Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

mrokasia 10:34, 23 wrz 2024

No Ty jak zapodasz foty to nie wieadomo na co patrzeć...
Idę oglądać raz jeszcze.

Dałabym sobie rękę uciąć, że to lustro.
Ewa777 11:12, 23 wrz 2024

Też uwielbiam Twoje foty Pięknie wszystko rośnie. Jeżówki wyglądają rewelacyjnie, u mnie już są brązowe. I hortensje bukietowe nie przebarwiły się? U mnie już wszystkie.
Tess 11:26, 23 wrz 2024

O, widzę, że masz rodgersję. ale dać?
Wracam do oglądania
TAR 12:38, 23 wrz 2024

Dac, jak masz za duzo, ja probowalam swoja rozmnozyc ale nie idzie
TAR 12:39, 23 wrz 2024

mrokasia napisał(a)
No Ty jak zapodasz foty to nie wieadomo na co patrzeć...
Idę oglądać raz jeszcze.

Dałabym sobie rękę uciąć, że to lustro.

Serio? To podcien tarasowy, moze dlatego ze na ciemno zrobiony i jeszcze dech na tarasie nie mamy tylko wgłebnik
TAR 12:42, 23 wrz 2024

Ewa777 napisał(a)
Też uwielbiam Twoje foty Pięknie wszystko rośnie. Jeżówki wyglądają rewelacyjnie, u mnie już są brązowe. I hortensje bukietowe nie przebarwiły się? U mnie już wszystkie.

Ewo sciełąm brazowe i wypuscily kolejne świeze. Najgorzej wygladaja rozowe. Te biale i zielone sa rewelacyjne. Hortensje 50/50 czesc rozowe a czesc dopiero delikatnie sie wybarwia, zalezy od odmiany. Ale chyba mam ich za duzo, wczoraj juz sie zastanawialam gdzie upchnac 2 wysadzone sztuki. Bede chciala docelowo je podmieniac na serraty, anabelki i dębowe, te rosna u mnie rewelacyjnie i jakos bardziej mi sie podobaja.
Wiec sie bede oglaszac jakby co
Ewa777 12:50, 23 wrz 2024

TAR napisał(a)

Ewo sciełąm brazowe i wypuscily kolejne świeze. Najgorzej wygladaja rozowe. Te biale i zielone sa rewelacyjne. Hortensje 50/50 czesc rozowe a czesc dopiero delikatnie sie wybarwia, zalezy od odmiany. Ale chyba mam ich za duzo, wczoraj juz sie zastanawialam gdzie upchnac 2 wysadzone sztuki. Bede chciala docelowo je podmieniac na serraty, anabelki i dębowe, te rosna u mnie rewelacyjnie i jakos bardziej mi sie podobaja.
Wiec sie bede oglaszac jakby co

Ja nie ścinam jeżówek, bo chciałabym, żeby się rozsiały Chociaż takie brązowe nie wyglądają zbyt dobrze. W tym roku część jeżówek złapała czarną plamistość. Ciekawa jestem, czy to taki wyjątkowy rok, czy teraz co roku będą łapały tę chorobę.
TAR 13:49, 23 wrz 2024

Sunseekers scinam głowke i rozdrabniam ja pod listkami, zwyklym jezowkom scinam i wywalam, chce rozsiac tylko te gatunkowe. Ja sie zastanawiam kiedy przesadzic te jezowki, bo moje maja na bank za mokro. Podczas zimy zauwazylam, ze w wodzie stoja.
Agatorek 19:02, 23 wrz 2024

Ale Ty masz jeszcze mnóstwo kwitnących roślin .
Przez te deszcze i brak upałów masz przedłużony sezon.
TAR 19:28, 23 wrz 2024

Agatorek napisał(a)
Ale Ty masz jeszcze mnóstwo kwitnących roślin .
Przez te deszcze i brak upałów masz przedłużony sezon.

Chyba tez dlatego, ze wszystkie scielam po pierwszym kwitnieniu przez maczniaka. Floksy, dzwonki, przetaczniki. I teraz kwitna po raz drugi. Za to rewelacyjna jakas rudbekia mi sie trafila, jak posadzilam w maju tak kwitnie nieprzerwanie. Jest czadowa. Bede chciala rozmnozyc, zaluje ze zagubila mi sie zawieszka. To moje pierwsze rudbekie w karierze ogrodnika reszta to jesienne jezowki, chryzantemki, rozchodniki, marcinki, powojniki i zawilce. Gaury beda pewnie do mrozow, podobnie jak rdesty. Lubie jak o kazdej roku cos kwitnie.
No i cien, duzo deszczu zrobilo swoje.