Jak zwykle super zakupy Również muszę podeprzeć hortensje, bo znów mi polegną po pierwszym deszczu, a chcę je mieć dłużej Nowe nożyce i mi by się przydały A jutro dzień dziecka
Na dziś to co zaplanowałem już zrobiłem - teraz tylko domek ogarnę, a potem może coś jeszcze podłubię Miałem dziś jechać do szkółki, ale chyba skoczę we wtorek - przy okazji
Hosty przepiękne - mamy do nich słabość
i koło laurowiśni
Sebek.. mam do wysadzenia te moje nowe hortensje Silver Dollar. Powiedz mi do jakiej ziemi je wysadzać? Chcę by dobrze wygladały. Ja narazie Będę je sadzić w donicy bo nie znalazłam miejsca na ogrodzie jeszcze .Ale nie chcę by były w donicach tych zakupionych.
Martuś dzięki za wizualizacje. Myślę nad tą częścią ogrodu bardzo intensywnie. Kiedyś byłam z niej dumna, bo wydawało mi się że jest przemyślana. Ale co roku jest tu duży bałagan. Płożąca irga i przypadkowe linie które wycinane były jeśli rh zaczynały wchodzić na trawę sprawiają nieład.
Kolory rh też są różne. Od jasno po ciemno różowe.
Ten delikatny łuk wydaje się być najlepszym rozwiązaniem, z tyłu nie mam linii prostych.
Linia prosta spowoduje że rabata będzie zaczynać się od połowy tarasu.
Wiesz że na Danusia i Sebek oglądając mój ogród na początku mojej działalności na Ogrodowisku stwierdzili że na tej rabacie brak jest wyższych punktów, czegoś na pniu .
Ty też proponujesz taki dodatek .
To drzewko to super pomysł. Pomyślałam nawet o trzech takich samych w tym miejscu, bo domownicy wiecznie skracają sobie drogę i chodzą po rabacie.
Pokombinuję dzisiaj, zrobię więcej zdjęć całości tyłu.
Ni własnie azofoska daje czadu w lisciach to taki dopalacz dla roslinek, niekonicznie dla kwitnących ale wiosna jest idelna dla startu liści
Za poradą Alinki dla kiwtnącyh inne nawozy ale dla liściastych jest idealna.