Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 14:28, 04 wrz 2018

anabuko1 napisał(a)
O taka sesja kolorowe piękna to na dzień dobry akurat
Piękne róże .rozchodniki. A ten z Vanilka to już mega pięknie wygląda.
Trawy też urokliwe śliczne.
Oj w ogóle wszystkie calkiem bardzo przyjemne widoczki.
Dobrego dnia

Dziękuję Aniu zestaw vanilek z rozchodnikami wygląda super, dlatego zrobiłam powtórzenie przy huśtawce tylko w innymi ułożeniu no i z innymi hortkami dzień dzisiaj wyczerpujący byłam z synem na ściągnięciu gipsu, później szybko wszystko w biegu, głowa mi pęka, ale najważniejsze,że w końcu u mnie popadało .
paulina_ns 14:31, 04 wrz 2018

BasiaLT napisał(a)
Cudna sesja
Moja świecznica ma pączki chyba od 3 miesięcy. Zaczyna mnie to irytować.

Dzięki Basiu ma pączki i zakwitnąć nie może? Może dopiero na nią przyjdzie pora w końcu o ile dobrze przeczytałam kwitnie we wrześniu.
paulina_ns 14:37, 04 wrz 2018

Kawa napisał(a)

moje dzieci inne są przeci eto się na szkołe cieszą - narazie

Paula świecznice mam w półcieniu no bardziej w cieniu w tym roku dzielona więc wysokością nei powala ale będzie kwitła
twoje obrazki śliczne i nie grzesz że masz mały ogród ! i mało bylin!!!

Kamiś to dobrze,że się cieszą, lepiej w tą stronę niż miałabyś ich przymuszać Mój 5 latek o 6 już dzisiaj wstał i chciał iść do szkoły, wrócił zadowolony szczęśliwy i po powrocie usłyszałam 20 razy,że mnie kocha hihi. Starszy labuje dalej u ortopedy byliśmy, ale jutro już idzie i w końcu upragniony odpoczynek mnie czeka .

Moją świecznicę posadziłam w niedużym półcieniu mam nadzieję,że da radę na takim stanowisku. A co do wielkości ogrodu niby duży nie duży, miejsce póki co się skończyło, już jak ostatnio powstało koło dzieci miały pretensje,że wszędzie im trawę zabieram i nie mają gdzie grać w piłkę
zoja 14:40, 04 wrz 2018

Zrób dzieciom boisko na tej drugiej części działki
paulina_ns 14:40, 04 wrz 2018

Gdyby ktoś był zainteresowany w jysku mają takie drewniane kalendarze, cena dużo niższa niż na allegro

A w B. póki co u nas brak cebulek tulipanów byłam dzisiaj w 3
Zana 14:58, 04 wrz 2018

Potwierdzam, te kwitnące jesiennie świecznice pachną cuuudownie. Już się nie mogę doczekać kwitnienia swoich, wtedy specjalnie podchodzę na wąchanie.
Anusia 19:02, 04 wrz 2018

Oj a ja nie mam cienistego miejsca na świecznicę. W zeszłym roku na Targach w Starym Polu bardzo mnie kusiło by ja kupić. No ale niestety rozsądek mi przemówił do rozumu Gdybym miała choć odrobinę cienia to już by rosła u mnie.
paulina_ns 07:25, 05 wrz 2018

Zana napisał(a)
Potwierdzam, te kwitnące jesiennie świecznice pachną cuuudownie. Już się nie mogę doczekać kwitnienia swoich, wtedy specjalnie podchodzę na wąchanie.

Aniu to prawda pachną cudownie, chociaż jakoś nie potrafię nazwać ich zapachu a Ty ile ich masz u siebie?
paulina_ns 07:28, 05 wrz 2018

Anusia napisał(a)
Oj a ja nie mam cienistego miejsca na świecznicę. W zeszłym roku na Targach w Starym Polu bardzo mnie kusiło by ja kupić. No ale niestety rozsądek mi przemówił do rozumu Gdybym miała choć odrobinę cienia to już by rosła u mnie.

Aniu u mnie cień dają głównie wyższe rośliny, też ciężko u mnie z tym tematem. Drzewa coś za szybko u mnie nie rosną, cały ogród odsłonięty swiecznice nie posadziłam w zupełnym półcieniu i mam nadzieję,że mimo wszystko da radę
BasiaLT 10:07, 05 wrz 2018

paulina_ns napisał(a)

Dzięki Basiu ma pączki i zakwitnąć nie może? Może dopiero na nią przyjdzie pora w końcu o ile dobrze przeczytałam kwitnie we wrześniu.

No oby. Ja tej informacji nie doczytałam. W tym roku wszystko kwitnie wcześniej a ona od tak dawna ma pączki że myślałam że będzie szybciej. Wczoraj dokupiłam następne Nie były w planie ale tak wyszło.