Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 22:29, 13 sie 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, podoba mi się rutewka, napisz,jaka jest wysoka.
Kwiaty niezmiennie piękne, mogę oglądać bez końca, szczególnie dalie i mieczyki.
Ciesz się, że masz jednego kota, nasza czwórka też z nami śpi. Dobrze, że łóżko szerokie, a eM szczupły

Rutewkę niedawno kupiłam.2 sztuki.
Są nie duże.Ale powinny być wysokie.Może na drugi rok będą duże, maja mieć z 1, 5 metra.
Jeden kot- kotka mi wystarczy.Bardzo wystarczy.
N
To niezłe kocie noce macie
Kwiatowe ładne, dziękują za mile słowo.

A hostowe też mogą być ??
Hosta „ipple Effect

Hosta Milenium

pierwsza z prawej to Lakeside Banana Bay
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:28, 13 sie 2018

Do góry
Ogród jest wymęczony, spalony słońcem. Najgorzej jest w narożniku z brzozami i wzdłuż granicy zachodniej. Nawet barbule i rozchodniki tam podsychają, choć to rośliny na suche słoneczne stanowiska.

U Mrokasi była dyskusja o zaokiennych widokach. U siebie wciąż jeszcze się zmagam z trudnym sąsiedztwem.
Z kuchni

Z jadalni- trzcinniki maskują beton studni, bo cisy jeszcze są niskie.

Ogród z rzeźbą 22:28, 13 sie 2018

Do góry
Migawki z przechowalnika:

Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie 11 sierpnia 2018 godz. 10 22:28, 13 sie 2018

Do góry
To pora na kilka fotek. Wprawdzie po zostawieniu aparatu w aucie nie planowałam robić zdjęć, ale nie mogłam się powstrzymać

Malutki pod lasem 22:27, 13 sie 2018

Do góry
Strasznie mi głupio, u mnie tylu gości i tyle życzeń, a mnie brak. Przepraszam Was wszystkie bardzo i serdecznie dziękuję za wszystkie życzenia.

A jak mnie nie było, to trochę śmigałam tam gdzie tygryski lubią najbardziej

Moje ukochane Tatry
W tym roku M z córką poszli na Szpiglasowy Wierch ( już nie mogę się doczekać, aż Jasiek podrośnie i będziemy wszyscy chodzić )
Razem w czwórkę w tym roku byliśmy w Dolinie Chochołowskiej, poszliśmy też do Doliny Kościeliskiej (na szczęście tylko kawałek z tymi tłumami), potem ścieżką nad reglami do Doliny Lejowej. Pojechaliśmy też na Słowację, na spacer koronami drzew Super sprawa, polecam, fajne widoki, ale najlepsze jest na górze, na wieży widokowej. W środku wisi na wysokości 32 metrów siatka, po której można przejść, położyć się itd. Myślałam, że nie zrobi to na mnie wrażenia, w końcu chodzę po górach, jakiś ogromnych przepaści się nie boję, ale tu... siatka się rusza, ma duże dziury, ledwo raz po niej przeszłam, pokonałam swoje lęki, ale nie mogłam spojrzeć w dół Najodważniejszy był Jasio, super po tym śmigał

W dzień powrotu odwiedziliśmy jeszcze Pieniny: Czorsztym, Niedzicę i Szczawnicę Szkoda bardzo, że już po urlopie....

Ogrodowo niewiele się dzieje, serbów nie ma, bo tam gdzie miałam kupić te doniczkowane zaproponowano mi takie 150 cm kopane jesienią Poczekam i kupimy te większe od razu. Urlop mam okropny, bo na tej budowie codziennie od 7 do 17 jest taki hałas, że nawet na tarasie kawki wypić nie można
Ogród z rzeźbą 22:21, 13 sie 2018

Do góry
Znowu Vintage Wine, a niech tam

Bodziszek w parze z przywrotnikiem, prawdopodobnie bodziszek wsiał się i tak sobie stworzyli duecik:

I trzy wieże Herzogin Christiana:

W ogródku emerytki 22:20, 13 sie 2018

Do góry
Przyjrzałam się moim wrzoścom i chyba szykują się do powtórnego kwitnięcia?

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:18, 13 sie 2018

Do góry

Uwielbiam ten czas ich kwitnienia
Mariolko hortensję Great Star kupiłam kilka lat temu w Pęchcinie, kwitnienie było słabe, jesienią zmieniłam jej stanowisko i dopiero pokazała jaka jest piękna
Eukomisy sadzę w donicach, robię to w połowie kwietnia, łatwiej o nie zadbać żeby nie zniszczyły ich wiosenne przymrozki, do ziemi idą małe na wyrośnięcie

edit,
jedna z rzeczonych siewek tak wyglądała 22 lipca
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:18, 13 sie 2018

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Witaj Haniu Ależ Ci współczuję tej posuchy. I tego skwaru! I choć rośliny na Twoich zdjęciach piękne, to domyślam się, że cierpisz razem z nimi z braku wody. Pozdrawiam Cię baardzo... miałam napisać ciepło, ale jednak zmienię: serdecznie

Margerytka40 napisał(a)
U mnie padało wczorajszej nocy gdzieś od 1 do późnego ranka ,fajnie podlało ogród ,przykro że deszcze Cię omijają i szkoda że nie można trochę deszczu podesłać bo podzieliłabym się

Za dobre myśli dziękuję.
Jak jestem wrodzona optymistką i niezwykle rzadko zdarza mi się narzekanie na pogodę, bo nie mam na nią wpływu, to po raz pierwszy od 5 lat ręce mi opadły w geście rozpaczy. Doraźne podlewanie nic nie daje. Trzeba by lać wodę ciurkiem przez całą dobę przez kilka dni. Co gorsze najbliższy tydzień znów bezdeszczowy i z wysokimi temperaturami.

Róże Bonica pięknie powtarzają kwitnienie.

Zakotkowały się małe rozplenice. Te duże jeszcze nie.

Tradycyjnie już w sierpniu pojawia się w ogrodzie tygrzyk paskowany. Lubię patrzeć na jego misterne zygzaki. Turzyce wygladają przyzwoicie tylko na cienistych stanowiskach.

Rozchodniki zaczynają różowieć.

Podmiejski ogródek 22:18, 13 sie 2018

Do góry
Cześć Asia, nadrobiłam Ale ładną masz tą rabatkę! O rozchodnikach muszę pomyśleć, Twoje zachęcaja. I podoba mi się ta kalina w tym miejscu, dodałabym mój głos na tak I tak floksowa też piękna, i kolory super grają, a ja się boję floksów, bo mają brzydkie doły
Remont masz, że tak powiem, na wysokim poziomie Ja robiłam w czerwcu, ale widzę, że mój to był jednak remoncik
makadamia napisał(a)

LeŚnicZaNka 22:15, 13 sie 2018

Do góry
LeŚnicZaNka 22:14, 13 sie 2018

Do góry
LeŚnicZaNka 22:13, 13 sie 2018

Do góry
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:12, 13 sie 2018

Do góry
JoannA napisał(a)

Suszy u Ciebie nie widać, hortensje cudowne
Czy ten świerk srebrny na cytowanym zdjęciu ma taki wąski, kolumnowy pokrój, czy może go formujesz?
LeŚnicZaNka 22:12, 13 sie 2018

Do góry
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:08, 13 sie 2018

Do góry
an_tre napisał(a)

Piękne widoki ogrodowe obejrzałam z przyjemnością. Ta hortka to jedna z dwu, które jeszcze chciałabym mieć, nawet ją kupiłam, ale jak zakwitła, to się okazało, że to coś innego. Sezon hortensjowy się zaczął, może gdzieś namierzę kwitnącą, aby tym razem mieć pewność.
Eukomisy sadziłaś w gruncie? Mam ok. 10 cebul w jednej donicy ( kupione okazyjnie) ale na kwitnienie im się nie zanosi, chociaż liście mają całkiem przyzwoite.
Tajemniczy Ogród 22:07, 13 sie 2018

Do góry
Na chwilę wrzucę - pierwsza fotka to ustawka dwóch młodszych(Satsia z Ignacym), a druga to realne życie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:07, 13 sie 2018

Do góry

Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie 11 sierpnia 2018 godz. 10 22:03, 13 sie 2018

Do góry
Zana napisał(a)

Te kropelki wody na kwiatkach. Super Aniu ujęcie.
Naprawdę umiesz robić zdjęcia.
Ogród z rzeźbą 22:02, 13 sie 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies