Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja glebo terapia 13:29, 24 lip 2018

Do góry
Jak jestem przy hortensjach to mam jeszcze taką

i taką, która miała być Silver Dolar ale raczej na bank nią nie jest. To jedna z Biedronkowej ruletki

Moja glebo terapia 13:21, 24 lip 2018

Do góry
Dzisiaj trochę wiejskich fotek.

Dwa dni pobytu na wsi po prawie dwóch tygodniach nie bytu to zdecydowanie za mało, żeby cokolwiek podziałać.
Ograniczyliśmy się tylko do wykoszenia a raczej wygryzienia w bardziej reprezentacyjnej części ogrodu trawy nie dość, że duża to jeszcze praktycznie większość dnia rosa. I do powycinania tego co przekwitło, co deszcz poniszczył.

Na mojej niby bylinówce w tej chwili prym wiodą floksy i aksamitki oraz dużooo zieleni

Na jesień przegorzan sobie pójdzie aut na trawiastą rabatę, której jeszcze nie ma a na jego miejscu posadzę hortensje

Najlepsza była by taka wielka od razu jak ta ale pewno zadowolę się mniejszą

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:12, 24 lip 2018

Do góry
Witajcie,

po dłuuugim czasie wracam do tematu ogrodowego i mam pytania:

1) co mogę posadzić pod płotem w tym miejscu (zaznaczone na czerwono) - tuje ze względu na olbrzymie drzewo nie dają rady, sosna która jest w rogu też..nie wiem czy cokolwiek tam wytrzyma:

2)Czy wstawić tutaj (czerwony x) jakieś drzewo? Jeśli tak, to jakie do takiego małego ogrodu?Chciałabym zakryć to miejsce gdzie jest kanalizacja, plus brakuje mi drzew innych niż te średnio udane tuje..
- przed bukszpanami chciałam posadzić żurawki ale zniechęcają mnie opuchlaki..jakieś inne propozyje?

Z góry dziękuję za rady
Testowe dodawanie zdjęć 12:59, 24 lip 2018

Do góry
pozdrowienia dla forumowiczów
Sezon 2017 u Hanusi 12:58, 24 lip 2018

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziękuję, kochane kobietki. Jakby Wam chłodny wiatr w ten zniwny czas powiał, to ode mnie. Bo koło Was będę pomykać z szybkością błyskawicy...może?

Życzę pogody na jaką czekacie.

Jeszcze raz piękne jeżówki i ty je opuszczasz?
Haniu może z deszczem nie będzie tak źle coś tam ma kropić.
Więc jedz spokojnie i odpoczywaj bo to się nam należy - cytując mistrzynie z rządu.

Milego, wypoczynku.
Moje małe wielkie marzenie 12:56, 24 lip 2018

Do góry
Zdjęcia dla Kasi robione tuż przed ulewą, zdążyłam

Miedzy hortkami jest dziura, bo w tym roku wymieniałam 2 hortki NN na Limelight i są jeszcze małe, myślę, że za rok już lepiej to będzie wyglądać

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 12:52, 24 lip 2018

Do góry
Agania napisał(a)

Anitko, co to za odmiana bodziszka, że kwitnie tak pięknie o tej porze?
Kiedyś będzie tu ogród 12:40, 24 lip 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Elu bardzo dziękuję za fotki. Rozjaśniły sprawę.
Niestety woda u mnie już nalana ze względu na zwierzaki. Bałam się że będą włazić i przedziurawią folię. A nie wpadłam na to żeby sypać brudny żwir i płukać na półkach. Napewno było by szybciej. Ale i tak muszę nosić w wiaderkach bo składowane są daleko od oczka. To odrazu w wiaderku myję. Robota głupiego ale...

Ale najważniejsze że znalazłam dzisiaj fotkę która mi rozjaśniła sprawę z kaskadą. Tak więc jest szansa że coś będzie z tego oczka. Za to inne roboty stoją bo mój eM rozwalił koło od glebogryzarki.

ja to juz bym w tej kałuży siedziała
Kiedyś będzie tu ogród 12:31, 24 lip 2018

Do góry
Elu bardzo dziękuję za fotki. Rozjaśniły sprawę.
Niestety woda u mnie już nalana ze względu na zwierzaki. Bałam się że będą włazić i przedziurawią folię. A nie wpadłam na to żeby sypać brudny żwir i płukać na półkach. Napewno było by szybciej. Ale i tak muszę nosić w wiaderkach bo składowane są daleko od oczka. To odrazu w wiaderku myję. Robota głupiego ale...

Ale najważniejsze że znalazłam dzisiaj fotkę która mi rozjaśniła sprawę z kaskadą. Tak więc jest szansa że coś będzie z tego oczka. Za to inne roboty stoją bo mój eM rozwalił koło od glebogryzarki.
Ogród KasiWB - część II 12:29, 24 lip 2018

Do góry
KasiaWB napisał(a)
firletki

Już nawet zapomniałem jakie cudne zdjęcia tu można znaleźć - tyle mnie nie bylo
Kasia ale Ci to porosło! A pamietam pierwsze skrawki ziemi wydarte jeszcze przed budową domu
Z ogródka na wsi 12:16, 24 lip 2018

Do góry

Jesień dla mnie jak zawsze najpiękniejsza
Z ogródka na wsi 12:14, 24 lip 2018

Do góry
Niestety zdjęć mało i słabej jakości
Małymi krokami-Ogród Wioli 12:14, 24 lip 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Nawet fotkę zrobiłam wiadomo jeżówki jeszcze skromne,ale już mi się podoba

oo widzę żę i brązową trawę masz fajnie to wygląda z tymi jeżówkami. no i jakie porządne paliki do trzmielinek. ładne mają korony. no i nóżki piękne proste. moje też takei były w 2014, pozwoliłam im sie rozrosnąć ale jak za bardzo szły w długość to przycinałam. ja swoich w ogóle nie palikowałam.
po 2 jeżówki to lepie to będzie niż po jednej u mnie, ale 2 nie zmieszczę bo cisy na patyku tam hoduję
Z ogródka na wsi 12:13, 24 lip 2018

Do góry
A to miejsce odwiedziłem podczas wczasów

Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:06, 24 lip 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)
Spoko. Nie wiem czy dobrze widać o co chodzi bo a słońce mocno zdjęcia przepala.
Tu są Anabelki za drzewkiem. Myślą że to słabo wygląda.

Bardzo Ci dziękuję kochana
Tak patrze na to zdjęcie z anabelkami z tyłu i sobie myslę, że nie tyle te anabelki słabo wygladaja za drzewem ile to, że przed drzewem nic nie rosnie . U Ciebie drzewko jest zupełnie na brzegu, u mnie będzie na środku.
Ale oczywiscie mozesz mieć racje o czym przekonam sie za pare lat. Na razie jak poprzymierzałam to wygląda to, moim zdaniem oczywiście, nieźle.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:03, 24 lip 2018

Do góry
Przyszły jeżówy green jewel i butterfly kisses plus funkia guacamole

green jewel jeszcze w pąkach więc nic nie widać, butterly kisses rozwinięte, ale niestety kilka się ułamało bo mają wielkie kwiatostany.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:59, 24 lip 2018

Do góry
Agania napisał(a)

Anitko, co to za odmiana bodziszka, że kwitnie tak pięknie o tej porze?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:56, 24 lip 2018

Do góry
Spoko. Nie wiem czy dobrze widać o co chodzi bo a słońce mocno zdjęcia przepala.
Tu są Anabelki za drzewkiem. Myślą że to słabo wygląda.

A tu są przed drzewami i to wygląda o niebo lepiej.

Choroby trawnika 11:51, 24 lip 2018

Do góry
witam serdecznie
czy jest w stanie ktoś określić co dzieję się z moim trawnikiem?
zakładany był w tym roku w maju trawa green sport pięknie ładnie wyrosła jak widać na zdjęciu

Trawnik koszony regularnie raz lub dwa razy w tygodniu na 1/3 długości, podlewany tez systematycznie codziennie lub co drugi dzień jeżeli były upały ale nie był przemaczany. ziemia raczej bardziej gliniasta taka zbita ( nie znam się na tym).

Od jakiegoś czasu zauważyłam ze od ziemi niektóre źdźbła trawy zaczęły żółknięć

potem przyszły opady kilkudniowe i teraz po tych opadach zaczęły pojawiać sie takie plamy jakby wysuszonej trawy

a w rannych godzinach na brzegach tych placków pojawiła sie jakby pajęczyna czy pleśń.

jak mam dalej postępować aby cały trawnik mi sie nie zmarnował a jest go sporo ok 500m2.

trawnika jeszcze nie nawoziłam gdyż miał jednolity zdrowy wygląd.
Sezon 2017 u Hanusi 11:35, 24 lip 2018

Do góry
Dziękuję, kochane kobietki. Jakby Wam chłodny wiatr w ten zniwny czas powiał, to ode mnie. Bo koło Was będę pomykać z szybkością błyskawicy...może?

Życzę pogody na jaką czekacie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies