Toszka myślisz że roki do donic dać ? nie wiem czy one nie urosną za duże potem generalnie to myslałam żeby je dać może jakoś wzdłuż tej linii tarasu żeby miały miejsce rosnąć swobodnie
w donicy chyba będą miały ciasno
Alis,przy jednej pergoli rośnie róża Pirouette,którą posadziłam w nieświadomości, że nie jest pnąca( dorasta do 150cm )dodatkowo sadziłam więc jej do towarzystwa w doniczkach jakieś wilce,a w tym roku posadziłam Kobeę.
Przy drugiej kiedyś miałam jaśminowca ,przymarzał ,teraz są clematisy kwitną pierwszy rok:Jackmanii-ten fioletowy i Morning sky- liliowy i trzeci NN,który trafił się chyba w gratisie ,bo go nie sadziłam a jest,takie dzwoneczki.Na dole podsadzone są jakimiś wiosennymi skalniakowymi i rośnie też zawilec japoński.
Mokro wszędzie i co chwila polewa, wczoraj to normalnie lało cały dzień, trawa jak głupia rośnie i nie bardzo jest kiedy skosić. Dzisiaj trochę przejaśniało i zabrałam się za przycinanie żywopłotu. Wszystko było fajnie dokąd nagle nie ni z gruszki ni pietruszki lunął rzęsisty deszcz, padało całe 15 minut. I po robocie wszystko mokre a żywopłot w połowie wycięty a w połowie nie. Mam nadzieję, że jeszcze do wieczora obeschnie i skończymy z tym przycinanie bo jak nie to taki na niedziele wyskubany zostanie )
eM jutro do pracy idzie i nie będzie mi miał kto drabiny trzymać, żebym nie spadła A sprzątać obciętych gałęzi też mi się nie bardzo uśmiecha dwa razy, bo obcięte tylko boki a góra jeszcze do cięcia więc sprzątanie to głupiego robota.
Ehhh,gorąco źle ale jak mokro też nie dobrze
A horteczka sobie kwitnie jej mokro i deszcz nie przeszkadza tylko kwiaty od hosty leżą zamiast stać )
Dzień dobry. Dostałam w zeszłym roku w prezencie kilka różnych cebul. W tym lilie. Większość udało mi się zidentyfikować, ale z tą jedną mam problem. Pomoże mi ktoś ustalić, co to za anonimowa piękność? Z góry dziękuję za pomoc ❤️
Agnieszko dziękuje.
Ja jestem też z tych ogrodników co lubią różne roślinki.Dużo różnych. I aby w ogrodzie zawsze było coś kwitnacego
Róża Excelesa rośnie bujnie, duża .I nawet szybko rośnie.
I bardzo obficie kwitnie. Tylko szkoda ,że nie powtarza kwitnienia .
Dzisiaj rano kupiłam na ryneczku 2 rudbekie.
Taką ciemną. Powinna ładnie kontrastowac z żółtymi.
Trochę zdjęcia kiepskie bo z telefonu.
I taką miniaturowa
Nakupiłam kolejnych roślin, rabata prawie gotowa, jutro nasadzenia
Pogoda się robi więc można popracować.
Ja to tak mam, że za długo jak nie pracuję w ogrodzie to potem mnie nosi i jak już się dorwę to koniec, umiaru nie znam
Dzięki za zdjęcie. Dziewczyny tną przy ziemi. Ja tak w zeszłym roku zrobiłam i nie odbiła,dopiero wiosną. Teraz tak jak ty przytnę część i zobaczę jak będzie.
Niskobudżetowe wakacje, odpoczywamy na plaży sporo Polaków, młoda bawi się z innymi dziećmi, wszyscy przyjechali autokarem... Heh. Nasza wyprawa na Korfu samolotem i potem promem tutaj jest chyba mało popularną opcją. Hm.