodowiskowymi spotkaniami jestem za. Obojętnie, czy odbywają się w prywatnych ogródkach, czy ogrodach botanicznych.
Nadchodząca jesień to jeszcze czas intensywnej pracy w ogrodzie. Ale zimą można zaplanować wiosenne wojaże

A ja jeszcze po wczorajszym spotkaniu zaprawiałam gruszki