Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 17:25, 29 cze 2018

Do góry
Gocha napisał(a)
Rabata rozchodnikowa się rozrosła

I Pola grzecznie pozująca

Witam się u Ciebie w wątku już oficjalnie. Masz piękny ogród i jak widzę sporo przestrzeni.
Jak udało Ci się uzyskać takie ładne kule rozchodnikowe?
Ślicznie muszą wyglądać, kiedy kwitną.
No i masz też pomocnicę w ogrodzie, Polę miziam
Choroby trawnika 17:23, 29 cze 2018

Do góry
Witam,

i ja proszę o pomoc. Mniej więcej dwa tyg temu zaczęły nam pojawiać się na trawie - gdzieniegdzie - grzybki. kiedy po wczorajszych deszczach weszłam na ogród zobaczyłam to co na zdjęciach. urosły na połowie trawnika Szukam informacji po forach czym to spryskać/nawieść. narazie mąż zabrał się za niskie skoszenie. będę ogromnie wdzięczna za poradę - mam male dzieci - nawet nie mogą wyjść na ogród.

Ogród prawie romantyczny 17:22, 29 cze 2018

Do góry
Napia napisał(a)
Widoczki ogólne

Ten widoczek skradł moje serce, cudny!
Ogródek Ewy 17:13, 29 cze 2018

Do góry
Nallar napisał(a)

Uparciuch z Ciebie.
Paluszek musiał boleć
Mnie gotowce nie kręcą, wolę zaczynać "od pustej, białej kartki"
Plastykę uskuteczniam w zimowe wieczory, kiedy ogródek śpi. Robiłam już chyba wszystko testowałam najprzeróżniejsze techniki i ciągle poszukuję czegoś nowego. Taką mam naturę że nie potrafię usiedzieć bezczynnie
Rodzina w genach przekazała mi ADHD rąk.
To moja ostatnia praca jeszcze przed praniem i prasowaniem.

Twoja ostatnia praca dostanie dziś oprawę i zawiśnie w ciekawym towarzystwie, bo nad komodą pradziadka Jeszcze raz dziękuję za nią, bo to jakby cząstka Twojego serduszka zamieszkała u mnie w domu.

Z nowości to ja szykuję się do transferu. Już zamówiłam potrzebne materiały- tym razem 3 skarbonki robię.
ADHD rąk, ładnie to nazwałaś
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:59, 29 cze 2018

Do góry

Ayesha

Masja
Połowa działki - czyli mam powoli dość 16:48, 29 cze 2018

Do góry
zawitka napisał(a)

Już mam karteczkę jeszcze Pink Delight---purpurowa .

Dlaczego pytam to nie to żebym miała jakieś ale broń Boże ale wiesz co .W zeszłym roku przesadziłam moją biało zieloną w inne miejsce i jak na razie to też różowa .Stąd pytanie .Coś im się pokręciło czy moę toak to jest że na początku są lekko różowe .A że ja jeżówki mam drugi rok to nie znam ich

Idę zobaczyć jakie są dzisiaj ha ha I są takie

.Ta jest Kises napewno różowa z czerwonym środkiem .Ma w tei chwili 30 cm wysokości

Moje tez takie, w przyszłym roku powinny być trochę wyższe
Delicious candy są wyższe w kolorze cuemnym rozowym
Czytałaś pw ?

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 16:47, 29 cze 2018

Do góry
Ayesha

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:43, 29 cze 2018

Do góry
Fantasia

W ogródku emerytki 16:39, 29 cze 2018

Do góry
Elu, przejrzałam cały wątek i mam mętlik w głowie. To co by pasowało jest w grupie niepolecanych jako problemowe, w grę wchodzą klon globosum, tatarski ginnala i platan alphens globe, tylko obawiam się, że w pobliskiej szkółce mogą ich nie mieć. Miałam w planach tam jutro jechać, ale zepsuł nam się samochód i z wyprawy nici. Trzeba uzbroić się w cierpliwość, a to trudne.
Bardzo lubię wilczomlecze, to moja kolekcja

wilczomlecz migdałolistny

złocisty lacy

złocisty bonfire

nn.
Za drzwiami do ogrodu... 16:33, 29 cze 2018

Do góry
Zawilec japoński u mnie w pąkach, a już widziałam kwitnące...
Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 16:32, 29 cze 2018

Do góry

Połowa działki - czyli mam powoli dość 16:23, 29 cze 2018

Do góry
zawitka napisał(a)

Bu Bogusiu widać cięcie i u buksów prostokątów co roku je tak mocno tnę bo chcę żeby były niskie .Jak przytnę mocno to trochę są brzydkie ale potem zarosną i nie widać cięć

Pawik z kurką

Brawo! Artystka z Ciebie Halinko. Mam jedną dużą kule ale się nie zdecyduję.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:13, 29 cze 2018

Do góry
siakowa napisał(a)
klon strzępiastokory i rabata która obecnie jest w moim ulubionym stadium

Jakie tu trawki pod klonem?
Po nitce do kłębka ;) 15:54, 29 cze 2018

Do góry
Toszka myślisz że roki do donic dać ? nie wiem czy one nie urosną za duże potem generalnie to myslałam żeby je dać może jakoś wzdłuż tej linii tarasu żeby miały miejsce rosnąć swobodnie
w donicy chyba będą miały ciasno
Za drzwiami do ogrodu... 15:52, 29 cze 2018

Do góry
Alis,przy jednej pergoli rośnie róża Pirouette,którą posadziłam w nieświadomości, że nie jest pnąca( dorasta do 150cm )dodatkowo sadziłam więc jej do towarzystwa w doniczkach jakieś wilce,a w tym roku posadziłam Kobeę.
Przy drugiej kiedyś miałam jaśminowca ,przymarzał ,teraz są clematisy kwitną pierwszy rok:Jackmanii-ten fioletowy i Morning sky- liliowy i trzeci NN,który trafił się chyba w gratisie ,bo go nie sadziłam a jest,takie dzwoneczki.Na dole podsadzone są jakimiś wiosennymi skalniakowymi i rośnie też zawilec japoński.
Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 15:51, 29 cze 2018

Do góry

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:38, 29 cze 2018

Do góry
no jeszcze mi troche zostalo do emerytury, mam nadzieje, ze dotrwam w dobrym zdrowiu

roslina lakowa nie wiem skad sie tam wziela, pewnie jakis ptaszek nasionko zgubil
LeŚnicZaNka 15:25, 29 cze 2018

Do góry
GIARDINIA TO TA
Moja glebo terapia 15:22, 29 cze 2018

Do góry
Mokro wszędzie i co chwila polewa, wczoraj to normalnie lało cały dzień, trawa jak głupia rośnie i nie bardzo jest kiedy skosić.
Dzisiaj trochę przejaśniało i zabrałam się za przycinanie żywopłotu. Wszystko było fajnie dokąd nagle nie ni z gruszki ni pietruszki lunął rzęsisty deszcz, padało całe 15 minut. I po robocie wszystko mokre a żywopłot w połowie wycięty a w połowie nie. Mam nadzieję, że jeszcze do wieczora obeschnie i skończymy z tym przycinanie bo jak nie to taki na niedziele wyskubany zostanie )

eM jutro do pracy idzie i nie będzie mi miał kto drabiny trzymać, żebym nie spadła A sprzątać obciętych gałęzi też mi się nie bardzo uśmiecha dwa razy, bo obcięte tylko boki a góra jeszcze do cięcia więc sprzątanie to głupiego robota.
Ehhh,gorąco źle ale jak mokro też nie dobrze

A horteczka sobie kwitnie jej mokro i deszcz nie przeszkadza tylko kwiaty od hosty leżą zamiast stać )

Wykonanie źródełka z kamienia 15:19, 29 cze 2018

Do góry
Planuje wykonać źródełko z żarna, zastanawiam się nad pojemnikiem okrągłym ale żeby nie podnosić kamienia może wybrać taki pojemnik:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies