Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zacisze Alicji 08:35, 16 kwi 2024

Do góry
Przed domem zaczynają kwitnąć azalie.
Ogród z zegarem 08:31, 16 kwi 2024

Do góry
Agatorek napisał(a)

Dereń kousa rainbow

Ale cudo
Z psami wieczny kłopot. Ja właśnie wycięłam koreankę, która nie wytrzymała podkopów psa. Posadziłam tam Ice Dragona i oby pies się przeniósł bo dojdzie do scen drastycznych.
A Sweet Annabelle gdzie kupiłaś? Miałam swoją podzielić w tym roku ale się nie rozrosła, ma pojedynczy pieniek i muszę dokupić w związku z tym jedną. Niby ukorzeniam patyki ale nie wiem czy się uda.
Zieleń, drewno i antracyt 08:30, 16 kwi 2024

Do góry
vita napisał(a)
Zastanawiam się, gdzie masz swój ogród? Pąk różany, lilaki siejące zapachem, kwitnące powojniki.
Piszesz o wygryzionych martagonach, niestety niewiele można na to poradzić, moje też przepadają. Można posadzić w koszyczkach, jednak cebule sadzi się dosyć głęboko, to jaki koszyczek? Widuję tylko takie płytkie, dla gryzoni to żadne utrudnienie.
Kwiaty derenia kousa oczywiście urosną

Wielkopolska coraz bardziej dogania pogodowo Wrocław...
Chyba nie do końca precyzyjnie napisałam. Martagony wychodzą u mnie z ziemi, ale coś im obżera same pąki kwiatowe. Ślimaki podejrzewam albo poskrzypki?
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 08:26, 16 kwi 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Przejrzałam zdjęcia w necie tych czterech odmian. Mimo jasnych kwiatostanów (początkowo zakładałam, aby wybrać odmianę o ciemnym kolorze) to masz rację - najlepiej tam będzie pasować „Lady U”. Jeden wybór z głowy. Na brzozowej z przodu w 7 miejscach dałam Hameln, zostały mi trzy miejsca wokół rzeźby gdzie chciałam dać wyższą niż Hameln rozplenicę. Może tam ją powtórzyć? Byłby podobny kolor „puszków”. Dla przypomnienia o jakie 3 miejsca mi chodzi.

Hamelny zostaw tak jak zaprojektowałaś a wokół rzeźby ( tylko jakiej wysokosci jest rzeźba ?)daj Lady U- mam ją na przedpłociu a także dosadziałm ja w rabatę z werbeną jako wyzszy akcent

Najwyzsza jest Paul's Giant mam w brzozowej
Ogród prawie wymarzony … 08:21, 16 kwi 2024

Do góry

ElzbietaFranka napisał(a)

Justyna naparstnica jest rośliną 2 letnia. Mogą się nie pokazać w przyszłym roku. Więc się nie ciesz.
Kiedyś kupiłam piękna naparstnice w następnym roku z ziemi nie wyszła.
Oczywiście wysiewa się sama i będziesz ją miała wszędzie, ale nie problem z usunięciem.
Radze kupic sobie nasiona naparstnicy i wysięj wzejdą bez problemu w sierpniu lub wszesniu posadz gdzie chcesz je mieć.
Jak kupiłaś te torebki nie masz gwarancji ile mają lat.

Naparstnica to roślina słońca najwyżej półcień. Z braku słońca ma rachityczne kwiatostany.

Hahaha Ty to Elu potrafisz podtrzymać człowieka na duchu Ja tu szczęśliwa , ze mam naparstnicę a Ty mi takie njusy piszesz
Doczytałam , ze jest dwuletnia ale sie rozsiewa-nawet wczoraj ogladałam GW i na tapecie były własnie naparstnice, co do wymagań-czytałam ,że nie lubi mocnego nasłonecznienia stad decyzja posadzenia jej w brzozowej Domyslam się ,ze w tym roku zapewne same liściory będą ale może doczekam się kwiatów

ElzbietaFranka napisał(a)

Justyna od groma masz tych tulipanów piękne odmiany i kolory. Czy ty je wyciągasz z ziemi czy zostawiasz.
Te które widziałaś u mnie pudrowany róż już rosną 3 rok w tym samym miejscu cebulek kwitnących przybywa. Nie są wyciągane z ziemi.

Powiedz mi kiedyś też miałam taką trawę brązowa nadgorliwa byłam i ja przycięłam przed zimą. Czy ty ja odkrywasz na zime.
To turzyca?

Tulipanów nie ruszam- kurde jakbym miała wykopywać te setki cebul to chyba bym tyle nie sadziła.
Turzyc nie okrywam. Scinam mniej wiecej połowę ( skręcam ją i tnę-wtedy ma fajny kształt )
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:14, 16 kwi 2024

Do góry
16 kwiecień 2022

16 kwiecień 2024
April podbija las... 07:03, 16 kwi 2024

Do góry
Dla Magary

Donica granitowa z jednej strony jest przedłużeniem rabaty pod domem.

Tu skrzyni nie widać ale to jest lewa jej strona, znów kawałek na wysokości gruntu bo tu mam sosnę z bluszczem i różą

Tu widok z tarasu. Za skrzynkami widać tą granitową skrzynię

Mam nadzieję że pomogłam
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 06:06, 16 kwi 2024

Do góry
Magary Dramaty z Rabaty 00:22, 16 kwi 2024

Do góry
Przedstawiam problem, który w zasadzie problemem nie jest, ale mnie ciekawi.

Rok temu kupiliśmy dwie wiśnie, Kanzana i Amanogawę - tak przynajmniej z metek wynikało. Ciut podrosły, ale niewiele. Jak dla mnie są identyczne, ale może subtelności w różnicach nie zauważam.

Kwiatki mają takie:

W pokroju są takie (wiem, zdjęcia słabe ale wiało) :

Jak myślicie? Co mam???
Zacisze Alicji 00:11, 16 kwi 2024

Do góry
A tu leśna rabatka zrobiona w ubiegłym roku
Zacisze Alicji 00:09, 16 kwi 2024

Do góry
Moja nowa rabatka. Miałam się ograniczać, a zaczęłam poszerzać. Tu była niewielka rabata z liliowcami, no i jest teraz dwa razy większa. Roboty miałam z nią sporo, bo rowek odprowadzający nadmiar wody opadowej musiałam zastąpić rurą. Niedługo zobaczymy co mi wyszło.

Zacisze Alicji 00:01, 16 kwi 2024

Do góry
Zacisze Alicji 23:57, 15 kwi 2024

Do góry
Zacisze Alicji 23:56, 15 kwi 2024

Do góry
Jeszcze trochę tulipanów, bo po wczorajszym i dzisiejszym wietrze i deszczu większość leży na ziemi.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:10, 15 kwi 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Haniu, pięknie u Ciebie, ogród już majowy, różaneczniki, bzy, a z drugiej strony zastanawiam się co będzie kwitło w maju?
U nas dzisiaj przymusowe leniuchowanie ogrodowe, zimno, wietrznie i deszczowo.
April podbija las... 23:08, 15 kwi 2024

Do góry
April napisał(a)

Jola, aż głupio ciągle zachwyt wyrażać

Więc przejdę do konkretów merytorycznych Co to za "skrzynia"??? Jaką techniką robiona??? Pytam, bo mam w planach rekonstrukcję warzywnika a ta wizualizacja bardzo mi pasuje...
Glina i zielsko 22:39, 15 kwi 2024

Do góry
Ewa i Angelika.
Rabata będzie na środku trawnika. Trawnik 21 na 15
Rabata ok 15 na 10
Czyli zostaną 3 m ścieżki wkoło nowej rabaty a wzdłuż starych.

Czyli nie będzie już takiego otwartego planu.

Róże się pojawią ale w towarzystwie.
Bede chciała tu zimozielony szkielet, jednak nie ma być dominujący. I to będzie trudne.

Ogródek Gosi 22:36, 15 kwi 2024

Do góry
Ogródek Gosi 22:35, 15 kwi 2024

Do góry
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 22:34, 15 kwi 2024

Do góry
Dziękuję Ewa, bardzo lubię szafirki, w końcu to mój ulubiony kolor jarząbkiem też się zachwycam i ciekawa jestem odcienia tej zieleni w pełni sezonu. Pojawiły się kwiaty na mojej malutkiej Amanogawie ☺
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies