Mam działkę od ulicy, więc z jednej strony tuje, druga strona od sąsiadów, to kombinuję mieszane tuje, trawy, choiny kanadyjskie, to taki ciągnący się przedogródek
Tu trochę widać - wiosną i obecnie potem znów od ulicy tuje, tam zdjęć nie robię bo mam tylko trawnik.
A od drugiego sąsiada mam rzeczywiście las rząd jodeł sądzonych z 7 lat temu. Wysokie są czyli mam zapożyczone tło i cały ogród właśnie od tej strony
Chyba źe Ci chodziło o to zdjęcie, na tyłach hortensji kwitnie śmiałek darniowy,a zdjęcie beż kwiatostanów, za nim są borówki, porzeczki
Dziś z rana lekko popadało, więc mi oszczędziło pracy z podlewaniem sadzonek. To chyba najlepsze udogodnienie, że nie muszę z konewką latać po całym ogrodzie. W czerwcu zrobiłam mnóstwo sadzonek, nawet nie zliczę ile dziesiąt. Szkoda by ich było.
Kolejne wypalanie korzeni derenia też się udało. Ale tu trzeba być czujnym
Jutro ma być chłodniej, więc się biorę za sadzenie traw od Moni i ciemierników od Ani. Trzeba ogarnąć liliowce po kwitnieniu. I chyba tylko liliowcową ogarnę, bo tam ogrom pracy znów. Miała być bezobsługowa, narazie tak nie jest już 3 raz w tym sezonie walczę.
Dębolistne białe kwiaty mają już różowe, ale też dużo nowych pędów na kolejny sezon. Fajną mają miejscówkę, choć jeszcze ciągle zbyt dużo słońca bo buk nie rośnie za szybko. Zrobiłam też 3 zielne sadzonki bo chcę tych hortensji więcej, jestem nimi zachwycona
Bardzo ładne widoki z tymi tujami.
Hortensje piękne.
I poidełko suuper.
To kupione czy robione ?
Hortensja debolistna śliczna.
Mam ja rośnie na pełnym słońcu i daje radę.