Dziękuję Elu za przepiękne różyczki. U mnie drugie kwitnienie u Gefyld, Montana i Solo. Chopin wypuściła jednego dzikusa, szybko ciachnęłam.
Moje Polary w ilości dwie sztuki zakupiłam we wrześniu na Targach. Ostatnio nie zamawiam przez internet. Dostają dużo wody, co dwa tygodnie zasilam. Powinny w tym sezonie nabrać masy. Najbardziej obecnie cieszą mnie Limki. To ich czwarty sezon.
Bardzo mi miło, że spodobał Ci się mój ogród, ja Twój podglądam już od dawna. Lubię liliowce, nawet mam ich kilka, ale za mało wyeksponowane. Muszę coś pokombinować, żeby je lepiej zaprezentować.
Tez mam 2 szt bugenwilki. W tym roku kwitna non stop. Cieplo i piekne lato.
Jedna wyrosla tez wysoka. To piekne smieciuchy jak przekwitaja gubia kwiaty i wszedzie fruwaja bo lekkie.
U nas tez pogoda jak na Cyprze. Upal nie do opisania.
Jutro tez posadze hortki, ciekawa nestem czy cos z tego wyjdzie. Posadze do ziemi kwasnej z piaskiem.
Tak myslałam, czy te male galazki nie przygiac do ziemi przytwierdzic i przysypac ziamia kiedys tak ukorzenialam.
U ciebie te jest duo różnych roślin i kwitnień Dorotko
Jestem zauroczona tymi fotkami ogrodu.
Dalie, jeżówki, lilie,hortensje, trawy wszystko pięknie wygląda,
A te puchate trawy to stipy ??
Pełna rudbekia piękna.zimowała już ci ??
a skoro o czosnkach wspomniałam...
Czosnki kwitły pięknie, bardzo wcześnie ale niestety dość szybko przekwitły - wiadomo majowe upały zrobiły swoje...
Podobnie jak w ubiegłym roku zostawiłam główki przekwitniętych kwiatostanów - lubię je nawet w takiej postaci.
W tamtym roku siedziały tak sobie do zimy i wiosną miałam setki czosnkowych siewek. ale to były takie niteczki, że aby doczekać się kwitnących czochów to chyba co najmniej kilka lat hodowli
Basiu nasi wnukowie są rówieśnikami, dzieci szybko chłoną wiedzę i długo ją pamiętają. Często zaskakuje mnie mój wnuk doborem słów i swoją wiedzą. Dzieci w tym wieku są bardzo ciekawi świata.
Dziękuję za miłe słowa o moim ogrodzie, jeżyki są bardzo fajne i dzieciak lubi się nimi bawić, może i Twój Jaś będzie wymyślał im różne przygody.
Magda masz rękę do roślin. Nie wiem ale moje trawy w tym roku jakieś słabe. ML powinna szaleć a tak naprawdę wygląda jakby dopiero wystartowała. Na hortensjowej już się fajnie dzieje. A to dopiero początek.