Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

gogo 12:28, 03 wrz 2018

Miałam kompostownik, ale był źle robiony i stał się wylęgarnią chwastów. Zlikwidowałam, a miejsce przeznaczyłam na robocze / doniczki, skrzynki i.t.d./
Robię gnojówkę z pokrzyw, a inne nawozy kupuję.
anabuko1 20:39, 03 wrz 2018

trójsklepka piękna . a jeszcze piękniejsza jest w większym zbliżeniu.
Zawsze żałuje,że nie mają większych kwiatów.
A moja bardzo podobna lub taka sama jak twoja.
ale moja jeszcze nie rozwinęła pączków kwiatowych w pełni.
Ostania trawa śliczna.Y
To jednoroczna ?? I potem co wysiewasz ją z nasionek ??
Do gruntu czy doniczek i na parapet ??
anpi 21:30, 03 wrz 2018

Ta trawa to rozplenica Rubrum,nie zimuje w gruncie w naszych warunkach Zabiorę z doniczką na zimę do piwnicy ,czy garażu mam nadzieję że tak przezimuje. Na wiosnę przytnę i zobaczymy
gogo 00:11, 04 wrz 2018

Aniu, ta rozplenica Rubrum jest piękna. Chciałam dodać do zamówienia, ale już nie było
Ale kupię w przyszłym roku i zadołuję w ogrodzie, a na zimę, tak jak Ty do budynku.
Zawsze warto próbować.
Tej trójsklepce mogło zaszkodzić słońce i susza, nie wygląda dobrze, biedaczka
U mnie wilczomlecz nie zrobił dobrze różowym liliom, wypuściły badylki, ale nie kwitły.
Dorota123 11:27, 04 wrz 2018

anpi napisał(a)

Nieustannie zachwycam się Twoim tak innym ogrodem. Te zdjęcia są super, pokazują taki tajemniczy, postarzony ogród. Zawsze przywodzi mi na myśl stare dworskie parki, tajemnicze,omszone z pozieleniałą cegłą. Pięknie
anpi 12:06, 04 wrz 2018

gogo napisał(a)
Miałam kompostownik, ale był źle robiony i stał się wylęgarnią chwastów. Zlikwidowałam, a miejsce przeznaczyłam na robocze / doniczki, skrzynki i.t.d./
Robię gnojówkę z pokrzyw, a inne nawozy kupuję.

Ja daję swój kompost daję w dołki sadząc nowe roślinki,a to co wykopuję sypię na kompostownik i z czasem mam z tego lepszą ziemięPóki jeszcze dosadzam to potrzebuję dużo dobrej ziemi ,też do doniczek
A to moje niektóre koleusy:

anpi 12:09, 04 wrz 2018

anpi 12:17, 04 wrz 2018

gogo napisał(a)
Aniu, ta rozplenica Rubrum jest piękna. Chciałam dodać do zamówienia, ale już nie było
Ale kupię w przyszłym roku i zadołuję w ogrodzie, a na zimę, tak jak Ty do budynku.
Zawsze warto próbować.
Tej trójsklepce mogło zaszkodzić słońce i susza, nie wygląda dobrze, biedaczka
U mnie wilczomlecz nie zrobił dobrze różowym liliom, wypuściły badylki, ale nie kwitły.

Taka zardzewiała Trójsklepka nawet pasuje do mojego trochę rustykalnego ogrodu w którym nie brakuje starociMoże chciała się upodobnić do podrdzewiałego białego świecznika stojącego obok
anpi 12:28, 04 wrz 2018

Dorota123 napisał(a)
Nieustannie zachwycam się Twoim tak innym ogrodem. Te zdjęcia są super, pokazują taki tajemniczy, postarzony ogród. Zawsze przywodzi mi na myśl stare dworskie parki, tajemnicze,omszone z pozieleniałą cegłą. Pięknie

Też lubię ten mech na cegłachA udane ujęcie potrafi podkręcić klimat, który w rzeczywistości całościowo nie jest tak łatwo osiagnaćAle też trzeba dać czas ogrodowi, by sam się trochę postarzał
anpi 12:41, 04 wrz 2018

Jakoś jesiennie się na tych fotkach zrobiło a w ogrodzie są też letnie kolorki.Clematis Morning Sky dopiero się wziął za porządniejsze kwitnienie ,różyczki i begonie też nie takie wyblakłe jak wcześniej przy tych upałach