Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi kroczkami do celu... 20:18, 15 sie 2018

Do góry
Małymi kroczkami do celu... 20:16, 15 sie 2018

Do góry
I pozanudzam Was jeszcze trochę

Małymi kroczkami do celu... 20:13, 15 sie 2018

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Kasia, mam dokładnie to samo. Ostatnio się na tym złapałam, że nie umiem korzystać z własnego ogrodu. Zaraz lecę w chaszcze Kupiłam sobie meble na taras z myślą, że posiedzę... i guzik, raz gości miałam i tyle

Aniu to najwyższa pora to zmienić masz już tak pięknie, pora trochę odpocząć, tym bardziej,że lato zawsze tak szybko mija, a później znów dni krótsze i siedzenie w domu...proszę dla Ciebie białe rozchodniki, te od Ciebie dopiero nabierają koloru, ale są już wielkie!

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:13, 15 sie 2018

Do góry
Dorotko, dziękuję bardzo za gościnę Cieszę się bardzo, że mogłam poznać Ciebie (uroczą i przemiła osóbkę) oraz nacieszyć oczy Twoim ogrodem
Rogaliki były przepyszne
Na pamiątkę zostawiam kilka zdjęć. Nie mam zdolności fotograficznych, więc do Twoich zdjęć mi daleko, ale może coś Ci się spodoba

Ogród Dorotki kipi kolorowymi kwiatkami i zaskakuje ciekawymi dekoracjami. Zapraszam wszystkich do oglądania ogrodu moim okiem

Małymi kroczkami do celu... 20:08, 15 sie 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
OO ksiązeczka, ciasteczko... cudowny zestaw w cudownych okolicznościach przyrody w tle Nie wiem, kiedy uświadczę niestety to wcale nie chodzi nawet o brak czssu, a brak umiejętności zwykłej rekreacji z ogrodku od razu ciągnie mnie w chwasty, przycinanie..ech...

Kasiu ja w tym roku wreszcie nauczyłam się korzystać z ogrodu są dni na plewienie, a są dni i na odpoczynek, chociaż czytając książkę przyznaję się bez bicia,że musiałam ją przerwać, by usunąć jednego wielkiego chwasta, który akurat wyrósł na centralnym widoku . Hihi. Zostawiam Ci kilka ujęć lavender, trochę choruje, ale i tak jest piekna

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:07, 15 sie 2018

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

O, przepraszam Haniu, jakoś mi umknął ten najsłabszy okres Twojego ogrodu...
Widuję w takim razie czasem u sąsiadów Białą Mariannę...

Czuję się pokrzepiona.
Do czerwca w ogrodzie jest dynamicznie, a potem nagle w lipcu robi się taki zastój.
Ale może tak ma być?
Jedno jest pewne- zdecydowanie więcej energii czerpię z ogrodu w późnym latem i jesienią.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:07, 15 sie 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ewcia, przezroczysty dach? Nie będzie Ci tam za bardzo słońce grzać? Poza tym przezroczysty dach zaraz będzie zakurzony, ptak Ci narobi, wszystko będzie widać od spodu, nie będzie Cię to denerwować?

Fajnie w tym Twoim ogrodzie .

Dziękuję ☺ siedzę w nim całymi dniami.
Taras jest od północy, jest tam bardzo ciemno i ponuro z myciem zadaszenia nie bedzie problemu, bo z balkonu domu rodziców można go wężem spłukać. Mam nadzieję, że w przyszłym roku sie uda kupić, o taki w tym stylu

Zakątek z fioletową ławeczką 20:06, 15 sie 2018

Do góry

Małymi kroczkami do celu... 20:00, 15 sie 2018

Do góry
jolka napisał(a)
Pięknie masz Trochę ostatnio wypadłam z ogrodowiskowych klimatów, ale nadrabiam u Ciebie. Niebieska hortensja ładnie się prezentuje. No i poidełko masz śliczne. Vanilki u mnie też popalone, za to limki szaleję Buziaki

Dzięki Joluś właśnie zauważyłam,że razem z Kamilką bardzo mało Was tutaj byłam, widziałam u Ciebie te cudowności, zostawiam Ci kilka nieco skromniejszych ujęć u mnie

Buziaki!
Małymi kroczkami do celu... 19:56, 15 sie 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ha, miałam w ręku Magical Moonlight, ale doszłam do wniosku że dla mnie za wysoka i kupiłam sobie Magical Mont Blanc . Też ma się podobno nie przebarwiać, zobaczymy. Ma jeden kwiat w pąku więc jest szansa, by się przekonać jeszcze w tym roku .

Kasiu piękną hortensje wybrałaś u mnie moonlight ma miejsce by być dużą, więc niech rośnie dowoli fajnie,że doczekasz się jej kwitnienia będę na bieżąco u Ciebie czekać niecierpliwie, ja swoich w tym roku się już nie doczekam, ale trudno nacieszę się innymi, które kwitną zostawiam Ci kilka pstryczków hortensji pinky winky.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:52, 15 sie 2018

Do góry
Jewelki startują

Hameln wsadzone prawie zimą jako suszki dają radę pierwszy sezon ☺

Małymi kroczkami do celu... 19:49, 15 sie 2018

Do góry
Zana napisał(a)

No a te to mnie rozwaliły. Cudowne! Czy to miśki?

A Magical Moonlight chyba się w ogóle nie przebarwiają. Pamiętam, że kiedyś o tym czytałam i sobie zapamiętałam. Też kupiłam w Pęchcinie trzy sztuki.

Aniu nie zakwitły Ci w ogóle limki? Który rok je masz? Na zdjęciu są też limelight tyle,że stoją wciąż na baczność no właśnie czytałam,że moonlight są najdłużej białe, ale o tym przekonam się dopiero w przyszłym roku pamiętasz kiedyś zastanawiałaś się jak będą pasowały do siebie róże minerva z novalis w końcu zgrały się z kwitnieniem i chociaż jeszcze malutkie krzaki razem wyglądają ślicznie dla potwierdzenia wstawiam zdjęcia

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:44, 15 sie 2018

Do góry
Zagajnik Brzozowo-sosnowy. Wszystko jeszcze młodziutka i malutkie
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:42, 15 sie 2018

Do góry
Nowa część trawnika

Zadaszenie tarasu do wymiany, już starawe jest. Chcę przezroczysty dach, bo jest tam za ciemno, elewacja będzie biała to ten kąt się rozjaśni ☺

Mój pierwszy powojnik, Jan Paweł II, muszę mu porządną drabinkę zakupić
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:35, 15 sie 2018

Do góry
Rozchodniki kwitną ☺
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:33, 15 sie 2018

Do góry
I takie różne miskantowe
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:32, 15 sie 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ależ pięknie żółto! Jak na ChFS w tym roku
Rozpoznawanie chorób i szkodników 19:32, 15 sie 2018

Do góry
Proszę o pomoc w rozpoznaniu szkodnika, podobne do dżdżownic, dużo mniejsze i chude, siedzą w korzeniach i je zjadają, rośliny marnieją w oczach. Miałam w tawulcach i choinach kanadyjskich. Skutki są widoczne- liście czernieja i jakby schną, igły podobnie. Rośliny były z tej samej szkółki. Na zdjęciu na środku.

W bryle korzeniowej pełno tego i próbują się schować, nowych korzonków w choinie nie było.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:28, 15 sie 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Lipiec i początek sierpnia to najsłabszy okres mojego ogrodu ze względu na niewielką ilość bylin, dużą reprezentację krzewów i traw. Dlatego lubię ten moment, kiedy zaczyna się w ogrodzie jesień. Jego letnie wady zaczynają być zaletami.

O, przepraszam Haniu, jakoś mi umknął ten najsłabszy okres Twojego ogrodu...
Widuję w takim razie czasem u sąsiadów Białą Mariannę...

Do raju daleko - u Ewy 19:27, 15 sie 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies