Alicja zwróciła uwagę na złotego derenia i Gosia też, piękny ja brałam gałązki, ale sprawa ukorzenienia jej wątpliwą. Musisz mi przekopać coś z dołu do ziemii, jak znajdziesz chwilkę
W tym roku wszyscy zwracamy uwagę na drzewostan tego nie można mieć w rok, to bogactwo roślinne, a buki niesamowite, ale będzie jesień kolorowa.
Sąsiad zapytał mnie o moje buki tricolor, czy sadziłam w tym roku a ja mu tłumaczę że jeden jest od 4 lat a drugi od 3 lat. Był zdziwiony mówi, że kupiłby tej wielkości drzewo. Ciekawe jaka byłaby cena- kilkaset zł? a druga sprawa jaka jest szansa utrzymania kilkuletniego drzewa- chyba trzeba zwracać uwagę na system korzeniowy?
Straszne, przyroda przeciwko nam. Ja też mam uczulenie na komary i dlatego używam bardzo dużo repelentów. I właśnie poparzyłam bardzo poważnie rękę areozolem na komary, niepatrzenie wychodząc na słońce.
I tak nam się miłość do ogrodu odbija czkawką...
Aniu, ta gaura jak przekwita to też kwiatki różoweją.
U mnie dereń z pewnością będzie gorzej rósł bo warunki trudniejsze. Aga pomagała mi znaleźć miejsce. Nie jest łatwo.
Ta mała Paproć to zwykły pióropusznik strusi. Do donicy na wejściu bo nic mi tam nie chce rosnąć. Mam nadzieję że będzie duży.
Po deszczach jeżówki pięknie rozkwitają. Ta o pełnych kwiatach nigdy tak obficie mi nie kwitła, jest u mnie 3 sezon
A ta ma gigantyczne kwiaty
Bukiecik... W tle molinie Edith Dudszus
Aniu, mam nadzieję że ty już też lepiej.
Ale masz doświadczenia wstrząsające. Niech to się już skończy. Marzę o spokoju i nudzie
Może się uda jakieś zdjęcia wgrać....
Wreszcie kupiłam derenia Variegata i szukam mu godnej miejscówki. Choć trochę mam obawy jak zobaczyłam u Ursy jaki z niego potwór urośnie.
I jeszcze fajną gaurę kupiłam, z listkami Variegata
W wiejskim ogrodzie wiejskie klimaty, czyli kolorowo, gęsto i niekoniecznie ogrodowiskowo
Fenkuł idzie na rekord, jest już wyższy ode mnie ale prócz naci nic więcej nie widać. Jego wzrost to chyba rekompensata za dynie i cukinie w wersji mini. Podejrzewam, że zbiorów się z nich nie doczekam w tym roku.