Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

JoanNa 15:50, 28 lip 2024

Ulala, Klaudia, też sporo kupiłaś Piękne okazy a deseczka klimatyczna
W tym roku trochę mniej wystawców było niż rok temu, ale i tak oczopląsu można było dostać od tych kolorów,gatunków,odmian...fajna niedziela
Narsilia 16:03, 28 lip 2024

No cześć na prezent dla teściowej, ooo to jak to było mało to za rok jestem napewno, i Tym razem musimy się razem umówić no fakt był duży wybór koloru , odmiany , dobrze że mi powiedziałaś bo takto by mnie ominęło
LIDKA 17:36, 28 lip 2024

Klaudia sympatycNa jesteś

Decha fajna i zakupki też.
Alija 20:44, 28 lip 2024

Klaudia, fajne zakupy, takie roślinne zakupy zawsze cieszą , oj, będzie sadzenie.
Mały ogrodnik rośnie, będzie pomoc.
Monika83 15:18, 29 lip 2024

Narsilia napisał(a)
Kolejne zakupy z biogródka , którego ja osobiście jestem bardzo zadowolona nie to że chce tu coś reklamować ale to mój top i nawet wizyty w szkółkach już tak nie cieszą jak czekanie na paczkę .
Zamówiłam kolejne kocimiętki ,lawendę hidcote, budleje little candy w dwóch kolejnych kolorach i nie uwierzycie skuszona ogrodowiskiej jeżówki, są piękne .
Klaudia super zakupy Takich sklepów internetowych z wypasionymi roślinami to jest ich coraz mniej..
Narsilia 10:59, 01 sie 2024

Wiem Monia, dlatego byłam tak uprzedzi a do kupowania przez internet bo widziałam jak pisali różni właściciele ogrodów co otrzymywali za wcale nie jakiś okazyjne ceny.
Ale z racji tego że ciężko się wybrać do sklepu z małym dzieckiem to się przełamałam w zasadzie tak bez polecenia ale się nie zawiodłam.
Narsilia 11:02, 01 sie 2024

Hej mało mnie na wątku bo ciągle coś robię , jestem po przesadzaniu drzew , bo pierwsza wersja mi nie leżała była poza rabata , ciężko było kosić wokół młodych drzewek i podpór , nie miały ściółki przez co szybciej parowski a mąż porobił zbyt wielkie odległości bo co 6 m , teraz jest co 4 i myślę że jest lepiej korony i tak będę formować , do tego powiekszylam rabatkę wysyłałam ściółka i czekam aż sobie urosną
Narsilia 11:03, 01 sie 2024

Tak to wygląda z frontu , do tego poprawiam kancik i odchwaszczam pod tujami od strony południowej kładę gruby karton i uzupełniam zrębka .
Narsilia 11:08, 01 sie 2024

Spora metamorfozę przeszła też rabata północną z najmniej ulubionych stała się najbardziej lubiana , dosadzilam masę bylin kwitnących w kolorze fioletowo,niebieskim, m.in przetaczniki, lawendy ,kocimiętki, budleje,trawy rozplenicr hamlen , berberysy bordowe aby nawiązać do rabaty obok niej .
Pomiędzy tetrisy z bukszpanu i zimozielonj trzmieliny aby nadać temu w zimę kształt.

Efektu na zdjęciach mało widać ale mam nadzieję że za rok będzie szal , mnie się w każdym razie bardzo podoba .
Narsilia 11:14, 01 sie 2024

Tak wygląda północna z dosadzonymi klonami, malutkie ale mam nadzieję że szybko przybiorą .