Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

sylwia_slomc... 10:12, 30 sie 2018

Margerytka40 napisał(a)
I parę fotek z mojego bałaganu

Bardzo ładna rabata na lato i teraz, a co tam jest wiosną? Cebulowe dosadzisz czy już posadzone?
Margerytka40 10:39, 30 sie 2018

effka napisał(a)
Powiem szczerze,że ja zazwyczaj przesadzam trawy jesienią, w lato za gorąco dla nich. Żadna mi nie padła ale gwarancji oczywiście nikt Ci nie da. Fakt, że we Wrocku są wyjątkowo ciepłe zimy i nie ma c porównywać z resztą kraju. Sadziła hakonki w październiku i teraz piękne są

Z doniczek to spokojnie jak dla mnie można jeszcze sadzić. Też w zeszłym roku chyba końcem września sadziłam miskanty i rozplenice i wszystkie żyją. Ale z przesadzaniem właśnie nie wiem. Jakbym wykopywała je z dużym zapasem ziemi ,może nie zaszkodziłabym im bardzo
Margerytka40 10:42, 30 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Bardzo ładna rabata na lato i teraz, a co tam jest wiosną? Cebulowe dosadzisz czy już posadzone?

Sylwia ,nie ma tam cebulowych bo to tymczasowy zestaw aczkolwiek myślę przenieść go w inne miejsce i wtedy jakieś cebulowe na pewno
makadamia 10:45, 30 sie 2018

Twój "zestaw tymczasowy" lepiej się prezentuje niż moja reprezentacyjna rabata
Bardzo ładne plamy porobiłaś
Kawa 10:46, 30 sie 2018

Asia macham
pismo obrazkowe nadrobiłam
piękna ta rabata rozchodnikowo trawkowa!!!

podziwiam Cie za dalszą werwę do prac ogrodowych!
ale masz tego do ogarniecia!
Margerytka40 11:01, 30 sie 2018

makadamia napisał(a)
Twój "zestaw tymczasowy" lepiej się prezentuje niż moja reprezentacyjna rabata
Bardzo ładne plamy porobiłaś

Hmm,tylko że u mnie monotematycznie a Ty chcesz busz
Margerytka40 11:10, 30 sie 2018

Kawa napisał(a)
Asia macham
pismo obrazkowe nadrobiłam
piękna ta rabata rozchodnikowo trawkowa!!!

podziwiam Cie za dalszą werwę do prac ogrodowych!
ale masz tego do ogarniecia!

Kamila,dopiero uCiebie byłam tylko nawet nic nie pisałam bo mnie zatkało ale poprawię się wieczorkiem jak usiądę do komputera bo na telefonie nie mogę dokładnie obejrzeć Twoich fotek.
Werwę to mam baaardzo falującą ale istotnie ostatnie dni znowu mnie wzięło tylko co z tego jak już nie bardzo mogę robić tego ,co by się zrobić przydało(czytaj-traw przesadzić)i znowu do wiosny trzeba czekać
anbu 11:31, 30 sie 2018

Margerytka40 napisał(a)
Jak myślicie ,czy mogę jeszcze przesadzać trawy? Chodzi mi głównie o carexy. Jeszcze jest sierpień i jesień ma być podobno długa i ciepła więc może jeszcze ?

Ja w zeszłym roku na początku września posadziłam hakone. Wszystkie się przyjęły Ale reguły pewno nie ma
sylwia_slomc... 11:38, 30 sie 2018

Margerytka40 napisał(a)

Sylwia ,nie ma tam cebulowych bo to tymczasowy zestaw aczkolwiek myślę przenieść go w inne miejsce i wtedy jakieś cebulowe na pewno

Bo tak pomyślałam, że dobrze by było o wiośnie pamiętać by cieszyło cały rok
Iwk4 11:47, 30 sie 2018

Margerytka40 napisał(a)
Jak myślicie ,czy mogę jeszcze przesadzać trawy? Chodzi mi głównie o carexy. Jeszcze jest sierpień i jesień ma być podobno długa i ciepła więc może jeszcze ?

Przesadź i podlewaj, jakby było sucho. Do grudnia się zadomowią.