Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Gunnera - parzeplin 08:50, 12 paź 2015

Do góry
Okrywać jeszcze nie trzeba, za wcześnie. Przecież dalej będzie na plusie
Róża "Chopin" 08:47, 12 paź 2015

Do góry
W jakiej odległości - nie ma jedynej słusznej odpowiedzi, możesz zarówno posadzić blisko siebie, żeby tworzyły zwartą ścianę jak i co 1,5 metra bo to wielkie krzewy. Wszystko zależy co chcesz osiągnąć i ile masz miejsca Nie ma takich przepisów żeby nam nakazywały to albo tamto, sadzę wg własnego pomysłu i potrzeb.

Podsadź małymi hostami biało zielonymi i białymi tulipanami liliokształtnymi, będzie romantycznie. Stipa da nowoczesność a ty potrzebujesz romantyzmu
Ranczo Szmaragdowa Dolina 08:43, 12 paź 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Śnieg przyszłam zobaczyć.

To zapraszam do mnie

Sylwia, ciesz się, że wszystko posadziłaś, ja dziś spod śniegu rano ratowałam.
Problemy z tujami 08:43, 12 paź 2015

Do góry
Tylko podlewanie teraz i czekanie co będzie, ewentualnie pozbycie się nornic, ale nie znam sposobu.; Jak jest taka susza to trzeba podlewać. Mój rachunek za 2 miesiące wyniósł 3 tys zł
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:09, 12 paź 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Przyjdzie ocieplenie, na pewno, zawsze przychodzi.

i tego się trzymajmy
Czasem słońce czasem deszcz 08:00, 12 paź 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Red Baron robi całą rabate przy tujach wschodnich 'Aurea Nana', ja bym go dała nawet więcej..rzeka ognia

Danuś tak zrobię! tylko chyba zlikwiduję plamę z czerwonych begonii tuż obok bo po 1. będzie za dużo czerwonego, po 2. za szybko przyszły przymrozki i begonie od kilku tygodni stoją ścięte
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:59, 12 paź 2015

Do góry
Eee, niekoniecznie Przyjdzie ocieplenie, na pewno, zawsze przychodzi.
Ja jeszcze mam tyle do sadzenia, cały ogród I trawę do położenia. Na razie jestem w rowach pokopanych celem nawadniania, jak wyjdę z ziemi za dwa dni - będzie dobrze A potem już z górki.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 07:55, 12 paź 2015

Do góry
Ja z dobrą radą... wywal znicz. jednak muszę powiedzieć dla twojego dobra ...wygląda cmentarnie. Ja bym z tym nie kombinowała.

Koteczka cudna, kocham koty Jaka to rasa?

Śnieg przyszłam zobaczyć.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:52, 12 paź 2015

Do góry
No to nieźle..hmm Ja bym się załamała normalnie. i tak jestem załąmana
Czasem słońce czasem deszcz 07:50, 12 paź 2015

Do góry
Red Baron robi całą rabate przy tujach wschodnich 'Aurea Nana', ja bym go dała nawet więcej..rzeka ognia
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 07:47, 12 paź 2015

Do góry
Deszcz będzie, nawet może dzisiaj po południu Tulipanowiec wystroił się w barwy jesieni, zdążył
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:46, 12 paź 2015

Do góry
Brakuje mi złocistych miłorzębów (mam placki liści na ziemi), brakuje mi morelowo-różowego grujecznika (mam zwinięte listki na kostce), brakuje mi różów hortensji (mam brązowe).. brakuje mi ciepła i długiego dnia...nastaje czas depresji i żeby nie planowanie...a może jakiś wypadzik na wyspy zaliczę? bo tam cieplej

Mój balkon ciagle ładny, ale już nie tak kipiący kolorem.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:43, 12 paź 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie przejmuj się, pamiętam jak spadł kiedyś taaki śnieg w październiku, a ja miałam jeszcze róże posadzić.,. mróz siarczysty był, skrzyło się aż. Potem stopniał i było jeszcze nieźle. Ale szkody narobiło..

A ja będę zakładać siatkę na furtkę i bramę, bo niestety do mnie lecą wszystkie liście z ulicy, jakoś tak zawiewa dziwnie...

Powiem tak: nadchodzi najbardziej znielubiona pora...i czekanie na wiosnę...

ale zacytuję z Judyty (mówi Frycz):

Danuta, nie dramatyzuj, masz nieznośną tendencję do robienia scen...

Syn twierdzi, że też mam taką tendencję...............a może to jednak przypadłość kobieca jest..........................eeeee chyba nie.......Znam też takiego chłopa

U mnie też biało i ciągle sypie, a tu ocieplania tyle i też dalie jeszcze w gruncie, dobrze, że choć cebule wsadzone i mieczyki wykopane.!!!!!!!!!!!!!!!! zapomniałam przez noc, ze w tym tygodniu roślin do sadzenia trochę w paczkach naprzychodzi!!!!!!!!jak na to sadzić będę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:40, 12 paź 2015

Do góry
29 października 2012 był siarczysty mróz i kupa śniegu, cieszę się że to nie dziś

Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:39, 12 paź 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

uśmiałam się właściwie imię można zmieniać do woli...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:36, 12 paź 2015

Do góry
Postanowiłam założyć siatkę na bramę i furtkę, bo masa liści leży już na ulicy i za chwilę wszystkie znajdą się u mnie

Cieszę się, że cyklameny nie zmarzły. Dalie kaput, zawilce kaput, miłorzęby kaput, goły jak róg stodoły; żółci nie było wcale, spadło wszystko.

Grujecznik zapachniał trochę, ale też już goły prawie. Sajgon został i nie wiadomo kiedy się naprawi, bo mam inne wyzwania jesienne i czekam na poprawę pogody.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:32, 12 paź 2015

Do góry
Nie przejmuj się, pamiętam jak spadł kiedyś taaki śnieg w październiku, a ja miałam jeszcze róże posadzić.,. mróz siarczysty był, skrzyło się aż. Potem stopniał i było jeszcze nieźle. Ale szkody narobiło..

A ja będę zakładać siatkę na furtkę i bramę, bo niestety do mnie lecą wszystkie liście z ulicy, jakoś tak zawiewa dziwnie...

Powiem tak: nadchodzi najbardziej znielubiona pora...i czekanie na wiosnę...

ale zacytuję z Judyty (mówi Frycz):

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:20, 12 paź 2015

Do góry
Po prawej moim zdaniem albo żurawki albo trzmielina, obydwie naraz nie da rady, za ciasno, zostawiłabym trzmielinę a usunęła żurawki między kulami.
Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 07:19, 12 paź 2015

Do góry
Pomiędzy bzy pasują piwonie (nie sadź za głęboko) hosty małe, żeby nie zasłoniły piwonii, może bergenie żeby zimozielone było. Ale bzy w starszym wieku z kolei wypiją całą wodę, bo pijaki są więc nie wiem jaki los czeka to, co posadzisz pomiędzy. Może naparstnice? będą się wysiewały potem tam, gdzie im dobrze.

Ja bym także spróbowała z hortensjami, np. Silver Dollar czy Little Lime, jakieś mniejsze i dobrze podlewaj, może lilaki oddziel jakąś przegrodą w korzeniach.

Jeszcze perukowce, ale ja nie przepadam za perukowcami z racji podatności na groźne choroby grzybowe powodujące eliminację krzewów..
Trawnik spalony / zniszczony nawozem 07:13, 12 paź 2015

Do góry
Możesz w takim razie wertykulować. Jeśli nie masz sprzętu zrób to metalowymi grabkami.
Trawa w przyszłym sezonie będzie naprawiona.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies