Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 08:44, 31 mar 2021

Do góry
Marsi, ponieważ trawnik nie ma roku to w zasadzie w ogólne nie powinieneś robić wertykulacji tylko przegrabianie grabiami. Jeśli chcesz zrobić bo trawnik gęsty, zrób to jak najpłycej.

Mazilo, my jak robimy wertykulację, to po prostu patrzymy na próbę jak tnie i ustawiamy wg potrzeb. Z tego się nie strzela i ja nie powiem ile cm. Rób na tyle, żeby było dobrze, a na poradniki nie patrz. Pół cm, 3 cm - a kto by na to patrzył i może jeszcze mierzył miarką?? Patrz na trawnik i na efekt i potrzeby jakie on ma. Życie jest zbyt piękne i za krótkie, żeby martwić się ile cm ma mieć wertykulacja
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 08:39, 31 mar 2021

Do góry
A o pogodzie to samo pomyślałam, że może to dobrze że tak od razu nie bucha wszystko. Mamy czas na porządki.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 08:37, 31 mar 2021

Do góry
Sylwio, posadzę na altanie, panny młode będą się fotografować, a ogród różany zyska wielką chmurę kwiecia Róża zyska tablicę twojego imienia, więc każdy z ogrodowiska będzie wiedział od kogo ona

Ja mam dziką różę, ale jest różowa. Marzyłam o białej
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:35, 31 mar 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)
Danusiu, Kasia od wianków i Ty na avatarku to jak dwie siostry, takie podobne do siebie. Ten sam uśmiech.

Kasia jest wspaniałą sąsiadką i Przyjaciółką naszej rodziny. A mnie czas na robienie wianków przydał się na coś innego. Wybrałam wianki jakie były gotowe Takie mi akurat najbardziej pasowały, kolorowe jak ja obecnie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:03, 31 mar 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wspaniale wyszło
Wszystko rusza, wielka radość u was. Wianki śliczne i ty taka radosna, dużo zdrówka dla was
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:27, 30 mar 2021

Do góry
Mega buziaki dla Was Jutro jak się da, ustroję taras w donice.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:28, 30 mar 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wicio na razie narzeka na kręgosłup, biedny, cierpi. Ja sobie pracuję ile mogę, potem siedzę. Odpoczywam. Znowu coś zrobię mniej ciężkiego i jakoś leci.

Oj biedny Wiem co to znaczy bo i ja i Emuś nieraz ruszyć się nie możemy przez kręgosłupy właśnie. Emuś zawsze po układaniu chodników potem uziemiony leży na lekach, nie powinien już robić takich prac, a akurat takie najbardziej lubi
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:27, 30 mar 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Sylwio, tutaj w 10 kwadratach o boku 3 metry jest 20 tys. cebulowych, wszystko z donic. Wychodzą dopiero, nie będę dosadzać bo tutaj będzie dom Jest tego mnóstwo tylko z powodu tego, że to różne gatunki, nawet chyba czosnki jakieś się trafią, to będzie to zakwitało stopniowo. I dobrze. Na razie tulipany mają tylko czubki. Posypałam dzisiaj nawozem i włączyłam nawadnianie.

Będzie pięknie kwitło cały rok U mnie tulipany chyba nie mają racji bytu znowu większość wsadzonych nornice przez zimę wyjadły. I to w nowych miejscach gdzie rok wcześniej wcale rabaty nie było. Jakoś pod ziemią wyczuwają je chyba i przyłażą.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:06, 30 mar 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Witek zasłużył na to by przysiąść sobie na chwilkę, pięknie wyszło
Będziesz w te poletka dosadzać jeszcze cebulowe w przyszłości czy poczekasz aż się rozrosną?

Wicio na razie narzeka na kręgosłup, biedny, cierpi. Ja sobie pracuję ile mogę, potem siedzę. Odpoczywam. Znowu coś zrobię mniej ciężkiego i jakoś leci.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:47, 30 mar 2021

Do góry
Sylwio, tutaj w 10 kwadratach o boku 3 metry jest 20 tys. cebulowych, wszystko z donic. Wychodzą dopiero, nie będę dosadzać bo tutaj będzie dom Jest tego mnóstwo tylko z powodu tego, że to różne gatunki, nawet chyba czosnki jakieś się trafią, to będzie to zakwitało stopniowo. I dobrze. Na razie tulipany mają tylko czubki. Posypałam dzisiaj nawozem i włączyłam nawadnianie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:38, 30 mar 2021

Do góry
Zaczyna kwitnąć cebulowa szachownica, na razie krokusy i irysy

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:37, 30 mar 2021

Do góry
Wianki od Kasi czekają na drzwi pomalowane na świeżo. Kwitną śnieżyce, krokusy irysy i przebiśniegi

Najbardziej lubię taki kolor irysków

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:36, 30 mar 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:35, 30 mar 2021

Do góry
Jak połączyć stare-nowe ze starym-starym? Użyć tych samych, albo podobnych materiałów. Gdzieś wyjąć coś, przemieszać i jest. Na razie pusto, przymiarka mebli.
Wypróbowaliśmy osobiście.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:27, 30 mar 2021

Do góry
Szminkę wożę i maluję się, bo na powietrzu nie sposób utrzymać usta nie spierzchnięte Muszę, wymaga wiatr tego ode mnie. Przyzwyczaiłam się nawet do mocnego różu

Kokardki spinki z powodu wiatru. Włosy dość długie mam teraz więc denerwują strasznie. Jak poprzypinane, to spokojnie mogę pracować na wietrze. Czapki też z tego powodu zakładam

Czas na taras
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 19:23, 30 mar 2021

Do góry
Marsi, to pytanie i podobne były już tyle razy wałkowane że mi się już śni po nocach. Poczytaj proszę kilka stron postów poprzednich róznych.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:24, 30 mar 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W wielkich donicach zastosowałam mocne kolory.

Przepraszam że powtarzam te zdjęcia, są cudne. A Twój różowy sweterek pasuje do tych pomarańczów także, i kokardka na włoskach i usteczka pomalowane
Danusiu pięknie Ci w tych kolorkach
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 10:53, 30 mar 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zobacz u Małej Mi, kupiła sieczkarnię elektryczną Ja też mam młyn - tnie na sieczkę.

Ok. Dzięki
Zaraz do niej wpadnę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies