Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:22, 31 maj 2014

Do góry
Jak zwykle super zakupy Również muszę podeprzeć hortensje, bo znów mi polegną po pierwszym deszczu, a chcę je mieć dłużej Nowe nożyce i mi by się przydały A jutro dzień dziecka
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:01, 31 maj 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Hi hi hi... ale kiedyś przyjedziesz, co?

Nie odmówię sobie tej przyjemności
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:39, 31 maj 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Sebku, dla mnie gracillimus za wielki, zdecydowanie wolę morning light - jest delikatniejszy. Gracillimusa wywaliłam nad rzekę, niech tam sobie potężnieje

Będzie Variegatus - zawsze mnie kusił, a Gracillimus będzie za duży i kolor mi nie pasuje, bo będzie zbyt monotonnie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:17, 31 maj 2014

Do góry
O rany, strach teraz będzie do Ciebie jechać Gratulacje!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:42, 31 maj 2014

Do góry
Na dziś to co zaplanowałem już zrobiłem - teraz tylko domek ogarnę, a potem może coś jeszcze podłubię Miałem dziś jechać do szkółki, ale chyba skoczę we wtorek - przy okazji
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:37, 31 maj 2014

Do góry
Jeżówki z rozplenicami mam tu - tak jakby, bo na jednym zdjęciu się nie znajdują
http://www.pinterest.com/sebastiancholew/rabaty-bylinowe/

wpisz w wyszukiwarce Lady Farm - tam powinny być zdjęcia z połączonymi jeżówkami i trawami

Sebuśkam!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:32, 31 maj 2014

Do góry
Hosty przepiękne - mamy do nich słabość

ja też pokazałam, ale jeszcze nie wszystkie, bo zapomniałam o kilku miejscach w ogrodzie teraz muszę policzyć ile mam sztuk, no bo prawie wszystkie rozmnażałam niestety dalej mnie to czeka

a tu mam hostę, jak u Zety, czyli te o wysokich nóżkach, tylko inne kolory

i koło laurowiśni

futro niedźwiedzie koło domu, ależ faluje
Ogród do kwadratu 12:30, 31 maj 2014

Do góry
Będziemy trzymać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:27, 31 maj 2014

Do góry
Czekamy na fotki - znowu będzie szał ciał
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:25, 31 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Taka zwykła z worka będzie dobra, one nie mają jakichś specjalnych wymagań

Dzięki śliczne
jesteś niezawodny .. zawsze odpowiesz
Pozdrawiam.
Miłego ,słonecznego i pachnącego ogrodem weekendu życzę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:11, 31 maj 2014

Do góry
Napia napisał(a)

Świetnie Nawet zielone piękne są i górują nad hortensją. Ładnie to wygląda i żal by mi było je ścinać a tak zostawię. Miłego dnia

Dla Ciebie również
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:10, 31 maj 2014

Do góry
jula81 napisał(a)
Sebek.. mam do wysadzenia te moje nowe hortensje Silver Dollar. Powiedz mi do jakiej ziemi je wysadzać? Chcę by dobrze wygladały. Ja narazie Będę je sadzić w donicy bo nie znalazłam miejsca na ogrodzie jeszcze .Ale nie chcę by były w donicach tych zakupionych.

Taka zwykła z worka będzie dobra, one nie mają jakichś specjalnych wymagań
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:15, 31 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Zostaw, jak zaschna to wytniesz brązowe i będziesz miała dekorację

Świetnie Nawet zielone piękne są i górują nad hortensją. Ładnie to wygląda i żal by mi było je ścinać a tak zostawię. Miłego dnia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:10, 31 maj 2014

Do góry
Sebek.. mam do wysadzenia te moje nowe hortensje Silver Dollar. Powiedz mi do jakiej ziemi je wysadzać? Chcę by dobrze wygladały. Ja narazie Będę je sadzić w donicy bo nie znalazłam miejsca na ogrodzie jeszcze .Ale nie chcę by były w donicach tych zakupionych.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:52, 31 maj 2014

Do góry
Zostaw, jak zaschna to wytniesz brązowe i będziesz miała dekorację
Ogródek Agam 08:55, 31 maj 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
I takie tam... żeby zwizualizować, co mi po głowie chodzi...

Martuś
dzięki za wizualizacje. Myślę nad tą częścią ogrodu bardzo intensywnie. Kiedyś byłam z niej dumna, bo wydawało mi się że jest przemyślana. Ale co roku jest tu duży bałagan. Płożąca irga i przypadkowe linie które wycinane były jeśli rh zaczynały wchodzić na trawę sprawiają nieład.
Kolory rh też są różne. Od jasno po ciemno różowe.

Ten delikatny łuk wydaje się być najlepszym rozwiązaniem, z tyłu nie mam linii prostych.
Linia prosta spowoduje że rabata będzie zaczynać się od połowy tarasu.

Wiesz że na Danusia i Sebek oglądając mój ogród na początku mojej działalności na Ogrodowisku stwierdzili że na tej rabacie brak jest wyższych punktów, czegoś na pniu .
Ty też proponujesz taki dodatek .

To drzewko to super pomysł. Pomyślałam nawet o trzech takich samych w tym miejscu, bo domownicy wiecznie skracają sobie drogę i chodzą po rabacie.

Pokombinuję dzisiaj, zrobię więcej zdjęć całości tyłu.

Jeszcze raz bardzo dziękuję .
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:45, 30 maj 2014

Do góry
Dlatego działam Jeszcze muszę dokupić trochę badylków i znowu będzie z prawej flanki na lewą
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:30, 30 maj 2014

Do góry
Sebek wiesz jak ja ci zazdroszcze tego wolnego. Ale bym sobie rewolucje porobiła !!
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:02, 30 maj 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Luki - moje rewolucje ogrodowe za chwilę pozbawią mnie trawnika .... kroję , kroję i kombinuję pogoda pokrzyżowała mi trochę plany ale odpoczynek i wytchnienie zawsze mile widziane Odnośnie inspiracji to myślę , że jest wiele znacznie piękniejszych , ale dziękuję

Lukas - wielkość roślin mocno zaskoczyła mnie w tym sezonie .... ja naprawdę nie wiem co spowodowało , że tak wystartowały .... Dostały to co zazwyczaj - napój energetyczny biochumus , azofoskę z polecenia Marzenki a ciski i lawenda dostały dolomitek .... i wiola

Sebek
- tak , kolejny etap prac skoncentruje się na fragmencie elewacji frontowej domu .... tego sama robić nie będę dlatego skupię się na nowych roślinkach do ogrodu

Krakus - będą zdjęcia jak się front robót posunie delikatnie do przodu tak to się wszystko ostatnio ślimaczy

Enya73
- To tak samo jak ja do Ciebie

Ni własnie azofoska daje czadu w lisciach to taki dopalacz dla roslinek, niekonicznie dla kwitnących ale wiosna jest idelna dla startu liści
Za poradą Alinki dla kiwtnącyh inne nawozy ale dla liściastych jest idealna.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:47, 30 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

No fiesz!!! A moje trawki na froncie to od kogo kopiowałem? I kompozycje w donicach (choć nieudolnie). Że o żywopłocie z grabów nie wspomnę - zdechł, ale co tam Sebuśkam

Sebuśku kofam , chociaż nie wypada tego pisać

Ps kofam miłością cioteczną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies