Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:12, 07 paź 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:11, 07 paź 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:10, 07 paź 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:09, 07 paź 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:08, 07 paź 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:07, 07 paź 2015

Do góry
Ogrodowo dziś i balkonowo
Zobaczcie, jak urokliwie słońce prześwieca przez jaskrawo zabarwione listki derenia Są wspaniałe i te kolory płatków hortensji

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:36, 07 paź 2015
Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witaj Marta Dawno nie widziana u mnie Dzisiaj doliczyłam się - moje wątki pokazują, że zbliżam się do 8 milionów odsłon, najwięcej ma II część To miłe chociaż mało u mnie piszecie ale czytacie i zaglądacie. Czyli podgląd jest

Ja mam nieciekawie, bo dużo piszę na wątkach tematycznych a u Was mało..stąd nikt prawie u mnie nie pisze, ale podgląda owszem Mam dowody twarde na to

ja tam widzę w tym niepisaniu plusy ludzie ograniczają "ciałkot" i łatwiej jest się doszukać treści typowo ogordowych
bo, że tu wszystko ładne i zachwyca ...to każdy wie
W Gąszczu u Tess 13:39, 07 paź 2015

Do góry
No chyba Danusia proponowąła właśnie w miejscu plamy kopytnika Patrzeć trzeba odwrotnie, od strony ulicy.

Gardenarium napisał(a)

Trochę za bardzo mnie poniosło z tym zawijaskiem, ale mógłby się skończyć na kulce z nr 3.
Owinąc wokól studzienki i zakończyć kulką.

Rozważ też między żurawkami, wtedy kulkę trzeba odsunąć od bukszpanika, żeby nie wyglądała na przyklejoną.
Skarpa w ogrodzie 08:55, 07 paź 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Całość do wywalenia, kamiuszczki zakrętaski, zawijaski kamienne itd. oczka wodne i porozrzucane kamyki, to się nie nadaje.

Wszystkie kamienie wywalone już mata przeciw chwastowa zdjęta wszytko przekopana z obornikiem i czekamy do wiosny a zima będzie czasem na przemyślenia
Problemy z tujami 07:13, 07 paź 2015

Do góry
Wszystko zależy od pielęgnacji ogrodnika. Nie przesadzaj z nawożeniem, bo nie wiadomo jaka była przyczyna. Poczytaj posty wstecz i zobacz co źle b yło robione że tak się stało.

Brak szmaty pod korą, systematyczne nawadnianie, nie zalewanie i nie za sucho. W sam raz i powinno być dobrze.
Problemy z tujami 23:45, 06 paź 2015

Do góry
Tego nie wiem, ale już teraz możesz poprawić ich wygląd.

Rozciągnij plandekę pod nimi i obskub je z tego brązowego.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:42, 06 paź 2015

Do góry
Witek i ja dziękujemy za wpisy i życzenia Urodziny minęły spokojnie, w dzień - przy ognisku, a wieczorkiem w pewnym fajnym miejscu Na koniec spacerek z pieskiem i chwilka wytchnienia przed jutrzejszym dniem
Ogrodowy song 18:20, 06 paź 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Oddziel żywopłotami do środka część warzywną żywopłotem ze strzyżonego buka (bordowy) na przejściu dodaj drzewa podkreślające przejście, wielkie na wysokich pniach znaczy się

Halo Danuś...fagus sylvatica purpurea...czy to ta odmiana buka? chcę zamawiać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:57, 06 paź 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witaj Marta

Ja mam nieciekawie, bo dużo piszę na wątkach tematycznych a u Was mało..stąd nikt prawie u mnie nie pisze, ale podgląda owszem Mam dowody twarde na to

przyznaje sie do podgladania i niepisania
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:43, 06 paź 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witaj Marta Dawno nie widziana u mnie Dzisiaj doliczyłam się - moje wątki pokazują, że zbliżam się do 8 milionów odsłon, najwięcej ma II część To miłe chociaż mało u mnie piszecie ale czytacie i zaglądacie. Czyli podgląd jest

Danusiu
A mi tak brakuje żebyś zajrzała ... czasem, tak w celu ocenienia czy podążam w dobrym kierunku - co jest na plus (jeśli jest) a co jeszcze należałoby poprawić czy na czym bardziej powinnam się skupić
A do Ciebie zaglądam w razie poważnych wątpliwości no i rzecz oczywista żeby "napaść oczy" i przemycić co nieco do siebie ... i ciągle cofam się żeby przeanalizować Twoje obłędne zestawienia roślin, kolorów i form ...
Gdyby nie Twój ogród w necie nie byłoby mnie tutaj ...
Donice na zimnym i ciemnym tarasie 07:52, 06 paź 2015

Do góry
Np takie gatunki, jałowce miniaturowe szczepione na pniu.
Drugi wariant - Picea pungens 'Glauca Globosa' również szczepiony na pniu

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/445-jesienne-dekoracje-w-donicach-z-uzyciem-iglakow-na-pniu

Tutaj masz więcej propozycji z nazwami i do wyboru szereg świerków miniaturowych, sosen, cyprysików itp.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3396-miniaturowe-iglaki

Rośliny te są zimozielone, nie będą wyglądały równie urokliwie jak brzoza, ale będą zdobiły cały rok. Mają inne zalety niż brzoza.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 07:48, 06 paź 2015

Do góry
Lunarii napisał(a)
Cześć,
Wysiałem poletko trawy na tereny suche firmy A... - trawa Babilon z przewagą kostrzewy trzcinowej. Niestety zabrałem się za to trochę późno bo wysiałem ją 1 października. Wobec tego mam trochę obawy czy wzejdzie biorąc pod uwagę nadciągające chłody. Jeżeli jednak tak się stanie to czy taki trawnik powinienem kosić przed zimą, czy bezwzględnie zostawić ten zabieg do wiosny. Wątpie aby mi trawa dorosła do 10 cm jeszcze przed zimą, ale może się mylę?

Trawę po siewie lekko zagrabiłem i użyłem metalowego wała żeby docisnąć, następnie podlałem. Pomimo zabiegu grabienia spora część nasion jest na wierzchu - jednak w większości podczas podlewania się nie przemieszczają. Czy te nasiona mogą tak zostać czy próbować je jeszcze czymś przykryć lub ponownie zagrabić (minęło 5 dni od siewu).

A więc odpowiadam:

Trawnik na pewno wzejdzie, gdybyś przeczytał dokładnie, to byś doczytał że siałam nawet w listopadzie. Musisz zraszać czyli utrzymywać wilgotność podłoża. Nie zważaj na zapowiadane chłody, trawnik potrzebuje plus 12 aby wzejść.

Czy powinieneś kosić? Zależy jak wysoka trawa będzie jak wzejdzie. Ale na pewno raz będzie trzeba wyrównać. Poczytaj w artykule kiedy kosimy po raz pierwszy

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/298-trawnik-z-siewu-krok-po-kroku

Nasion nie ruszaj ponieważ pęcznieją i będą kiełkować.
Donice na zimnym i ciemnym tarasie 21:43, 05 paź 2015

Do góry
Miniaturki drzew.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:39, 05 paź 2015

Do góry

Problemy z tujami 21:20, 05 paź 2015

Do góry
Tuje powinny mieć widoczne korzenie, to że były w doniczkach nie świadczy że były przekorzenione.

Jak kupować zdrowe rośliny

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/366-jak-kupic-zdrowe-rosliny

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies