Jestem Violus!! Kilka dni mnie nie było w domku, ale i tak zaglądałam! Tylko pisać nie było kiedy Moje też mają, takie same. Pokażę jutro kilka fotek. I wiesz co?? Jedna tawulka zakwitla na biało! Nie wiem jakim cudem? Nie miałam nigdy. One się zmieniają?
Jak ładnie Ci wszystko kwitnie! W takim samym tempie jak u mnie. Też czekam na hort. Już niedługo! Pozdrawiam tropikalnie Inaczej się nie da ująć tego co się dzieje
Ola, tropiki to pikuś, ja dzisiaj jakąś kosmiczną temperaturę miałam. Ale i tak popracowałam troszkę w ogrodzie, pod brzozami (tymi wielkimi sąsiada) mam cień, więc poszłam popatrzeć na kompostost i tak jakoś same widły mi w ręce wpadły Znalazłam trzy dżdżownice , ale je szybko zakopałam, a póxniej wodą polałam więc chyba nic im się nia stało. Mam nadzieję, że Waldek mnie nie śledzi bo ochrzan dostanę za mordowanie zwierząt pożytecznych
Kiedyś pies koleżanki nażarł się pokrzyw, później chodził przy stole (w ogrodzie przy grilu) i zionął tym zapachem Postanowiłam wtedy nie zbliżać się do pokrzyw, ale może masz rację. Dla mnie kompost pachnie, to może i gnojówka nie będzie przeszkadzać
Zebrinus powoli rusza
Za to turzyce Ice Dance są chyba zadowolone z miejscówki - jesienią kupiłam jeden marny krzaczek - wiosną podzieliłam na 6 małych, ale zdrowych sadzonek , ładnie przyrastają
Spróbuj z tą gnojowka. Najwyżej już nigdy więcej nie zrobisz A może Ci się jednak spodoba? Ice dance naprawdę ładne! Zdrowiutkie i duże! A Waldek na bank wszystko widzi
Róże cudne Violu ,nie mam ani jednej z twoich odmian .Jaki kolor ma Askot?Lubie takie mocne krzaczki i grube gałęzie raczej sztywno rosnące .Wiesz jak ja zbieram mszyce ?Biorę małe wiadereczko ,takie dziecinne do piasku Wciskam jedną cytrynę do niego,troszkę płynu do naczyń i napełniam wodą Wchodzę między róże i naginam gałązki z mszycami wprost do wiaderka Potrząsam i płuczę głęboko zanurzając Tak oczyszczam róże z mszyc Nie ma sensu robic opryski bo mszyca wciąz wchodzi nowa. Niestety tam gdzie dużo mrówek to i mszyc pełno Mieszkam przy lesie,mrówek cała gama .Mój patent działa mszyce na jakis czas znikają ,a kiedy znowu się pojawiają robię powtórkę. Nie tylko róże masz piękne ,wszystkie kwiatuchy śliczne a trawki super Ice dance tak szybko rosnie? czy ona na obrzeża rabat się nadaje?Odpowiada mi jej kolorystyka pokrój chyba tez ma ładny .Jutro zobaczę jak wygląda .Lecę do łózka .Pa!