Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Gosialuk 13:35, 26 sie 2018

Tak, teraz pogoda bardziej sprzyja sadzonkom i młodym roślinkom. W Rzeszowie pada i mocno pochłodniało. Siedzę w ciepełku i nadrabiam zaległości na O.
Urszulla 15:43, 26 sie 2018

lojalna_ napisał(a)
Ula pozdrawiam serdecznie . Wiesz u mnie mama wyplewila liście Ziemowit ów hihi

Rzeczywiście można się pośmiać. Też ich wiosną nie lubię, dokładnie wyglądają jak chwaściory
Mówię że masz zbyt idealnie, mama chciała zadbać o ten stan
Mala_Mi 08:24, 27 sie 2018

Dziś kawusię wypiłam w Twoim ogrodzie

Żółty kłosowiec bardzo ładny (miałam i gdzieś zaginął a nasion nie zebrałam) i ta inna werbena też.

Ukorzenione 15 szt patyków hortek... masz te zielone ręce

I Dolary co prawda na krzewach a nie w portfelu tez zachwycają Bardzo ładny szpaler.
Urszulla 17:50, 27 sie 2018

Mala_Mi napisał(a)
Dziś kawusię wypiłam w Twoim ogrodzie

Żółty kłosowiec bardzo ładny (miałam i gdzieś zaginął a nasion nie zebrałam) i ta inna werbena też.

Ukorzenione 15 szt patyków hortek... masz te zielone ręce

I Dolary co prawda na krzewach a nie w portfelu tez zachwycają Bardzo ładny szpaler.

Bardzo miło że wpadłaś szkoda że w tym czasie miałam załatwienia i musiałaś kawę pić sama. A była długa skoro doczytałaś o ukorzenionych patyczkach. Generalnie przez zeszły tydzień upałów i 2 deszczowe dni mam spiętrzone prace ogrodowe. I Ty pewnie podobnie. Na dodatek owoce lecące, liście to priorytet przed koszeniem.

Urszulla 19:34, 29 sie 2018

Gosialuk napisał(a)
Tak, teraz pogoda bardziej sprzyja sadzonkom i młodym roślinkom. W Rzeszowie pada i mocno pochłodniało. Siedzę w ciepełku i nadrabiam zaległości na O.

Ja dziś kosiłam i trochę fotek zrobiłam przy okazji

Tradycyjnie hortensjowo z daleka

I z drugiej strony domu Dollary i Vanilka

I z dużym prawdopodobieństwem Tardiva

Urszulla 19:37, 29 sie 2018

Skrawki moich połaci do koszenia chwilowo ogarnięte

Straty przy koszeniu

Gosialuk 22:23, 29 sie 2018

Połacie całkiem całkiem. Sekatora szkoda, ale ja bardziej się boję, że w takim przypadku dostanę rykoszetem. Hortensje pięknie wyglądają.
Urszulla 01:07, 30 sie 2018

Gosialuk napisał(a)
Połacie całkiem całkiem. Sekatora szkoda, ale ja bardziej się boję, że w takim przypadku dostanę rykoszetem. Hortensje pięknie wyglądają.

To jeszcze kilka detali z tego roku

Agania 10:30, 30 sie 2018

Urszulla napisał(a)
Jak moje hortensje na letniej rabacie się przebarwiają to z drugoej strony Dolary cieszą limonkową barwą

Ach te Twoje Dolary są imponujące...moje rosną nierówno i nie sa takie okazałe jak u Ciebie

Tardiva zmienia miejsce, a gdzie masz aktualnie Anabelki, bo nie doczytałam?

Trawy przesadzam od wiosny i końca nie widać, elaty ładnie przyrastają
Urszulla 11:53, 30 sie 2018

Agania napisał(a)

Ach te Twoje Dolary są imponujące...moje rosną nierówno i nie sa takie okazałe jak u Ciebie

Tardiva zmienia miejsce, a gdzie masz aktualnie Anabelki, bo nie doczytałam?

Trawy przesadzam od wiosny i końca nie widać, elaty ładnie przyrastają

Czyli dobrze myślę, że muszę sadzić hortensje. Nie mam z nimi żadnych problemów. Dollary mają koło 5 lat i wreszcie dostały swobodną przestrzeń do rośnięcia. Za rok może będą gęściejsze choć nie narzekam bo i tak są ładne po wiosenej przeprowadzce.

Anabelek nie mam Agatko tzn małą sadzonkę w ogrodzie u Bogusi jeszcze z tej odmiany Strong co ma się nie pokładać. Szykuję dla niej dopiero miejsce pod domem od frontu. Jeszcze 3 lata oczekiwań zanim będą u mnie tak naprawdę Anabelki. Nie do końca jestem pewna czy będą u mnie zimowały.

Mam tyle planów ogrodowych a mocy przerobowych brak. To jest ból Może jak się ochłodzi znów mały kawałek popcham do przodu. Sama nie wiem. Czasem tak się męczę a potem przychodzi właściwy czas i nagle wyprowadzam to co przez pół roku straszyło.

A co do traw to w tym sezonie po nieudanym dzieleniu rozplenicy traw nie ruszam do wiosny. Miło że chwilę byłaś, fotką odwzajemniam odwiedziny