Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:25, 23 cze 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Mam tak samo z Ice Dance. Rośnie jak szalone a to dopiero drugi sezon u mnie...Co będzie dalej?

Będzie to co u mnie Potffórr
Na szczęście można ja dzielić i odmładzać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:18, 23 cze 2015

Do góry
Mam tak samo z Ice Dance. Rośnie jak szalone a to dopiero drugi sezon u mnie...Co będzie dalej?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:05, 23 cze 2015

Do góry
Izolda na powiększenie plam roślin miejsca już nie ma, ale za to miskanty są posadzone między topiarami, na razie malutkie i powoli się zbierają, ale może na jesieni jakoś to będzie wyglądać. Właśnie o taki efekt mi chodziło, aby miskanty złagodziły troszkę ostre kanty topiarów... no, ale trzeba poczekać tym bardziej, że do dwóch dociera znacznie mniej słońca. Bardzo dziękuje za odezwę w sprawie, poobserwuje do jesieni, jak nie to w końcu od czego jest łopata

Ewelino kupiłem okazyjnie duże szałwie, ale nie spodziewałem się, że aż tak porosną, efekt bardzo mi się podoba, muszę tylko różową szałwie dosadzić w jedno miejsce, aby bardziej pasowało.
Ice Dance w tym roku pokazało mi swój prawdziwy urok, chociaż jego tempo wzrostu jest troszkę martwiące ma już pół metra i dalej idzie w górę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:25, 23 cze 2015

Do góry
Łukaszu świetnie jest! Różanka i na niej szałwia to wow!
bardzo podoba mi się też to ujęcie gdzie ice dance jest między stożkami z żurawkami w tle. Bardzo fajnie widać naturę ice dance
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 00:33, 23 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Piękne kulkowisko
Jakie trawki planujesz?

Jeśli pytasz o kulkowisko, to pod murem, tam gdzie sporo cienia, myslalam żeby dać carexy silver sceptre lub ice dance, może też hacone przy samym murze, a dalej, bliżej trawnika np. kostrzewe ametystową april green, no i futro
Pewnie będę musiała sobie to jakoś poustawiać i ograniczyć ilość gatunków
W ogrodzie Lorki za zakrętem 23:43, 22 cze 2015

Do góry
aga_podlasie napisał(a)
Jeśli kupujesz przez Internet to mogę Ci podać fajną stronkę, kupowałam tam niedawno ML i carexy ice dance, stipe i pare innych trawek i przyszly naprawde ładne i dobrze zabezpieczone.
Fotografuj czesto Larisse, mam na nią chrapkę już kolejny rok, tylko miejsce dla niej muszę obmyślić.

to ja poproszę namiar, bo pewnie to nie ostatnie moje zakupy trawkowe
W ogrodzie Lorki za zakrętem 23:22, 22 cze 2015

Do góry
Jeśli kupujesz przez Internet to mogę Ci podać fajną stronkę, kupowałam tam niedawno ML i carexy ice dance, stipe i pare innych trawek i przyszly naprawde ładne i dobrze zabezpieczone.
Fotografuj czesto Larisse, mam na nią chrapkę już kolejny rok, tylko miejsce dla niej muszę obmyślić.
Ogród pod trzema dębami 23:05, 22 cze 2015

Do góry
Racja z carexami, u mnie tylko Ice Dance ruszyły, a już Silver Sceptre stoi od 1,5 miesiąca w miejscu. Amazony tez jakoś dziwnie brązowe i nie chcą się zabudować.

Zeszłoroczna werbena i u mnie ma już kwiaty, on prawie, wyraźne paki . A siewkami mam zamiar zając się w tym tygodniu. Przepisuje w puste miejsca.
Co z tym ogródeczkiem począć 15:28, 22 cze 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
A druga strona mniej więcej cos takiego
Za limkami ,kulki podsadzone białymi hortkami ogrodowymi (moja donicowa kompozycja)
I tam bym widziała cos wyższego ,jakieś dwa drzewka (będzie tam 4 m miejsca )

I pytanie do was
Jakie drzeko ?
I co dac przed Limki ?

Przed limki carexy , ice dance , lubią cień i ładnie zasłonią nogi limek albo po całości obwódka z bukszpanu , pięknie wyglądają limki wychylające główki zza obwódkę
Drzewa , może graby ?

choć lubię takie jednorodne nasadzenia i przez cały pas pociągnęłabym limki …czy będzie za dużo ?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:26, 21 cze 2015

Do góry
Laurowiśnia --- tak rośnie a dam sadzonkę a trawkę ice Dance zrobię zdjęcie dopiero To wyślę
Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:37, 21 cze 2015

Do góry
Halinko pięknie ci dziękuję za pochlebstwa hi,hi babcia odwzajemnia pozdrowienia Przepisy na szkodniki bardzo przydatne .Mszyc to ja miałam zatrzęsienie i troszkę turkusia podjadka Pisze troszkę bo zeżarł mi tylko troszkę lisci truskawek i pierwszą kwitnacą róze klasztorną O dziwo jadł tylko płatki tej róży .Juz go nie ma zawdzięczam to kretom które w zimie poryły sobie do nich korytarze i skutecznie je skonsumowały ,po czym sobie kulturalnie odeszły .W ubiegłym roku miałam tych chrząszczy zatrzęsienie zbierałam w słoiki ,a tylko jeden taki znosi 50 jaj lokując je w naszej ziemi.Po wykluciu natychmiast się parzą i zjadają wszystko co mają pod pyskiem . Koniec z turkusiem ,mszyce opanowałam ale połamałam troszkę gałęzi bo płukałam jej w misce naginając .Innych szkodników na razie nie mam ale jestem czujna bo jedna z róz ma zawsze taki siwy nalot nie wiem co to ale chyba szara pleśń .Zadziałam przepisem od ciebie zanim sie zacznie Ta róża łapie go po pierwszym kwitnieniu a potem przenosi na inne. Wczesniej tego nie miałam dopiero po wprowadzeniu tej rózy do mego ogrodu .U ciebie tak kolorowo a zmian co niemiara .Azalie piękne ,lubię je bardzo .Bodziszki uwielbiam ,pomimo ich pokładania mają cudne kwiatuszki.Mam tylko jeden krzaczek i choć mam wyrzuty ze ci przysporzę kłopotu z ich wysyłką to tym razem nie odmówię Halinko Oczywiście koszty pokryję .Tylko że ja nie mam co ci wysłać .O mam !może chcesz hortensję ukorzenione i to juz nawet solidnie mam anabel i nie wiem jaką Moze ty rozpoznasz chyba phantom ale nie jestem pewna Wszystkie sa białe a potem rózowieją Nie przemarzają i zawsze kwitną .Moze jeszcze coś znajdę .Trawki ice dance? a jak wyglądają ? jestem zapominalska bo pewnie je znam tylko pustka w głowie .Jesli masz nadmiar to też poproszę .Umówimy się na priv w poniedziałek bo teraz musze lecieć do babci .Dziękuje Halinko i przepraszam ze tak ekspresowo przeleciałam twój watek nadrobie go w pracy .Buzka i fajnej niedzieli zyczę
W Kruklandii 19:37, 20 cze 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Justynko, super Co to za trawy? Ta ostatnia to Ice Dance, te powyżej to te same??

To wszystko Gold Fountain's.
Pokazywałam Małgosi jak wyglądają w słońcu i w cieniu.
W Kruklandii 19:08, 20 cze 2015

Do góry
Justynko, super Co to za trawy? Ta ostatnia to Ice Dance, te powyżej to te same??
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 07:46, 20 cze 2015

Do góry
Drugi z czosnkiem --- 100 gr czosnku rozetrzeć w 5 l wody Po 24 godzinach gotuj 15 min I podlewać jak ostygnie --- przędziorek I mszyca

Mszyca mączniek 1 łyżeczka sody 1/3 szkl oleju jadalnego Odmierzyć 2 łyżeczki mikstury + 1 szklanka wody pryskać kwiaty kilka razy w sezonie

To są przepisy z forum część a z czosnkiem I soda to ponoć stary przepis Sprawdż na swoim teranie I swoich kwiatkach I zobzczysz .Ja mam mało róż to latam w rękawicach wperw je oczyszczę co mogę a potem leję jak tylko zobaczę że są POMAGAPozdrówka ślę słoneczne Napisz jak potrzebujesz kffiotków mogę wysłać bodziszka niebieskiego trawę Ice dance . laurkę BUZIOLE I Pozdrówka Babuni
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 21:28, 19 cze 2015

Do góry
NN i królowa śniegu

Tegoroczne stipy - Kasiu chciałaś fotkę (na 2giej róża Acropolis)

NN i młode przyrosty na Ice Dance

Wielkokwiatowa do wykopsania i jarzmianka
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:15, 19 cze 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Paulinko rabata z ice dance i red baronem pokazowa, fotografuj ja do woli, zwłaszcza w słońcu sączącej się przez liscie Barona

Wjazd do domu piekny, widze nową bramę, kostke, jest super. Pokazuj czesciej!

Czyli kolejny pokaz baronowej jak wyjdzie słońce

Madżen, powoli do przodu idziemy z inwestycjami, nie są to jakieś spektakularne zmiany ale na miarę możliwości trzeba działać.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:48, 19 cze 2015

Do góry
Paulinko rabata z ice dance i red baronem pokazowa, fotografuj ja do woli, zwłaszcza w słońcu sączącej się przez liscie Barona

Wjazd do domu piekny, widze nową bramę, kostke, jest super. Pokazuj czesciej!
Moja bajka 21:46, 18 cze 2015

Do góry
Klonik został dziś przystrzyżony, bo był już strasznie rozczochrany .
\
Zastanawiam się czy dobrze posadziłam te trawki. Tzn czy nie lepiej było by gdyby kostrzewa i Ice Dance były przed hortami, a ta turzyca i żurawki w obecnym miejscu kostrzewy i Ice Dance. Ale aż boję się pomyśleć, że znów miałabym bidule przesadzać. A Wy jak myślicie? Może tak zostać, czy lepiej byłoby tak jak napisałam?

Od nowa ... na przekór wszystkim 11:35, 18 cze 2015

Do góry
Shemsi napisał(a)
Dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa! Przeczytałam cały Twój wątek i jestem zachwycona.

Zaczynam nabierać ochoty na lawendę, choć wcześniej o niej nie myślałam. Cudna jest! Oj, lista chciejstw zaczyna się wydłużać

Bardzo mi się podoba rabatka z konwalnikiem, ale słabo jeszcze rozpoznaję rośliny, zdradzisz, co tam rośnie?

Shemsi na tej rabacie to rośnie sama zbieranina, upychałam rośliny w każde wolne miejsce przed moją świerkową demolką Wszystko co rosło w pobliżu świerków musiałam poprzenosić, aby nie zniszczyć. Zresztą mam wiele takich zakątków gdzie są rośliny, które do siebie nie pasują. Chyba w tym roku już nie będę ich przesadzać, dam im czas na podrośnięcie, bo widzę, że dopiero teraz pomału zbierają się w sobie

Mam tu miodunkę pstrą, dąbrówkę rozłogową, bukszpany, begonie ale to jednoroczne, konwalnik oczywiście, jakiś miskant, którego nazwy niestety nie znam ale go bardzo lubię . Z prawej strony berberys Maria, przetacznik i hosty. Z lewej rabata z żurawkami i trawą ice dance, tawułka i lilie, które juz niedługo będą kwitły

A co do lawendy to ja mam na jej punkcie fioła, zamówiłam znowu 12 sztuk tylko coś Pani nie odpisuje od dwóch dni.
No i udało mi się ukorzenić swoją po raz pierwszy, po cięciu powsadzałam patyczki między tulipany i kilka żyje i ma piękne przyrosty, ba nawet będzie kwitła. Normalnie jestem heepy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:15, 18 cze 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Ha, ha. Harmonijnie Na wiosnę jak to wszystko będzie trzeba wyciąć to będzie mega harmonijnie Smaragdy i Ice Dance

no to musisz sie zacebulowac na wiosne harmonia nie potrzebna tylko boom kolorystyczny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies