Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

iwka 09:46, 26 lip 2018

Pięknych Serbów
anabuko1 11:51, 26 lip 2018

Aniu wszystkiego co najlepsze !!
Dużo samych radości; spokoju i zdrowia
Zana 19:31, 26 lip 2018

Anuś, oby urok osobisty przyszłych sąsiadów przyćmił doznania estetyczne widoku ich domu. Wszystkiego najlepszego
Marga 19:44, 26 lip 2018

Aniu, najlepsze imieninowe!
paulina_ns 21:57, 26 lip 2018

Aniu wszystkiego najlepszego, buuuuziaki
Gruszka_na_w... 22:53, 26 lip 2018

Aniu, moc uścisków zostawiam, spełnienia marzeń o szybko rosnących serbach życzę z całego serca.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AnnaCh 22:27, 13 sie 2018

Strasznie mi głupio, u mnie tylu gości i tyle życzeń, a mnie brak. Przepraszam Was wszystkie bardzo i serdecznie dziękuję za wszystkie życzenia.

A jak mnie nie było, to trochę śmigałam tam gdzie tygryski lubią najbardziej

Moje ukochane Tatry
W tym roku M z córką poszli na Szpiglasowy Wierch ( już nie mogę się doczekać, aż Jasiek podrośnie i będziemy wszyscy chodzić )
Razem w czwórkę w tym roku byliśmy w Dolinie Chochołowskiej, poszliśmy też do Doliny Kościeliskiej (na szczęście tylko kawałek z tymi tłumami), potem ścieżką nad reglami do Doliny Lejowej. Pojechaliśmy też na Słowację, na spacer koronami drzew Super sprawa, polecam, fajne widoki, ale najlepsze jest na górze, na wieży widokowej. W środku wisi na wysokości 32 metrów siatka, po której można przejść, położyć się itd. Myślałam, że nie zrobi to na mnie wrażenia, w końcu chodzę po górach, jakiś ogromnych przepaści się nie boję, ale tu... siatka się rusza, ma duże dziury, ledwo raz po niej przeszłam, pokonałam swoje lęki, ale nie mogłam spojrzeć w dół Najodważniejszy był Jasio, super po tym śmigał

W dzień powrotu odwiedziliśmy jeszcze Pieniny: Czorsztym, Niedzicę i Szczawnicę Szkoda bardzo, że już po urlopie....

Ogrodowo niewiele się dzieje, serbów nie ma, bo tam gdzie miałam kupić te doniczkowane zaproponowano mi takie 150 cm kopane jesienią Poczekam i kupimy te większe od razu. Urlop mam okropny, bo na tej budowie codziennie od 7 do 17 jest taki hałas, że nawet na tarasie kawki wypić nie można
Toszka 23:23, 13 sie 2018

No, po takich widokach masz usprawiedliwienie
Margerytka40 23:23, 13 sie 2018

Aniu super ,że fajny wyjazd mieliście. Moja Zosia w tym roku też w Tatrach na obozie była-pierwszy raz w górach. Wróciła zachwycona i pełna wrażeń. W przyszłym roku pewnie wybierzemy się wszyscy. Nie zazdroszczę budowlańców po sąsiedzku
AnnaCh 00:22, 14 sie 2018

Toszko, dobrze, że tu tyle wyrozumiałych osób Jak już Cię Iwonko widzę, to mam pytanie, ogród po urlopie zastałam zarośnięty powojem, wiem że mam go dużo, ale po nieobecności strasznie dużo się go pojawiło, nie wiem już jak sobie z tym radzić, każda roślina opleciona, na płot wchodzi, masakra. Dziś z anabelki wyplątywałam chyba z godzinę. Jest na to jakiś sposób?

Asiu,
moje dzieci chyba mają we krwi chodzenie po Tatrach, z obojgiem w ciąży śmigałam po szlakach Uwielbiam te góry i co roku myślimy z M, żeby może pojechać gdzieś nad jakieś ciepłe morze, ale zawsze szkoda mam gór i co roku lądujemy gdzieś na południu Polski. Stąd też wziął się pomysł, żeby zimą ferie spędzać nad morzem
Budowlańcy mnie wykończą, dziś od 7 rano był taki huk, od kilku dni rozbierają szalunki, masakra, rzucają tymi stemplami, deskami i czym tam mają pod ręką.

Dziś trochę z M podziałaliśmy po południu, wyplewiłam trochę chwastów, M skosił trawnik. W bajzlowniku za wiatą zostały pocięte deski, uprzątnęliśmy kartony po meblach ogrodowych i wyrzuciliśmy poprzedni rozlatujący się stół ogrodowy. W sumie to zostało tam tylko trochę kawałków płyt chodnikowych, które trzeba ułożyć gdzieś z boku, walka z chwastami i trzeba wkopać krawężniki, żeby zrobić uskok i sadzić cisy trzeba