Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Okno na ogród

Okno na ogród

eVka 09:02, 29 sie 2018

HannaR napisał(a)
Dzięki Iwonko za pomysły i miłe słowa o moim ogródku. Na wiosnę pojawią się dwa miskanty przy ściance. Nie ma co kombinować tam nic innego.

Wydaje mi się, że to świetny pomysł
MalgosiaW 14:44, 29 sie 2018

Witam. Przeczytałam wątek od początku. Muszę powiedzieć, że kawał dobrej pracy wykonaliście. Bardzo mi się podoba, a po zmianach będzie jeszcze piękniej. Dziewczyny doradzają, jest wesoło, super

HannaR napisał(a)
Dla Asi i wszystkich chętnych do zaprojektowania gdzieś tutaj żywopłotu z hicksii.

Wow, trawnik jak malowany. Chciałabym częściej do Ciebie zaglądać
HannaR 18:49, 29 sie 2018

effka napisał(a)

Wydaje mi się, że to świetny pomysł

Jeśli Ty też tak myślisz, to ja już jestem więcej niż pewna .
HannaR 18:50, 29 sie 2018

MalgosiaW napisał(a)
Witam. Przeczytałam wątek od początku. Muszę powiedzieć, że kawał dobrej pracy wykonaliście. Bardzo mi się podoba, a po zmianach będzie jeszcze piękniej. Dziewczyny doradzają, jest wesoło, super

Wow, trawnik jak malowany. Chciałabym częściej do Ciebie zaglądać

Zatem wpadaj Małgosiu, będzie mi bardzo miło .
HannaR 18:57, 29 sie 2018

Troszkę zdjęć z mojego ogródka. Rabata garażowa bardzo mnie cieszy.

Rabatka, której inspiracją był jeden z ogrodów pokazowych z Chelsea 2014, choć po prawdzie teraz niewiele ją przypomina:

Moje własne "drzewo wielopniowe". Nigdy bym nie pomyślała, że tak będę określać stare lilaki.

szemusia 21:04, 29 sie 2018

Ale Ci IWonka fotkę zapodała - stworzoną dla Twojego ogrodu
Ja uwielbiam trawy, więc tylko je tam widzę Jakbyś miała więcej miejsca, to mogłabyś też poszalec z rozplenicą, ale przed miskantami raczej już się nie zmieści...

Ja powoli też zaczynam hodowlę cisów - na razie w doniczkach (tzn kupuję małe egzemplarze i je podtuczam). Coś ta szalejąca ćma mnie przeraża Mam trochę bukszpanów i na pewno szkoda by było je stracić, ale może lepiej mieć jakąś alternatywę... Szkoda tylko, ze te cisy takie drogie - ceny kulek nie rozwalają. Próbuję więc formować sama. Zobaczymy z jakim skutkiem

Twoja garażowa jest boska Ale popatrz, ona robi takie wrazenie, bo po prostu rosliny są już dojrzałe. Mam wrażenie, ze Ty już masz ładny ogród, tylko wszystko musi dorosnąć
Rozplenice Ci się ładnie zakotkowały
HannaR 08:31, 30 sie 2018

Beatko, mam tak samo: uwielbiam trawy, rozplenice też chciałabym mieć w innych miejscach. Myślę jeszcze o terenie przed wiatą, ale w tym roku nic tam nie zrobię, bo będzie przebudowa ścieżek.

A widzisz gdzieś u mnie miejsce na stipę? Gdyby przy ogrodzeniu nie było już małych rozplenic i molinii myślałabym o tamtym miejscu. A może wcisnąć przed ściankę pomiędzy bukszpany? Tam teraz są malutkie kostrzewy.
eVka 09:16, 30 sie 2018

Haniu Twój wielopniowy lilak bardzo mi się sposobał, może ja z mojego staruszka tez coś takiego wyczaruję!
Stipa moim zdaniem pasuje niemal wszędzie, jest taka zwiewna, delikatna, że doda lekkości buksom. W sumie chyba najbardziej podoba mi się połączenie buksów i stipy właśnie
HannaR 10:44, 30 sie 2018

effka napisał(a)
Haniu Twój wielopniowy lilak bardzo mi się sposobał, może ja z mojego staruszka tez coś takiego wyczaruję!
Stipa moim zdaniem pasuje niemal wszędzie, jest taka zwiewna, delikatna, że doda lekkości buksom. W sumie chyba najbardziej podoba mi się połączenie buksów i stipy właśnie

Te lilaki przez lata zasłonięte były tują. Jedno wchodziło w drugie, więc musiałam któreś zlikwidować. W pierwszej wersji miały to być te lilaki. W ostatniej chwili zmieniłam zdanie i teraz jestem mega zadowolona. Mało tego. Po przekątnej, po drugiej stronie placyku posadziłam nowego lilaka Madam Lemon i podsadziłam molinią variegata. Będę więc miała dwa drzewa wielopniowe. .

Iwk4 13:34, 30 sie 2018

Jak na Chelsa normalnie.
Nawet wiem, co było inspiracją