Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W kamiennym kręgu od początku 10:03, 15 lip 2019

Do góry
Trawnik widze u ciebie "standad" jak na tegoroczne suche lato. U mnie tez taki wysuszony ale chyba u wszystkich w centralnej Polsce taki sam lichy i zżółkniety. Jedyny plus jaki zauważyłam w tej sytuacji to to że na tle tych suchych żółtych źdżbeł widac wyrażnie chwasty w trawniku typumniszek czy babka lancetowata, bo odcinaja sie zielonym kolorem na żóltym tla i łątwiej je wyłuskac i usunąc - szukam pozytywów tej sytuacji bo innych pozytywów nie znajduje...

Ale róże masz piekne i lilie też a gipsówka urzeka ta swoją mgiełką, pieknie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:22, 15 lip 2019

Do góry
Też mi szarka lilie obsiadła bardzo i też spłukuję, ale w tym sezonie jest jej więcej niż w ubiegłym roku. Zdjęcia piękne, ogród się rozrasta bujnie, rosliny pełne wigoru, podlewanie się opłaciło bo nie omdlałe
Moja działka na Dębowym Lesie 09:20, 15 lip 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu przycisnelam podwójnie na pierwszy wpis.
Miałam gradobicie wczoraj później padało więc się cieszę.
W Wawie parę kropel spadło a u mnie na wsi ulewa na całego.

Nie podlewalam dzisiaj ale jest mimo wszystko sucho. Sprawdzałam ok 7 cm mokra gleba. Więc krzaki się specjalnie deszczem nie napoily.

Deszcz to fajnie, Ale gradobicie nie chce.
Szkód ci nie narobiło ??
Dobrze trochę tego deszczu.Ale fakt sucho dalej.U mnie tak samo.
Lilie

Moja działka na Dębowym Lesie 09:14, 15 lip 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu co tu dużo pisać pięknie. Jak długo masz lilie czy każdego roku dokupujesz. Tak prawdę mówiąc tej wiosny kupiłam kilka sztuk na próbę w Lidlu. Coś tam wzeszło. Mam jedną drzewiasta od kilku lat jeszcze jej nie widziałam jak kwitnie zawsze jestem na wyjeździe. Może w tym roku bo widzę już tuż tuż się rozwinie.
Kupiłam też kilka drzewiastych w tym roku i widzę, że już się rozwijają ale są niższe.

Może kupię w tym roku więcej. Nie chcę za wiele wszystkiego kupować bo się nie wyrabiam z tym moim ogrodem. Dzisiaj sądziłam żurawki i obcinalam róże, jsluwce i inne przekwitle. Mam stosy badziewia schnie wszystko.

Elu, lilie mam już kilka lat. Owszem na jakieś jeszcze się skusze i cos dokupię. Ale to 2 czy 3 już w roku.
Drzewiaste są piękne i cudnie pachną.
Zawsze te co są posadzone w danym roku są niższe i maja mniej kwiatów.
Ja po przekwitnięciu przycinam łodyżki nisko. Sporo już mi się rozmnożyło.
Znam to znam. Ogród wymaga dużo pracy od nas. Ale i daje dużo satysfakcji.
Dalie
Liliowce … podobne ,,,ale każdy inny
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:20, 15 lip 2019

Do góry
Lilie Elu rosną w złożu, taka technologia stawu kąpielowego, na górze jest warstwa bentonitu, okleiliśmy grzybienie szczelnie, aby fosfor nie dostał się do wody.
Dostały coś na start z tego co pamiętam, ale nie wiem w jakiej formie.
W każdym razie to im służy. Mają tylko mszyce, ale ja nie pryskam, a zatapiam.
Moja działka na Dębowym Lesie 23:00, 14 lip 2019

Do góry
Aniu co tu dużo pisać pięknie. Jak długo masz lilie czy każdego roku dokupujesz. Tak prawdę mówiąc tej wiosny kupiłam kilka sztuk na próbę w Lidlu. Coś tam wzeszło. Mam jedną drzewiasta od kilku lat jeszcze jej nie widziałam jak kwitnie zawsze jestem na wyjeździe. Może w tym roku bo widzę już tuż tuż się rozwinie.
Kupiłam też kilka drzewiastych w tym roku i widzę, że już się rozwijają ale są niższe.

Może kupię w tym roku więcej. Nie chcę za wiele wszystkiego kupować bo się nie wyrabiam z tym moim ogrodem. Dzisiaj sądziłam żurawki i obcinalam róże, jsluwce i inne przekwitle. Mam stosy badziewia schnie wszystko.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:35, 14 lip 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Lilie bardzo ładnie się rozrosły w tym roku, tfu aby nie zapeszyc.
Danusiu czy dałaś im jakiś nawóz (korki) na start. Pytam bo rewelacyjnie rosną. Czy one posadzone w donicach?
Moje po wczorajszym gradzie mają liście jak sito też były ładne, wypietrzaly się, duże jak talerze.

Ptasi gaj 22:09, 14 lip 2019

Do góry
Ile to jeden opad może radości sprawić.

Wczoraj nie widziałam, ale mam straty w liściach. Lilie wodne jak sito. Jeszcze Mała Mi pisała, że mi zazdrości tych lilii i mam, że będę musiała wejść do oczka i usunąć te najbardziej podziurawione.

Mam też dziury w winorośli, kannach, klony też z dziurami. Wszystkie większe liście w dziurkach.

No trudno deszcz najważniejszy.

Dzisiaj po południu też chmury płynęły, ale guzik parę kropli.

Paradise czyli mój kawałek raju 22:09, 14 lip 2019

Do góry
Bardzo ładne i lilie i jeżówki
Przedziwny Ogród 21:00, 14 lip 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Wianek wygląda cudownie a lilie zatopione w gipsówce godne do kopiowania na szeroką skalę. Pięknie kolorowo i czyścitrko.

Dziękuję bardzo Dorotko Cieszę się, że Ci się podoba
Moja działka na Dębowym Lesie 20:47, 14 lip 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Lilie

Piękności oj dużo by cytować ... piękne rabaty
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:40, 14 lip 2019

Do góry
Ale ładne lilie ile kwiecia, u Ciebie suszy nie ma, bardzo ładnie
Moja działka na Dębowym Lesie 20:03, 14 lip 2019

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)

Pięknie Aniu u Ciebie, dębolistna wymiata! Czekam na pokaz marcików U siebie przesadziłam z cienia do słońca (lilie, liliowce?)pozostawione przez poprzednich właścicieli. Czym je należy podkarmić?

Z debolistnej i ja bardzo się cieszę. dostałam ja malutką. A w przeciągu 4 lat wielki krzak zbudowała.
Do marcinków jeszcze trochę, trochę ..
Jaki masz nawóz ??
K6azdy to będzie dobry , to nie są wymagające rośliny.
Ja dałam na wiosnę i niedawno trochę obornika granulowanego. Taki miałam .

Dwa ogrody 16:08, 14 lip 2019

Do góry
Wszystko piękne, bogate, upchane na maksa, ale mnie najbardziej urzekły te różowe lilie, cudne
Jak masz nadmiar, to przygarnę ale lepiej podaj nazwę i dokupię sobie z 10. Czy one pachną czy tylko wyglądają? Ja tylko pachnące teraz kupuję, choć mam pozostałości wyglądających, dziś żałuję, jak znikną, nie będę rozpaczć
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:43, 14 lip 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dorotko, obejrzałam cały ogród. Przepięknie kwitną róże, lilie wspaniale a dekoracje są miłe dla oka. Bardzo pięknie jest w Twoim ogrodzie. Wszystko przemyślane i dopieszczone.
Pozdrawiam.
Bacznie obserwuję swoje róże, nie wszystkie cięłam dobrze i całkiem niepotrzebnie wyrosły ogromne. Lilie to moja druga miłość w roślinach, a dekoracje różnego rodzaju od zawsze mi towarzyszą. Za pochwały dziękuję, jest mi bardzo miło czytać takie słowa.
Pozdrawiam

Liliowo i kolorowo:) 10:24, 14 lip 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Danusiu ja też walczę o przetrwanie rabat, trawnika nie podlewam. Mój jest w troszkę lepszym stanie, ale też już szeleści. Rabaty podlewam co 3 godziny, tak żeby woda zdążyła do studni nalecieć ze źródła. O roślinki widać, że bardo dbasz, bo pięknie kwitną i wyglądają zdrowo. Ogród też pewnie pięknie pachnie bo floksy i lilie to ogrodowe perfumy. Po niedzieli będę miała kolejną dostawę cebul liliowych i kolejne rośliny do podlewania, ale jak kwitną i pachną to odwdzięczają się za wszystkie trudy.

Najgorsze jest to Dorotko, ze u mnie dalej nie bylo deszczu a wszedzie wokol juz podlało, jeżeli dzis nic nie podleje to w najbliżyszym dwoch tygodniach nie widać deszczu a zapowiadają juz wysokie temperatury no i jak rano byly chmury i nadzieja to teraz już słonko wyszło echh. Pachną floksy bardzo bo mam ich dużo i w kilku miejscach ale i tez maciejke. Musze podpytac o lilie u Ciebie bo masz piekne tez tyle kiedys miałam a ten rok bieda, mysle, ze zjadly mi je gryzonie. Kwiaty hortensji tez mniejsze bo wody-deszczu im brakuje.
Cynie posadziłam do takich wiader, żeby ich gryzonie nie zjadły, mam tez kilka w gruncie ale te jeszcze nie kwitną.

Moja działka na Dębowym Lesie 02:42, 14 lip 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Tak możesz jeszcze liliowca podkarmić,. Zbuduje lepszy krzaczek. A na drugi rok będzie lepiej kwitł.
Liliowce z roku na rok maja więcej kwiatów.

Pięknie Aniu u Ciebie, dębolistna wymiata! Czekam na pokaz marcików U siebie przesadziłam z cienia do słońca (lilie, liliowce?)pozostawione przez poprzednich właścicieli. Czym je należy podkarmić?
Ogród Cioci cz. 3 00:52, 14 lip 2019

Do góry
Margarete napisał(a)
Toś ty lipcowa Małgośka ? Ja październikowa jestem

Spełnienia marzeń i zdrowia przede wszystkim życzę oraz nieustająco nadal tyle uśmiechu i sympatii które rozsiewacz wokół siebie Gosiu
Dołączam buziaki i lilie afrykańskie czyli Agaoanty maderyjskie
po

Gosiu, pięknie u Ciebie. ostróżki faktycznie grubasy i wielkoludy. A ten agapant prześliczny.
Pozdrawiam.
W moim małym ogródeczku - Dorota 00:24, 14 lip 2019

Do góry
Dorotko, obejrzałam cały ogród. Przepięknie kwitną róże, lilie wspaniale a dekoracje są miłe dla oka. Bardzo pięknie jest w Twoim ogrodzie. Wszystko przemyślane i dopieszczone.
Pozdrawiam.
Przedziwny Ogród 23:45, 13 lip 2019

Do góry
Wianek wygląda cudownie a lilie zatopione w gipsówce godne do kopiowania na szeroką skalę. Pięknie kolorowo i czyścitrko.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies