Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Iwk4 22:51, 06 lip 2015

Luki napisał(a)

O matko, jak slicznie
Łuki, co masz na obwódce posadzone? Bo nie mogę się rozeznać? Po kolei możesz wymienić dzięki
Ps. Będziesz w sobotę na spotkaniu?
Luki 22:58, 06 lip 2015

Paweł też jestem zaskoczony, do tego stopnia, że te co słabiej urosły mnie irytują, ale i tak jestem mega mega zadowolony bo rabata miała powstać dopiero jesienią i to nie w całości. Chociaż już doskwiera mi brak miejsca na niej, a chciałbym jeszcze coś dosadzić

Łukasz pewnie zapraszam , daj znać tylko kiedy się wybierasz i drzwi czekają otwarte

Frezjo bałem się jeżówek bo raz kupiłem i padły mi po zimie, ale teraz już wiem, że z mojej winy, a warte są każdego zachodu. Ta ze zdjęcia to Secret Affair.
malgorzata_s... 23:02, 06 lip 2015

Bylinówka to już busz Mówisz że jeszcze zagęścisz?
Luki 23:06, 06 lip 2015

Iwonko to na zdjęciu, które zacytowałaś nietypowo od prawej: ciemne to bodziszek Midnight Reitter kwitnący na fioletowo, kolejny to rozchodznik odmiana Brilliant dorasta do 30-40cm, kolejny to bodziszek Rennarda kwitnie tak sobie, ale ma piękne listki bardzo miłe w dotyku, następna jest turzyca Ice Dance,

dalej jest już żywopłocik bukszpanowy za którym rośnie szałwia Blue Queen, teraz nadająca się już do ścięcia.
Dalej po lewej mam jeszcze za bukszpanem przetacznik Red Fox, który również idealnie nadaje się na obwódkę, zdjęcie mogę zrobić jutro
Jeszcze nie wiem, czy będę w sobotę.

Gosiu wiesz jak to jest jeszcze coś chciałbym sobie dosadzić, ale teraz już tylko cebulowe, dojdą czosnki i lilie, oraz kilka korekt z nasadzeniami, ale to już na jesień bo po ostatnim przesadzaniu przy tych upałach muszę podlewać każdą roślinę z osobna Na szczęście obecnie mam na to czas.
mateuszmichn 23:28, 06 lip 2015

Piękna bylinoweczka, tylko pozazdrościć. A roslinki mega się porozrastaly nie wiem jak ty je pieścisz że tak rosną
Iwk4 23:48, 06 lip 2015

Dzięki wielkie. Będę z przodu domu prostować pod koniec wakacji rabatę i kłaść obrzeża. M wpadł na pomysł, żeby dać na obwódkę po całości bukszpan, a ja nie jestem pewna, czy aż tak ujednolicić ? Jak wtedy dodać trawy ( ptasie łapki ) i żurawki?
Katkak 23:50, 06 lip 2015

Rzeczywiście rabata bylinowa wygląda jakby była już dużą dziewczynką , a to młodziak dopiero co założony - wierzyć się nie chce. Cudna jest. Ta jeżówka z płatkami skierowanymi w dół kojarzy mi się z takim psiakiem, który wystawia łebek do głaskania . Tak mi się one kojarzą jakoś, że mam ochotę je pogłaskać
bozga 00:24, 07 lip 2015

Rabata prześliczna
Zielona 00:58, 07 lip 2015

Łukasz... czapki z głów! To się nazywa ekspresowe założenie nowej rabaty!
Przepięknie!
babka 01:10, 07 lip 2015

Ogród na bogato ! Piekna rabata, dojrzała. Nie umiem tak !