Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:27, 30 mar 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Sylwio, tutaj w 10 kwadratach o boku 3 metry jest 20 tys. cebulowych, wszystko z donic. Wychodzą dopiero, nie będę dosadzać bo tutaj będzie dom Jest tego mnóstwo tylko z powodu tego, że to różne gatunki, nawet chyba czosnki jakieś się trafią, to będzie to zakwitało stopniowo. I dobrze. Na razie tulipany mają tylko czubki. Posypałam dzisiaj nawozem i włączyłam nawadnianie.

Będzie pięknie kwitło cały rok U mnie tulipany chyba nie mają racji bytu znowu większość wsadzonych nornice przez zimę wyjadły. I to w nowych miejscach gdzie rok wcześniej wcale rabaty nie było. Jakoś pod ziemią wyczuwają je chyba i przyłażą.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:06, 30 mar 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Witek zasłużył na to by przysiąść sobie na chwilkę, pięknie wyszło
Będziesz w te poletka dosadzać jeszcze cebulowe w przyszłości czy poczekasz aż się rozrosną?

Wicio na razie narzeka na kręgosłup, biedny, cierpi. Ja sobie pracuję ile mogę, potem siedzę. Odpoczywam. Znowu coś zrobię mniej ciężkiego i jakoś leci.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:47, 30 mar 2021

Do góry
Sylwio, tutaj w 10 kwadratach o boku 3 metry jest 20 tys. cebulowych, wszystko z donic. Wychodzą dopiero, nie będę dosadzać bo tutaj będzie dom Jest tego mnóstwo tylko z powodu tego, że to różne gatunki, nawet chyba czosnki jakieś się trafią, to będzie to zakwitało stopniowo. I dobrze. Na razie tulipany mają tylko czubki. Posypałam dzisiaj nawozem i włączyłam nawadnianie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:38, 30 mar 2021

Do góry
Zaczyna kwitnąć cebulowa szachownica, na razie krokusy i irysy

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:37, 30 mar 2021

Do góry
Wianki od Kasi czekają na drzwi pomalowane na świeżo. Kwitną śnieżyce, krokusy irysy i przebiśniegi

Najbardziej lubię taki kolor irysków

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:36, 30 mar 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:35, 30 mar 2021

Do góry
Jak połączyć stare-nowe ze starym-starym? Użyć tych samych, albo podobnych materiałów. Gdzieś wyjąć coś, przemieszać i jest. Na razie pusto, przymiarka mebli.
Wypróbowaliśmy osobiście.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:27, 30 mar 2021

Do góry
Szminkę wożę i maluję się, bo na powietrzu nie sposób utrzymać usta nie spierzchnięte Muszę, wymaga wiatr tego ode mnie. Przyzwyczaiłam się nawet do mocnego różu

Kokardki spinki z powodu wiatru. Włosy dość długie mam teraz więc denerwują strasznie. Jak poprzypinane, to spokojnie mogę pracować na wietrze. Czapki też z tego powodu zakładam

Czas na taras
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 19:23, 30 mar 2021

Do góry
Marsi, to pytanie i podobne były już tyle razy wałkowane że mi się już śni po nocach. Poczytaj proszę kilka stron postów poprzednich róznych.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:24, 30 mar 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W wielkich donicach zastosowałam mocne kolory.

Przepraszam że powtarzam te zdjęcia, są cudne. A Twój różowy sweterek pasuje do tych pomarańczów także, i kokardka na włoskach i usteczka pomalowane
Danusiu pięknie Ci w tych kolorkach
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 10:53, 30 mar 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zobacz u Małej Mi, kupiła sieczkarnię elektryczną Ja też mam młyn - tnie na sieczkę.

Ok. Dzięki
Zaraz do niej wpadnę
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:57, 30 mar 2021

Do góry
Wczoraj udało się skończyć taras "chłopakami" , było jeszcze trochę starych płyt i różnych kostek. Ja oczywiście wtrącałam swoje 3 grosze.., przedłużał się koniec, ale poszło i jest.
Teraz pozamiatać i ustawiać meble.
To miejsce będzie już inne.

Taras nie jest wąskim paskiem, a sięga aż do rabaty. Trawnik zlikwidowany. Buk wsadzony w metalowej ramie Obrzeże z taśmy stalowej -rdza.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 08:38, 30 mar 2021

Do góry
beta napisał(a)
Bo mam problem co roku z tymi ściętymi miscantami. Jest tego dużo. Do worków się źle pakuje, a w kompostowniku nie rozłożą się tak szybko.

Zobacz u Małej Mi, kupiła sieczkarnię elektryczną Ja też mam młyn - tnie na sieczkę.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:36, 30 mar 2021

Do góry
Mixtoorka napisał(a)

Cudna wiosna, a ja właśnie wczoraj chyba podświadomie pomarańczowe i rude bratki nabyłam z trawami brązowymi. Pozwolę sobie od Danusi dereniowe patyczki za to "zgapić". Ehh i te jaskry...cudne

Pięknie jak zawsze

Kochana - to nawet nie są same patyczki a całe derenie z korzeniami
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:46, 29 mar 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To jest próchnica. Kompost mój do sadzenia używam. Na ściółkę nie nadaje się bo wschodzą chwasty. Mam kompost z nasionami chwastów.

To tak jak ja i to nie z mojego ogrodu tylko z ugoru sąsiadowego
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:03, 29 mar 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mnie nie żal, żyję w innym świecie, szczyt zdobyty, więc pozostały nudy, a nudy to najgorsza rzecz na świecie dla duszy twórcy. Nieprawdaż? Lubię tworzyć, a tutaj można tylko konserwować.

Zauważ, Alan Titchmarsch ma już 3 ogród, Hellen Dillon sprzedała swój przepiękny ogród w Irlandii będąc w bardziej podeszłym wieku niż ja, teraz tworzy nowy... Ja też chcę w życiu zmienić cień i wszechobecną zieleń, na słońce i kolory. Poza tym profil rodziny się zmienia, są inne potrzeby, których ten ogród nie spełnia.. Po kilka metrów do płotu, duszę się. Sąsiedzi zaglądają w talerz, wszystko słychać.

Moim marzeniem było mieć ogród nieskończenie wielki z nieskończenie dużą przestrzenią do sadzenia, która nigdy się nie skończy. Tutaj się skończyła.

Ogród nie tylko bukszpanowy będzie trwać, dopóki ja w nim żyć będę

Życie to ciągła wspinaczka.
Każdy zdobyty szczyt to satysfakcja ale zaraz pojawia się nowe wyzwanie. Inaczej - tak jak napisałaś - nudy. W tym wspinaniu, pasji zawiera się radość życia. Tworzysz piękne miejsca na Ziemi. Nigdy ich zbyt wiele. Ogrodowisko jest jednym z takich szczytów, dającym tak wiele radości innym.
Życzę aby nigdy nie zabrakło ochoty i sił na wyznaczanie wciąż nowych celów i zdobywanie wyżyn
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:31, 29 mar 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To jest próchnica. Kompost mój do sadzenia używam. Na ściółkę nie nadaje się bo wschodzą chwasty. Mam kompost z nasionami chwastów.

No właśnie ten mój kompost też z chwastami niestety...a rukola i koniczyna przodują
Pozdrawiam
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:19, 29 mar 2021

Do góry
Na róże czekajcie z cięciem i z wyrzucaniem aż do ciepła. Czasem odbija z tego ciemnego, dla mnie było zaskoczenie
Ogród Małej Mi 2017 08:15, 29 mar 2021

Do góry
Super sprzęt No i wielkie kępy cebulowych. Czekam że moje tez takie będą Corocznie dosadzam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies